Çözüldü Pluginler için GUI Tasarımı ve Yerleşim Mantığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lazzo

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
68
Minecraft
HeRa

Discord:

nyxx.pw

Selamlar herkese, pluginlerimde klasik Minecraft envanter görüntüsünden kurtulup tamamen sunucuya özel pixel GUI (Resource Pack destekli arayüzler) kullanmak istiyorum. Kod kısmını bir şekilde çözerim ama bu işin çizim, yerleşim ve teknik tasarım mantığına pek hakim değilim. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır diyerek tecrübeli arkadaşlara birkaç soru sormak istedim.

Özellikle şu konularda destek lazım:

Bu tarz özel pixel GUI tasarımları için hangi programları kullanıyorsunuz (Photoshop, Aseprite vb. hangisi daha rahat olur)?

Çizdiğimiz bu arayüzleri Minecraft'ta envanterin tam üzerine denk getirmek için (font mapping veya custom model data) nasıl bir teknik izliyorsunuz?

Tasarımın tam oturması için referans alabileceğim bir şablon (template) veya "şuradan başla" dediğiniz bir kaynak var mı?

Envanter slotlarını çizimin üzerindeki boşluklara denk getirme işini nasıl tutturuyorsunuz?

Sıradan envanterlerden sıkıldım, sunucuya seviye atlatacak o profesyonel pixel görüntüyü nasıl yakalarım? Değerli yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkürler iyi forumlar.

Son düzenleme:
Selamlar herkese, pluginlerimde klasik Minecraft envanter görüntüsünden kurtulup tamamen sunucuya özel pixel GUI (Resource Pack destekli arayüzler) kullanmak istiyorum. Kod kısmını bir şekilde çözerim ama bu işin çizim, yerleşim ve teknik tasarım mantığına pek hakim değilim. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır diyerek tecrübeli arkadaşlara birkaç soru sormak istedim.

Özellikle şu konularda destek lazım:

Bu tarz özel pixel GUI tasarımları için hangi programları kullanıyorsunuz (Photoshop, Aseprite vb. hangisi daha rahat olur)?

Çizdiğimiz bu arayüzleri Minecraft'ta envanterin tam üzerine denk getirmek için (font mapping veya custom model data) nasıl bir teknik izliyorsunuz?

Tasarımın tam oturması için referans alabileceğim bir şablon (template) veya "şuradan başla" dediğiniz bir kaynak var mı?

Envanter slotlarını çizimin üzerindeki boşluklara denk getirme işini nasıl tutturuyorsunuz?

Sıradan envanterlerden sıkıldım, sunucuya seviye atlatacak o profesyonel pixel görüntüyü nasıl yakalarım? Değerli yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkürler iyi forumlar.
Merhaba, genellikle ItemsAdder veya Oraxen eklentisini font image yöntemi ile yapılıyor. Menünüzün başlığına :guitasarimi: eklersiniz ve tasarımınız aynı bir maske gibi menünüzün üzerine gelir.

Boşluğunu ayarlamak için genelde offset mantığı vardır, eklentinize göre offset mantığı değişiyor.

Tasarım için genelde Photoshop veya aseprite kullanılıyor.

Size örnek menü sağlamam için eklenti isminizi ve ücretliyse satın aldığınıza dair bir ekran görüntüsünü paylaşırsanız yardımcı olabilirim.

Ekli dosyalar

• teslimat 2.webp
    teslimat 2.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 23
  • güncelleme 4.webp
    güncelleme 4.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 20
Ekli dosyayı görüntüle 279739Ekli dosyayı görüntüle 279740

Bu halden bu hale getirdim ama pek tatmin etmedi,admin paneli vb teslimat paneli baştan yapmak istiyorum

Eklenti adresim : https://www.mc-tr.com/konu/skyblock...anabilir-teslimat-plugini.137021/#post-843989

Referans olarak : https://www.mc-tr.com/konu/pirate-esc-menu-v1-0.136994/#post-843593

Bu arkadaşın yaptığı gibi bir menu olcak esc değil de bir chest menu yapmak istiyorum
Tasarım için speed art videoları izleyebilirsiniz. YouTube'da how to create pixel art gui minecraft yazarak tutorial videoları bulabilirsiniz.

Tasarım için speed art videoları izleyebilirsiniz. YouTube'da how to create pixel art gui minecraft yazarak tutorial videoları bulabilirsiniz.
Yorumun için teşekkürler,en kısa süre de söylediğin kaynakları inceleyecem :like:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl