Premium ve korsan savaşları.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CebeciKaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 305

Günümüze göre durum hakkında.

• Premium

• TLauncher ve benzeri

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CebeciKaan

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
6
Minecraft
KaanCebeci
Merhaba. Herkesin dahil olabileceği bir anket yapmayı düşündüm ve o konuyu açıyorum.

Bunun sebebi günümüzde gamepass veya premium oynayan kişilerin durumunu öğrenmek artık günümüzde korsan oynamaktan sıkılan ve artık global sunucularda oynamak isteyen arkadaşların çoğaldığını görüyorum. Bir yandan da tlauncher ve benzeri clientler kullanıp veya craftrise ve son oyuncu gibi client olan oyunlardan oynadıklarını görebiliyoruz. Bunun için bir tartışma konusu ve herkesin düşüncesini merak ediyorum. Umarım seviyeli bir tartışma konusu olur.

Aynı zamanda neden Minecraft Türkiye belirli sunucularda takılı kaldı ve korsan odaklı sunucular sürekli aktifleşmekte. Bunun yerine Türkiye odaklı premium sunucular ve global açılmak isteyen geniş kapsamlı sunucular neden yapılmıyor?

Merhaba. Herkesin dahil olabileceği bir anket yapmayı düşündüm ve o konuyu açıyorum.

Bunun sebebi günümüzde gamepass veya premium oynayan kişilerin durumunu öğrenmek artık günümüzde korsan oynamaktan sıkılan ve artık global sunucularda oynamak isteyen arkadaşların çoğaldığını görüyorum. Bir yandan da tlauncher ve benzeri clientler kullanıp veya craftrise ve son oyuncu gibi client olan oyunlardan oynadıklarını görebiliyoruz. Bunun için bir tartışma konusu ve herkesin düşüncesini merak ediyorum. Umarım seviyeli bir tartışma konusu olur.

Aynı zamanda neden Minecraft Türkiye belirli sunucularda takılı kaldı ve korsan odaklı sunucular sürekli aktifleşmekte. Bunun yerine Türkiye odaklı premium sunucular ve global açılmak isteyen geniş kapsamlı sunucular neden yapılmıyor?
Sebebi günümüzde orjinal bir Minecraft satın almış kişi sayısı az olması. Çoğu kişi TLauncher, TLLegacy, SkLauncher gibi launcherlar kullanıyor ve oyunu satın almıyor. Kitlenin çoğunluğunun çocuk olması da bunun bir sebebi olabilir. Eğer böyle bir sunucu açarsanız yüksek aktiflik elde etmeniz zor olacaktır. Sonuçta aylık bir makine gideriniz olacak ve sunucudan bu ücreti kazanmanız gerekecek. Bunun için de yüksek aktifliklere ihtiyacınız var...

Orijinal minecraft satın alınabilir çok pahalı değil yani

Bende onu diyorum artık gamepass özelliği ile uygun bir fiyata alınabiliyor veya gerçekten premium sahibi olmak isteyen birisi normal sunuculara vip parası o bu şu parası vereceğine 600 civarında olan gayet makul bir fiyatı olan premiumdan kullanması bana daha mantıklı geliyor.

Aynı zamanda sunucuların bir tek noktada ve korsan odaklı kalması kitleyi tabiki etkiliyor.

Bunun için bir global havasında premium sunucu projemiz var. Umarım kaliteli ve keyifli olur.

Konuya değinmek gerekirse piyasada aktif oyunlara yönelik Minecraft bedava bile sayılır. Hakkı odur korsan da neymiş

Türkiye genelindeki oyuncuların çoğu TLauncher ve benzeri launcher'lar kullanarak oyuna girdiği için, bahsettiğiniz gibi bir sunucu kurmak oyundaki oyuncu sayısını düşürecek ve kazancı etkileyecektir. Bu durum, sunucu sahiplerinin reklam bütçelerini azaltmalarına ve sunucu cihazlarını daha düşük özelliklere sahip cihazlarla değiştirmelerine neden olacaktır. Bu nedenle, korsan girişleri açmak sunucu sahipleri için daha fazla oyuncuya erişim sağlayacağı için Türkiye'deki birçok sunucu sahibi bunu tercih etmektedir.

Oyunu çoğunlukla küçük yaştaki arkadaşlarımız oynuyor bu yüzden 600 lira gibi bir tutar onlara fazla geliyor, zira satın alma işlemi için ebeveyninden izin alması ayrıca aile büyüyüğün de eline geçmeyecek bir şeye 600 lira (günümüzde askeri ücretli çalışanın 1 günlük alın terine eşit) vermek gereksiz gözüküyor. Ama evet bende 18 yaşını doldurmuş bireylerin orjinal oyunu satın alıp daha iyi bir performansla oynamasından yanayım. Korsan oyunu oynamak oynamak onlar için ücretsiz ve kolay gözüküyor olsada clientlerin ne kadar legal olduğu tartışılacak bir durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl