Bulundu Pluginim için gui desteği(ücretli)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alicaner12

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
9
Minecraft
Nightslear

Discord:

nightslear

Merhabalar bir plugin yazıyorum ancak bir türlü gui sistemini yapamadım. playere özel gui olacak 9 slotluk ve kayıt fln edecek birkaç ufak şey daha var.
yazmamda yardımcı olabilecek veya yazabilecek biri beni discorddan ekleyebilir mi? discord: nightslear
gerekli ücret neyse ödeyeceğim yeterki yardımcı olun...

Son düzenleme:
Merhaba,

Chat-GPT veya başka bir yapay zekâ size bu konuda bayağı bir destek sağlayacaktır.

Ben başarmıştım :). Biraz zorlayın ve mantıklı sorular sorun. Saçma cevaplar alıyorsanız yeni bir sohbet açın ve yeniden sorun.

2 gündür yapay zeka ile deniyorum ancak pluginin içinde baya bir şey olduğu için yapay zekanın da kafası karışıyor benim yazdığım şeyleri de bozuyor bir şekilde yapamıyor. onun yerine yardımcı olabilecek biri olursa daha iyi olur

Demek istediğim şey de bu, yeni bir sohbet açarsanız sıfırdan başlarsınız.

1703856172512.png

denedim ancak olmuyor... biri yardım ederse daha iyi olabilir

Öyleyse vereceğim kaynaklar işinize yarayabilir;

Kod:
https://www.spigotmc.org/wiki/creating-a-gui-inventory/

https://bukkit.org/threads/creating-guis.454297

https://youtu.be/OPkfEBTyabE?si=-d--by-2E0-mYW3g

Öyleyse vereceğim kaynaklar işinize yarayabilir;

Kod:
https://www.spigotmc.org/wiki/creating-a-gui-inventory/

https://bukkit.org/threads/creating-guis.454297

https://youtu.be/OPkfEBTyabE?si=-d--by-2E0-mYW3g
hepsini izledim ancak bu kısımlarda sorun yok sorun guinin kişiye özel olması ve item savelemek o kısımlarda zorluk çekiyorum. uzun süredir araştırıyorum birçok kaynağa da baktım ancak düzgün bir şey bulamadım yardımcı olabilecek bir kişi olursa daha rahatlar işim

Merhaba Alicaner12,

Eklentin için GUI oluşturmakta sorun çektiğini belirtmişsin.
Eğer oyuncu verileriyle her oyuncuya özel GUI oluşturacaksan öncelikle oyuncu verilerini kaydedeceğin kodları oluşturmalısın. Veri kaydetme işi biraz zordur bu konu için CHAT-GPT kullanarak yardım alabilirsin.

chatgpt nin de yapamadığı kısım o zaten :D neden herkes chatgpt öneriyor ki kendim yazsam daha iyi olabilir veya biri yazsa daha okunaklı oluyor ve kafamdaki şey tam olarak yapılmış olur. eğer yapabilecek biri varsa lütfen bana ulaşsın

Anladığım kadarıyla sanal sandık gibi bir şey yapmak istiyorsunuz. Bunun için menü kapatıp açıldığı zaman menü içeriklerini bir veri saklama dosyasına kaydetmelisiniz. Her ne kadar sinir olsanız da ben yine de Chat-GPT'nin bana dönütünü size göndereyim;
Tabii ki, işte tüm kodları bir metin içinde ve Bukkit Configuration API kullanarak yazılmış hali:

```java
import org.bukkit.configuration.ConfigurationSection;
import org.bukkit.configuration.file.FileConfiguration;
import org.bukkit.entity.Player;
import org.bukkit.event.EventHandler;
import org.bukkit.event.Listener;
import org.bukkit.event.inventory.InventoryClickEvent;
import org.bukkit.inventory.Inventory;
import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;

import java.io.File;
import java.io.IOException;

public class CustomMenuPlugin extends JavaPlugin implements Listener {

private FileConfiguration config;

@Override
public void onEnable() {
getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this);
saveDefaultConfig();
config = getConfig();
}

@EventHandler
public void onInventoryClick(InventoryClickEvent event) {
if (event.getView().getTitle().equals("Özel Menü")) {
event.setCancelled(true);

if (event.getRawSlot() < event.getInventory().getSize()) {
Player player = (Player) event.getWhoClicked();
// Eşya ekleyip almak için gerekli işlemleri burada yapın
savePlayerInventory(player, event.getInventory());
}
}
}

public void savePlayerInventory(Player player, Inventory inventory) {
ConfigurationSection playerSection = config.getConfigurationSection("custom-menu.player-inventories");

if (playerSection == null) {
playerSection = config.createSection("custom-menu.player-inventories");
}

playerSection.set(player.getUniqueId().toString(), inventory.getContents());

saveConfig();
}

public Inventory loadPlayerInventory(Player player) {
ConfigurationSection playerSection = config.getConfigurationSection("custom-menu.player-inventories");

if (playerSection != null && playerSection.contains(player.getUniqueId().toString())) {
Inventory inventory = getServer().createInventory(null, 27, "Özel Menü");
inventory.setContents(playerSection.getList(player.getUniqueId().toString()).toArray(new org.bukkit.inventory.ItemStack[0]));
return inventory;
}

return null;
}
}
```

Bu kod, oyuncuların menüye eşya ekleyip almasını ve bu işlemleri YAML dosyasında kaydetmesini sağlar. Ayrıca, `savePlayerInventory` ve `loadPlayerInventory` fonksiyonları, oyuncuların envanterini kaydetmek ve yüklemek için kullanılır.

Anladığım kadarıyla sanal sandık gibi bir şey yapmak istiyorsunuz. Bunun için menü kapatıp açıldığı zaman menü içeriklerini bir veri saklama dosyasına kaydetmelisiniz. Her ne kadar sinir olsanız da ben yine de Chat-GPT'nin bana dönütünü size göndereyim;
yazmak istediğim şey sadece o değil birkaç şey daha var ve config dosyasını farklı bir şey için kullanıyorum savelemeyi confige yapmamalı biraz daha farklı bir şekilde savelemeli ve dediği gibi oyuncunun inventorysini kaydediyor guiyi değil ve her durumda kayıt yapmalı inventoryde bir şey değiştirebilecek tüm eventlerde. o nedenle yapay zeka istemiyorum :D ve tabii benim kodlarıma nasıl aktaracağım kısmı da sıkıntı. bu yüzden reel bir insan olursa harika olur

Merhaba,

Konuyla bir işiniz kalmadıysa lütfen belirtin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl