Tanıtım Polar AntiCheat | "Piyasadaki En Modern Hile Koruması" - Bulut Tabanlı Koruma [1.8-1.21x]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Diyorum ki Minecraft gibi çevrim içi oyunlarda kullanılan anti-hile cloud sistemleri gereğinden fazla övülmekte ve belirli firmalar bu alanda tekelleşmeye çalışmaktadır. Örneğin, Polar gibi anti-hile çözümleri, her ne kadar teknik olarak işlevsel gözükse de, sundukları katı kurallar ve yüksek fiyatlandırma modelleri ile kullanıcıların alternatif tercihler yapmasını neredeyse imkânsız hâle getiriyor.

Bu tür yapıların önüne geçilmesi gerektiğine inanıyorum. Zira, yazılım geliştirme yetkinliğine sahip birçok yerli Java geliştiricisi, bir araya gelerek bu tür sistemlerin daha iyi, daha adil ve daha erişilebilir versiyonlarını rahatlıkla geliştirebilir. Fakat mevcut durumda pazara giren herkes, küçük çaplı bir sunucuya sahip olsa bile sanki büyük sistemler için tasarlanmış çözümlere mahkûm ediliyor. Bu, sektördeki adaletsiz bir eşik oluşturuyor. Başlangıç aşamasındaki bir girişimin hemen yüksek maliyetli ve karmaşık sistemleri kullanmak zorunda bırakılması sürdürülebilir değil.

Ayrıca geliştirici tarafında bu çözümlerin eleştirildiği durumlarda, genelleme yapılıyor diyerek sorunu geçiştiren, detaylı açıklamalardan kaçınan tutumlar sergileniyor. Bu da kullanıcıya karşı şeffaflık eksikliği yaratıyor. Dolayısıyla, sadece popülerlik ya da övgülerle yönlendirilen bu tür sistemleri kullanmayı önermiyorum. Alternatiflerin gelişmesi için hem teknik hem de toplumsal bir farkındalık gerekiyor.

Şimdi oldumu güzel kardeşim benim.

Diyorum ki Minecraft gibi çevrim içi oyunlarda kullanılan anti-hile cloud sistemleri gereğinden fazla övülmekte ve belirli firmalar bu alanda tekelleşmeye çalışmaktadır. Örneğin, Polar gibi anti-hile çözümleri, her ne kadar teknik olarak işlevsel gözükse de, sundukları katı kurallar ve yüksek fiyatlandırma modelleri ile kullanıcıların alternatif tercihler yapmasını neredeyse imkânsız hâle getiriyor.

Bu tür yapıların önüne geçilmesi gerektiğine inanıyorum. Zira, yazılım geliştirme yetkinliğine sahip birçok yerli Java geliştiricisi, bir araya gelerek bu tür sistemlerin daha iyi, daha adil ve daha erişilebilir versiyonlarını rahatlıkla geliştirebilir. Fakat mevcut durumda pazara giren herkes, küçük çaplı bir sunucuya sahip olsa bile sanki büyük sistemler için tasarlanmış çözümlere mahkûm ediliyor. Bu, sektördeki adaletsiz bir eşik oluşturuyor. Başlangıç aşamasındaki bir girişimin hemen yüksek maliyetli ve karmaşık sistemleri kullanmak zorunda bırakılması sürdürülebilir değil.

Ayrıca geliştirici tarafında bu çözümlerin eleştirildiği durumlarda, genelleme yapılıyor diyerek sorunu geçiştiren, detaylı açıklamalardan kaçınan tutumlar sergileniyor. Bu da kullanıcıya karşı şeffaflık eksikliği yaratıyor. Dolayısıyla, sadece popülerlik ya da övgülerle yönlendirilen bu tür sistemleri kullanmayı önermiyorum. Alternatiflerin gelişmesi için hem teknik hem de toplumsal bir farkındalık gerekiyor.

Piyasada zaten ücretli ücretsiz birçok hile koruması var. Aim ve Triggerbot konusunda işe yarayan ise maalesef sadece Polar. Katı kuralları olabilir ama diğerlerinin yapamadığını yapıyor.

Fiyat konusu elbette sıkıntılı, özellikle küçük sunucular için. Ben de şahsen fiyatı yüzünden kullanmıyorum ama sırf pahalı diye kötü demek de haksızlık olur.

Yerli geliştirici kısmına gelirsek, bilmiyorum sen javadan ne kadar anlıyorsun ama bu herkesin yapabileceği bir şey olsaydı çoktan yapılırdı. Bende isterim uygun fiyatlı, aynı işlevde bir anti-hile sistemi olsun, seve seve kullanırım. Ama iş öyle dışardan göründüğü kadar kolay değil. Yazılım bilgisi olan birçok kişi bir araya gelse bile bu sistemi ortaya koyamıyor. Bu iş sadece “bir araya gelmekle” olacak kadar basit değil.

Kaldı ki profesyonel ve PvP odaklı bir sunucu kuracaksan, şu an için Polar neredeyse olmazsa olmaz bir sistem. Alternatifler ya yetersiz kalıyor ya da her şeyi engelleyemiyor. Gerçekçi bakmak lazım.

İlk paragraf için şunu söyleyebilirim; dediğin kısmen doğru fakat zaten alternatifi yok. Bugün Polar'a alternatif
olabilecek kadar iyi bir "anti-hile" yayınlansa, tekelleşme bitecek zaten. Ortada TEK BİR ÜRÜN varsa, tekelleşmenin önüne geçmek
imkansızdır zaten. Örneğin TEDAŞ. Alternatifi olmadığı için tekeller.

İkinci paragrafa katılmıyorum, Türkiye'de böyle bir şey yapamazsınız. Türkiye'de insanları bir araya getirip
ortak bir program bile yazdıramıyorken, Minecraft'ta anti-hile nasıl yazdıracaksınız? acablade gibi 50 tane adam buldunuz diyelim.
Bu adamları nasıl ikna edeceksiniz, organize olarak çalışmaya? Hadi ikna ettiniz diyelim, başarılı olacağı ne mâlum?
Üzgünüm ama bunlar boş hevesler. Deprem zamanında da gördük, boykot zamanında da gördük.
Ne yazık ki yapılan işler, bu olaylar gündemdeyken yapılmaya devam edildi, olay gündemden düşünce işler de unutuldu.

Türkiye burası, aşağılama olarak algılamayın ama ben toplumumuzun her şeyi çok çabuk unuttuğunu düşünüyorum.
Dolayısıyla böyle bir işi en yetkin adamlarla dahi olsa Türkiye'de YAPAMAZSINIZ. Gerçekler acı olabiliyor bazen, üzgünüm.
Bunu dediğim için beni vatan haini ilan edecekler durmasın, ama 9 yıldır peşinde olduğum bilim bana bunu söylüyor.

"Başlangıç aşamasındaki sunucuların kullanamaması" olayı ise inanılmaz saçma.
Polar'ın maksimum 75 oyuncu kapasitesinde olan bir paketi zaten mevcut. Bu paketin fiyatı €20 gibi bir şey
(vergiler dahil) ve inanın bana bu pahalı değil. Bakın Türkiye gibi 100% üstü enflasyon oranı olan ülkelerde pahalı olabilir.
Fakat bunun muhattabı ne Polar, ne de fiyatlandırmayı belirleyenler. Polar pahalıysa, bunun nedenini sormanız gereken
başka kişiler var. Ha rakiplerine göre daha pahalı olabilir, rakiplerine göre daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Üçüncü paragraf için de en yakın zamanda kanıtları sunmanızı öneriyorum. Açıkçası ben hiç böyle bir problemle karşılaşmadım.
Polar geliştiricilerine bir sorun bildirdiğiniz zaman ivedilikle çözüyorlar. Örneğin 1.21 ile gelen scale sisteminde reach bugı mevcuttu,
sonraki patch ile düzeltildi, reportlandıktan sonra.

En sondaki "şimdi oldumu güzel kardeşim benim" kısmı da garip, kendinizi açıklayamayıp biz hiçbir şey anlamadığımızı
söyleyince sinirlenmenizi garipsemedim değil :D daha sakin lütfen, agresifliğe gerek yok. Sakin sakin tartışalım. Sevgiler :)
İyi forumlar.​

Merhabalar,

Konuda birçok yanlış bilgi içeren mesaj gördüm, bu yüzden Polar ile ilgili deneyim ve görüşlerimi paylaşmak istedim.

Polar’ı kurduktan hemen sonra birçok oyuncudan, PvP sırasında havada takılı kaldıklarına dair şikayetler ve videolar almaya başladık. Durumu discord üzerinden Polar’a ilettik. Kendilerine çok sayıda video göndermemize rağmen bizden, oyuncuların havada takılı kalmasına neyin sebep olduğunu (reproduction steps) belirtmemizi istediler. Biz de videolarda her şeyin net bir şekilde göründüğünü ve bu durumun PvP sırasında rastgele gerçekleştiğini söyledik. Bu cevabımızın ardından yaklaşık 2 - 2.5 ay boyunca destek talebine hiçbir yanıt verilmedi. Aylar sonra ise dalga geçer gibi “Sorununuz hala devam ediyor mu?” şeklinde bir mesaj attılar. O zamana kadar zaten Polar’ı kullanmayı çoktan bırakmıştık. :)

Zaten yabancı topluluklarda da Polar’ın desteği hakkında çok sayıda şikayet görebilirsiniz.

Destek dışında eklentiyle ilgili diğer sorunlar ise şöyle:

• Movement check’leri (Simulation Engine), neredeyse Grim 2.0 ile birebir aynı.
  • Aim check’e erişim, eklentiyi ilk satın aldığınızda açık olmuyor. Erişim sağlamak için destek talebi açmanız ve ısrarla istemeniz gerekiyor. Bu durumda bile açmaları 2 haftayı bulabiliyor.
  • Rage açık bir Aim hilesini bile Aim check neredeyse 1 saatte zor tespit etti.
  • Otomatik ceza sistemine müdahale edemiyorsunuz. Plugin kararları kendisi veriyor ve ban/kick gibi şeyleri çok nadiren uyguluyor.
  • Eklenti, yoğun obfuscation ve DRM içeriyor. Java sürümünüzü, IP’nizi veya HWID’nizi değiştirdiğinizde sunucuyu başlatamıyorsunuz. Ayrıca, sunucu slotu rastgele şekilde sınırlandırılabiliyor. Örneğin, biz en yüksek paketi satın almış olmamıza rağmen, günün en yoğun saatinde slot sayısı 200’e düşürüldü ve Polar’ın bunu düzeltmesi 1 günü buldu.

Ne yazık ki eksiler bunlarla sınırlı değil. Tüm bu yaşananlardan sonra Poları tamamen bıraktık ve farklı platformlarda olumsuz deneyimlerimizi paylaştık. Bu süreçte, Leaf Discord sunucusunda bulunan bir Polar admini, 2 gün boyunca benden başlayıp sunucunun adminlerine kadar herkese hakaret ve küfürler etti, birçok kişiyle alay etti ve eleştiri yapan herkesi Polar’dan kara listeye aldı.

Sonuç olarak, aylık olarak ciddi ücretler ödenen bir hizmetin bu şekilde olması kesinlikle kabul edilemez. Check’leri çok iyi olsa bile (ki değil ) kimseye Polar’ı önermem. Bence Grim’den şaşmayın.

İyi forumlar.

Konuyu inceleyecek diğer arkadaşlar için söylüyorum. Hala aklı takılıp eklentiyi alma düşüncesine giren kişiler var ise eklentiyi satın alıp paranızı birkaç geri kafalı insanlara vermek yerine daha ucuza farklı anticheat sistemleri alabilir veya grimac gibi ücretsiz sistemlere yönelebilirsiniz.

Sunucularına gittiklerimde yakın bir tarihte sadece Türkiye'deki bütün sunuculardan desteklerini çektiler ve üstüne soru sormak için gittiğim discord sunucularında da türk olduğum için polar anti-hilesinin kurucuları beni zorbaladılar.

Mİnecraft Anti-Hile sistemlerinde görüp görülebilecek en kötü anti-hile seçeneklerinden birisi.

Ekli dosyayı görüntüle 270544
Türkiye'de yasaklanma konusu zaten kapatıldı. En azından insanlara yalan söyleme. Türk olduğun için kimse seni zorbalamadı ve Polar kullanan eski müşterileri olan Türk sunucuları hala var onları neden zorbalamadılar en başta?

Bu mesajlardan bahsetmiyorum. Shorty adlı kullanıcıya ben DM'den de yazdım. Orada sırf soru sorduğum için alay edildi ve yetkililer düzgün bir şekilde cevap vermedi.

Merhaba arkadaşlar.
Bu konuya güncel olarak mesaj yazıldığını görüyorum.
Bu durum çok ilginç açıkçası. Sürekli yeni birileri gelip "Polar kötü" diyor.

Bu arkadaşları Polar'ı bypassladığı videoları bu konunun altına atmaya davet ediyorum.
İyi forumlar.​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl