Çözüldü RAM VE İŞLEMCİ SORUSU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan coffetablereyiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.979
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
C

coffetablereyiz

Ziyaretçi
Ciddi anlamda gelişmiş yeni nesil sistemleri olan ve iyi optimizasyon edilmiş bi Op Skyblock sunucusu açmayı düşünüyourum. Alacağım aktiflik +100 olacak desek nasıl bir panel lazım ?
İŞLETİM SİSTEMİ LİNUX TERCİH EDİCEM

7GB Amd Ryzen 9 3900X düşünüyorum yeterli olur mu ? olmazsa nasıl bir şey tercih etmem lazım xeon işlemci tercih etmeyeceğim haberinize
Tercih edeceğim hosting keyubu

SADECE BİLGİSİ OLANLAR CEVAPLASIN !

Benim size tercihim, Amd Ryzen 9 3900X 8GB ram olur daha fazla performans almanız açısından size daha hızlı performans verebilir.

Amd Ryzen 9 3900X deli gibi bir işlemcidir. OpSkyblock için 7 GB 100+ kişinin kaldırabileceğini zannetmiyorum. İşlemci kısmında sıkıntı yaşamanız mümkün değildir. 8+ GB üstü ideal.

Ve ping değerim nasıl olur ? Oda önemli çünkü 15-20 olur demi ?

9GB Tercih edersem sıkıntı yaşamazmıyım ?
Yaşamazsın, ping değeri lokasyona göre değişir biraz. Atıyorum ki Almanya lokasyonlu bir sunucu aldınız, Türkiye oyuncusu için ping 90 civarlarda gezecektir. Fakat Türkiye lokasyona sahip bir sunucu aldıysanız interneti normal olan oyuncunun ping değeri 30 gibi bir rakam olacaktır. İş temel olarak lokasyona bakıyor fakat makinenin özellikleri de önemli. 9 GB'ın 100+ kişiyi rahatlıkla kaldırabileceğini düşünüyorum.

Yaşamazsın, ping değeri lokasyona göre değişir biraz. Atıyorum ki Almanya lokasyonlu bir sunucu aldınız, Türkiye oyuncusu için ping 90 civarlarda gezecektir. Fakat Türkiye lokasyona sahip bir sunucu aldıysanız interneti normal olan oyuncunun ping değeri 30 gibi bir rakam olacaktır. İş temel olarak lokasyona bakıyor fakat makinenin özellikleri de önemli. 9 GB'ın 100+ kişiyi rahatlıkla kaldırabileceğini düşünüyorum.
İzmir netdirekt lokasyon o zaman 20-30 arası gezicektir hmm tamam. Açık kalsın bu talep farklı düşünceleri olanda yazsın

Discord ekler misiniz bir şey konuşacağım. BitterRevenge#0001

+100 oyuncu ne kadar, 101 mi? Eğer 200-400 çıkar diyorsan direk dedicated al (mesela 16gb-32gb ram i9 veya r7 bir işlemci) ama şey diyeyim,

bunu söyleyip makine özellikleri soran birisinin kendinden

bunu beklemesi...
Eksik belirtmişim 100-120 arası diyelim. Kusura bakma ama orası seni pek ilgilendirmiyor gelişmiş olarak düşünürsen iyi olur aklımda fikir var.

kullandığın eklentiler ve eklentlerin ne kadar doğru yazılmış olduğu bu konuda etkili bir rol oynuyor

Nekadar plugin veya skript yüklersen okadar rama ihtiyacın olur ve 100+ bir sunucuda insanlar doğal olarak güzel pluginler ve lagsız oyun istiyor ideal 8 ve üzeridir şahsen.İşlemci yeterli olucaktır iyi bir işlemci.

+100 aktif Op Skyblock mu? Tarihi geçmedi mi hâla? Sen kitleyi bul ondan sonra sunucu özelliğini arttır. 8gb yeter demişlerde sen kitleyi bul.
4gb R9 stokta varsa onla başla. Sunucu ilgi görmezse zararın neresinden dönersen kârdır. 10-15 kişilik kitle için xeon işlemci yeterlidir. İlgi görürse makinayı yükselt.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl