Pluginer nedir ne değildir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Procon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.914
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Procon

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
7
Merhaba,
Bir çok arkadaşımız pluginerim, pluginer arıyorum tarzı şeyler yazmakta buna bir açıklık getirelim.
Pluginer diye bir şey yoktur, developer ve author vardır.
Maalesef halk arasında pluginer denilen kişiler şu amaçlara hizmet eder;
Sadece config editlemeyi bilirler başka bir şey bilmezler
Ücretsiz pluginleri toplayıp plugin paketi derler ve parayla satarlar.
Emek hırsızlığının dibine vurup bizlerin spigotmc üzerinden 10 dolara sattığımız pluginin bulunduğu paketleri 5tlye satarlar.
Ego sahibidirler, config editlemeyi bildikleri için en azından Notepad++ kurabildikleri için muhteşemdirler.
Sizden sunucunuzun panelinin bilgilerini isterler verirsiniz ve bam! Her şeyinizi silerler ortada kalırsınız.
Sunucuda şu iş için op lazım derler ve şifreli op denilen saçmalığı yükle derler sizde bunun sonucunda /deop TAB yapınca op listesini göremezsiniz belkide yüzlerce op vardır.
Plugin development olayından anlamazlar, siz ona muhtaç olduğunuz için server kendilerininmiş gibi davranırlar.
Halk arasında pluginer nedir açıkladım şimdi developer/author nedir ondan bahsedelim.
Developerler genel olarak bedavaya özel plugin yazmazlar bedavaya yazdıklarını paylaşırlar.
Developerler fazla sınır tanımazlar BukkitAPI ve Java el verdikçe istediklerini kodlarlar pluginer vatandaşlar gibi gidipte "Abiiğ konfikte yok yapamıyoğm" demezler.
Plugin yazdıracağınız zaman parayı ya peşin alırlar yada yazmazlar.(Genel olarak)
Size bir şey yazmaya çalıştığınız zaman yardım etmeyi denerler.
Egoları yoktur Developer community dediğimiz yerde her developer eşittir ve yardımlaşırlar.

Umarım anlamışsınızdır pluginer denilen vatandaşları sunucunuza alacağınıza gidin pluginin spigotmc yada bukkit sayfasını okuyun orada zaten bilmeniz gerekenler anlatılır.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Procon
Bana PM atmaktan çekinmeyin elimden geldiğince yardımcı olacağım

yani sen pulugunersin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl