"R" harfini soyleyemiyom

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 951

Aron

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
11
yaaaa coooook biktirdi bu r sesi beni tek halde "R" sesi soyleyemiyom ama bazi sozlerin icinde soyluyom kimse farketmiyor kac video izledim yardimi olmadi lutfen yardimci olun doktordan boska dogal yolla nasil coze bilirim alistirmalar yapin
dilimi hangi pozisyonda koyacagimi soyleyin cogu kisinin basina gelmis bisey her gun r sesini tekrarliyom sozun icinde bazen soliye biliyorum
R yerde " L" harfine benzer sey soliyorum "RI" "RU" gibi sey soliyemiyom sesli video cekemiyom
hadi yardimlarinizi bekliyom bir ornek gosterin nasil dilimi yapcam

Bkz: "Bizde r yok"
Zamanla geçer bence. Arkadaşlarımda da vardı daha önce, ama bence bırak öyle kalsın. Çok tatlı oluyolar r harfini söyleyemeyenler ^^

Bir de şeyler oluyo ya hani; "ağzına kalem sok". "DİKİNE Mİ" diye sorası geliyo insanın ajkldjsgf

Bence Hiç Söyleme Boşver Çok Tatlı Oluyo 'R' leri söylemeyenler :D

Dostum doktora git.

Bence o R yi çıkaramamak dilin bükülme yeteneği ile alakalı , denerseniz bir kere r söylemeyi fark edeceksiniz.
Dilini bükmeye çalış , ıslık falan çalmaya çalış, dilin kabiliyetini geliştirmek belki işe yarayabilir.

Kesinlikle dostça bir öneriydi , hiçbir bilimsel kaynağa dayanmamaktadır.

Bence o dili titretememekle alakalı.

Bence o dili titretememekle alakalı.
Dili titretmek de önemli ıslık çalmasını o yüzden söyledim.
Ama asıl konu dilin hafif bükülerek damağa deymesidir bence.

Boşver söyleme oku ne gerek var R Harfine :)

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl