PUDINGBEY HAKKINDA ELESTIRI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sevanbaba123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.599
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu sözlerimi normal bakış açısına sahip insanlar için sarf ettim. Şahsımın bakış açısı ''Kimseye güvenme sadece inan, lakin inandıklarının sadece hür fikirlerini ele al.'' dır. Bir insana güvenmek pek mantıklı olmamakla birlikte insanların hata yapabildiklerini bildiğimiz halde güvenme çabamız bizleri rezilce durumlara koymaktan aslı görmemizi engelliyor. İnsanlara olan güven kırılırsa toparlanmayabilir ve hiç üzülmediğin kadar seni üzebiliriz, lakin birine olan inancın kırılırsa en azından düşüncelerinin boşa çıktığını öğrenirsin duygularının değil. Güven maddi ve maneviyatı kapsar, inanç ise sadece maddiyatı.​
Güven olmazsa olmazlarımızdandır. Bir insan için güvenmek tüm doğal oluşumlardan da ötedir. Hayatın kendisi bir güvendir. Bazen yanılırsın güvendiklerin tarafından ihanete uğrarsın. İşte burada da suçlu olan güven ya da başka bir şey değildir. Suçluluk duygusunu burada arayamazsın bile. Çünkü güvenmek bir insanın yapabileceği en saf ve en içten duygudur. Eğer herkese yüz çevirirsen sadece Mehmet Rauf'un tahlillerine konu olmaya layık olabilirsin. Bir insana güvenmek için karşılık beklemeye gerek yok. Sen güven gerisini boşver...

Güven olmazsa olmazlarımızdandır. Bir insan için güvenmek tüm doğal oluşumlardan da ötedir. Hayatın kendisi bir güvendir. Bazen yanılırsın güvendiklerin tarafından ihanete uğrarsın. İşte burada da suçlu olan güven ya da başka bir şey değildir. Suçluluk duygusunu burada arayamazsın bile. Çünkü güvenmek bir insanın yapabileceği en saf ve en içten duygudur. Eğer herkese yüz çevirirsen sadece Mehmet Rauf'un tahlillerine konu olmaya layık olabilirsin. Bir insana güvenmek için karşılık beklemeye gerek yok. Sen güven gerisini boşver...
Yanlış bir iş içinde doğruyu aramak yanlıştır. Yalan bir dünya içerisinde ise doğruluğu insanlar da aramak tam bir yanılgıdır. Güven duymak bir insana olan sadece bağlılık değil ölüm ve kalımını bile ona emanet edebilmektir. Güven duygusu bizlere beşerlere olabilecek bir bağlılığı simgelemek için değil bir olan ezel ve ebede olan bağlılığımızı bir ve diri tutabilmek içindir. Şahısların düşünce farklılığı olabileceği gibi kendi olarak saydıkları doğrularda bulunmaktadır, lakin güven konusu şahısların kendine olan doğrularını değil ebede olan inançlarını simgelemektedir. Duyguların saflığı inanç iledir, unutmayalım kalp ve düşünceler kirlenebilir ama vicdan kirlenmez. Vicdanı öldürmek varsayılamayacak bir yanlışlıktır. Bu ''Ben hiç bir şeye inanmam'' gibisinden bir şey, lakin hiç bir şeye bile inandığını varsayamıyan bir inançsızlık abidesine inançlı olduğunu anlatma çabası gibi bir şeydir.​

Yanlış bir iş içinde doğruyu aramak yanlıştır. Yalan bir dünya içerisinde ise doğruluğu insanlar da aramak tam bir yanılgıdır. Güven duymak bir insana olan sadece bağlılık değil ölüm ve kalımını bile ona emanet edebilmektir. Güven duygusu bizlere beşerlere olabilecek bir bağlılığı simgelemek için değil bir olan ezel ve ebede olan bağlılığımızı bir ve diri tutabilmek içindir. Şahısların düşünce farklılığı olabileceği gibi kendi olarak saydıkları doğrularda bulunmaktadır, lakin güven konusu şahısların kendine olan doğrularını değil ebede olan inançlarını simgelemektedir. Duyguların saflığı inanç iledir, unutmayalım kalp ve düşünceler kirlenebilir ama vicdan kirlenmez. Vicdanı öldürmek varsayılamayacak bir yanlışlıktır. Bu ''Ben hiç bir şeye inanmam'' gibisinden bir şey, lakin hiç bir şeye bile inandığını varsayamıyan bir inançsızlık abidesine inançlı olduğunu anlatma çabası gibi bir şeydir.​
Bu tarz konularla ilgilenmen beni heyecanlandırıyor. Öncelikle bir şeye inanmıyorsa, bu bir inanç olmuyor. Düşünce sistemi adını verdiğimiz bir takım sistemler vardır. Çok basit bir örnekle açıklamam gerekirse. Biri tanrının varlığına inanmıyorsa bu kişi tanrının olmadığına inanıyor diyemeyiz. Çünkü bu kişi bir düşünce akımını benimsemiştir. Yani o kişinin tanrıya bakış açısı o dur. Aynı şeyi senin son satırların içinde uyarlamak mümkündür. İnanmıyorsa inanmadığı şeye inanıyor diyemeyiz.
Bir diğer konuya gelirsek, "Yanlış bir iş içinde doğruyu aramak yanlıştır." Tamamen yanılgı içerisindesin. Bir iş tamamen yanlış ya da tamamen doğru olamaz. Çok yanlış bir olay ya da bir işe bakış açın nasılsa o olayda öyledir. Hemen örneklendirelim:

Günün birinde X bankasının soyulduğunu ve soyguncuların hapse atıldığını düşünelim. Bu olayda her şey yanlış gibi görünür, eğer nasıl bakacağını bilmiyorsan
Bu olay bünyesinde 2 farklı ders taşır. Hangisini alacağın tabiiki sana ve bakış açına bağlıdır. İlk bakış açısının bir psikopat tarafından yapıldığını düşünürsek: olaya tamamen olumlu bakabilir ya da takdir edebilir. Aynı olaya ben bakarsam hırsızlığın yanlış olduğunu anlarım.
Hadi daha basit bir örnekle anlatayım. Bir olayın %100 doğru mu yanlış mı olduğunu anlamak için bu sefer olayı gerçekleştiren üzerinden gidelim.
Yine günün birinde bir trafik kazası olur ve sürücünün alkollü olduğu tespit edilir. Eğer bu olaya bakan kişi olayı sadece haberlerden, medyadan vb. yerlerden görmüşse sürücüye küfredebilir. Ancak olayı yaşayan yani arabayı kullanan kişinin ruh halini bilen biri bakarsa ve onun alkol içmesinin sebebinin çok sevdiği birinin kaybetmesi olduğunu bilirse olay onun için tamamen değişir.

Yani insanlar %100 diplomatik olamaz. Olamadıkları içinde asla olaylar arasında %100'lük bir değer atayamazlar. Bu değeri atayamadıkları için de sadece seyirci kalıp eleştirmekle yetinirler. Sonuçla MUTLAK doğru ya da yanlış diye bir şey yoktur. Ve yazdığın tüm paragrafta bu yazdıklarımla yine BANA göre çürümüş olur. Bu tarz tartışmalara bayılıyorum. Dilersen özelden ya da daha farklı mecralardan devam edebiliriz.

Bu tarz konularla ilgilenmen beni heyecanlandırıyor. Öncelikle bir şeye inanmıyorsa, bu bir inanç olmuyor. Düşünce sistemi adını verdiğimiz bir takım sistemler vardır. Çok basit bir örnekle açıklamam gerekirse. Biri tanrının varlığına inanmıyorsa bu kişi tanrının olmadığına inanıyor diyemeyiz. Çünkü bu kişi bir düşünce akımını benimsemiştir. Yani o kişinin tanrıya bakış açısı o dur. Aynı şeyi senin son satırların içinde uyarlamak mümkündür. İnanmıyorsa inanmadığı şeye inanıyor diyemeyiz.
Bir diğer konuya gelirsek, "Yanlış bir iş içinde doğruyu aramak yanlıştır." Tamamen yanılgı içerisindesin. Bir iş tamamen yanlış ya da tamamen doğru olamaz. Çok yanlış bir olay ya da bir işe bakış açın nasılsa o olayda öyledir. Hemen örneklendirelim:

Günün birinde X bankasının soyulduğunu ve soyguncuların hapse atıldığını düşünelim. Bu olayda her şey yanlış gibi görünür, eğer nasıl bakacağını bilmiyorsan
Bu olay bünyesinde 2 farklı ders taşır. Hangisini alacağın tabiiki sana ve bakış açına bağlıdır. İlk bakış açısının bir psikopat tarafından yapıldığını düşünürsek: olaya tamamen olumlu bakabilir ya da takdir edebilir. Aynı olaya ben bakarsam hırsızlığın yanlış olduğunu anlarım.
Hadi daha basit bir örnekle anlatayım. Bir olayın %100 doğru mu yanlış mı olduğunu anlamak için bu sefer olayı gerçekleştiren üzerinden gidelim.
Yine günün birinde bir trafik kazası olur ve sürücünün alkollü olduğu tespit edilir. Eğer bu olaya bakan kişi olayı sadece haberlerden, medyadan vb. yerlerden görmüşse sürücüye küfredebilir. Ancak olayı yaşayan yani arabayı kullanan kişinin ruh halini bilen biri bakarsa ve onun alkol içmesinin sebebinin çok sevdiği birinin kaybetmesi olduğunu bilirse olay onun için tamamen değişir.

Yani insanlar %100 diplomatik olamaz. Olamadıkları içinde asla olaylar arasında %100'lük bir değer atayamazlar. Bu değeri atayamadıkları için de sadece seyirci kalıp eleştirmekle yetinirler. Sonuçla MUTLAK doğru ya da yanlış diye bir şey yoktur. Ve yazdığın tüm paragrafta bu yazdıklarımla yine BANA göre çürümüş olur. Bu tarz tartışmalara bayılıyorum. Dilersen özelden ya da daha farklı mecralardan devam edebiliriz.
Senin gayene cevap vermek gerekirse senin nezlinde doğrular her zaman doğru yanlışlar ise her zaman yanlış değildir, öncelikle doğruların mekan ve zamana her zaman bağlı olmadığını hatırlatıyor ve insanların doğrularının kendi şahısları gereği değişebileceğini vurugulamak istiyorum. Örnek vermek gerekirse; İki insan ele alalım bu iki insanın hasta olduğunu ve hastalıklarının gereği farklı tedaviler gördüğünü düşünelim, normal de bu insanların tedavi olmaları doğru bir olgudur ki bu bir doğru olarak kabul görülür akabinde bu insanların hastalıklarının farklı olma durumu iki farklı veyahut birden fazla ihtimal doğruyu doğurmaktadır ki bu da doğrularının sayılarının hatta katsayılarının var olabileceğini göstermektedir, yani doğrular her zaman kişiye ve şahsa göre değişebileceği gibi kesin doğrular ve yanlışlar da var diyebiliriz. İnançlar gereği bunu şöyle açıklayabiliriz bu örneğimin ardından sizin örneğinize değinerek doğruluğunu ispatlayacağım. Öncelikle size doğruların ne tür safhaları olduğunu söylemem gerekiyor;
-Mutlak doğru
-İstisnai doğru
-Yanlışların doğruluğu
-Doğruların doğruluğu
-vs.
Bu liste bayağı bir uzundur sana şöyle açıklayayım; Sana göre mutlak bir doğru veyahut yanlış yoktur, lakin felsefi akımlar ve dini akımlar bunlarında haricinde insani akımlar gereği mutlak doğrular olmak durumundadır ki buna inanç denebiliyor. İnançlar bizlerin mutlak kabul gördüğü ve koşulsuz, karşılıksız ve şartsız bir kabullenişidir buna insanlar ''inanç'' din adamları ''ilim-din-yaratıcı'' felsefeciler ''düşünce ve bilgi'' demektedir. Mutlak bir doğrunun varlığını kabullenmemek kendini kabullenmemektir. Sizin düşüncenizin eksikliği şu; Sadece bir doğru bulunmamaktadır bu doğruların ne denli farklı türlere sahip olduğunu yukarıda ki tabloda sıralamıştık. Benim inanç teorime gelecek olursak; İnançların doğrular olabileceğini zaten size açıkladım bunun yanısıra inancın her daim olduğunu bilememeniz bir şeye inanmamak inanmadığına inanmaktır, çünkü inançsızlığa bile bir inanç gerekmektedir ki kendi inançsızlığınızın varlığını kabul göresiniz. Varlık insanların mutlak kabul gördüğü bir şeydir ki buna sizin varlığınız da giriyor yani aslında mutlak doğru yoktur diyerek mutlak olan benliğinizi yok saymış varsayıyorsunuz ki bu düşüncenizin yanlışlığına da bir inanç gerekmektedir ki bu düşüncenizi kabul göresiniz. Yani demek oluyor ki; Bir düşünce varsa mutlak doğru vardır, eğer mutlak bir doğru var ise o mutlak doğruluğu kabul eden bir inanç (bu inançsızlık olsa dahi) ve de bunları benliğinde var eden bir varlık ki bu varlığa birden fazla isim verebiliriz.​

Hahaha gerçekten çok güzel bir kanıtın varmış dostum. Biz bu satın alınan paket ile bir anlaşma yaptık. Komisyon gibi bir şey, adımı karalamaya hakkın varmı yokmu bence bir daha düşün!
Şuanda GevezeOyuncu gibi sunuculara paket sattım bir sorun olmadı?
Size satıcak olan paketimiz her ay güncellenip içine yeni eklentiler gelen bir paket. Yani internette bedava paylaşılıpta sadece yapılandırma klasörü verilen bir paket değil! Arkadaşlar dolandırma falan olmadı yani bu arkadaşa satmak istediğim paketi internetde bedava sürümü var. Ancak biz bu paketi her ay güncelliyoruz. Gerçekten şuan ağlıyorum. Duyguları hassas bir insanım.
Yinede bir hatam olmuşsa özür dilerim.

Utanmanız lazım 1 mesajı olmayan adam burda geliyor adını karalıyor benim adımı başkasının karaladığı gibi hala üstümde lekesi unutmadım

@Technical dolandırma veya bir şey yok dostum. Bu arada faction falan yapamadığımı kendi kendine uydurmuşsun. Paketleri hızlıca bitiriyorum. Tabi bir bug çıkmadığı halde, Bunu spigot developer'ları iyi bilir. Gerçek yüzüm daha görmediniz çünkü ordumu daha hazırlamadım. :D
Neyse nasıl bir insansam hala öyleyim, değişen bir şey yok.
Açıklamayı yaptım zaten okursunuz!

@Technical dolandırma veya bir şey yok dostum. Bu arada faction falan yapamadığımı kendi kendine uydurmuşsun. Paketleri hızlıca bitiriyorum. Tabi bir bug çıkmadığı halde, Bunu spigot developer'ları iyi bilir. Gerçek yüzüm daha görmediniz çünkü ordumu daha hazırlamadım. :D
Neyse nasıl bir insansam hala öyleyim, değişen bir şey yok.
Açıklamayı yaptım zaten okursunuz!
O orduda bende vardım demi knk :D

O orduda bende vardım demi knk :D
Bilmemki, ekibe alırız kanka senide :D[DOUBLEPOST=1522262024,1522261959][/DOUBLEPOST]@smt287 @Hai @SydeFQ Konuda bir sorun yoksa silebilir misiniz?
Dolandırılma veya bir şey yok. Ancak siz bir kusur görürseniz söyleyin Açıklamasını her zaman yapabilirim.
Yukarıda açıklamam var zaten "Yorumla" olarak attım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl