Çözüldü Plugin Yazmak İçin Gerekli Uygulamalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EfehanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.872
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EfehanB

404 not found
Elmaslar
163
Minecraft
efehanarslan

Discord:

efehandev#2120

Herkese selamlar ve iyi geceler dilerim.

Artık ben de eklenti yazma işine karar verdim.
Şimdi plugin yazmak için hangi uygulamalar gerekli pek bir bilgim yok, yardımcı olabilir misiniz?

Plugin yazmak için gerekli pluginler sanki biraz hatalı bir başlık olmuş gibi gibi.Eclipse indir yazmak istiyorsan forumlarda nasıl başlangıç yapacağın ile ilgili konular var.

Plugin yazmak için gerekli pluginler sanki biraz hatalı bir başlık olmuş gibi gibi.Eclipse indir yazmak istiyorsan forumlarda nasıl başlangıç yapacağın ile ilgili konular var.
Yanlış yazmışım. :)​

Java bilginin olması gerekiyor. Olmadığını varsayarak, Youtube, Udemy, KhanAcademy gibi platfomrlardan eğitim videolarına bakabilirsin. Kodlamaya başlamak için editöre ihtiyacın var. Popüler editörler, Eclipse, Netbeans, JCreator. Aklına takılan sorular olursa Discord üzerinden iletişim kurabilirsin.

Java bilginin olması gerekiyor. Olmadığını varsayarak, Youtube, Udemy, KhanAcademy gibi platfomrlardan eğitim videolarına bakabilirsin. Kodlamaya başlamak için editöre ihtiyacın var. Popüler editörler, Eclipse, Netbeans, JCreator. Aklına takılan sorular olursa Discord üzerinden iletişim kurabilirsin.
Yanlış bir yaklaşım bunu herkes yapıyor. Plugin kodlamak isteyen birinin javayı tamamen öğrenmesine gerek yoktur. Java dediğinizde bir sürü konu giriyor.

Yapman gereken 3 şey var.
1- Yazılıma giriş için belirli operatörler işlemler ve birimleri öğren.
2- Bukkit-api derslerine göz at. Dersi var mıdır bilmem bukkit-api öğren.
3- Intellij kullan ya da istersen eclipse kullan ama uyarayım intellijle başlaman senin avantajına

Yanlış bir yaklaşım bunu herkes yapıyor. Plugin kodlamak isteyen birinin javayı tamamen öğrenmesine gerek yoktur. Java dediğinizde bir sürü konu giriyor.

Yapman gereken 3 şey var.
1- Yazılıma giriş için belirli operatörler işlemler ve birimleri öğren.
2- Bukkit-api derslerine göz at. Dersi var mıdır bilmem bukkit-api öğren.
3- Intellij kullan ya da istersen eclipse kullan ama uyarayım intellijle başlaman senin avantajına
Öneriniz için teşekkür ederim. Ben yarın udemy'den kurs almayı planlıyorum.
Çünkü internet küçük bir araştırma yaptım pek anlayamadım. Şimdi skript olarak tasarlayıp olursa plugin olarak yapacağım.​

java bilgin olması gerekir

Tavsiyem ilk önce skriptte yoğunlaş iyice mantığını öğren sonra java.

Eclipse veya Intellij kullanmanı ve Java Developer Kit (JDK) paketlerini indirip kurmanı tavsiye ederim. Kodlamayı öğrenmeye başlayacağın spigot sürümünü iyi seçmelisin. Sonrasında versiyon değiştirmeye çalıştığında sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalırsın.

İngilizce seviyen nasıl? İngilizce dili bilmiyorsan bu işleri yapmakta zorlanırsın.

İngilizce seviyen nasıl? İngilizce dili bilmiyorsan bu işleri yapmakta zorlanırsın.
Forumda ilk defa yazdığınız bir mesaja katılmıyorum. Benim ingilizcem çokta iyi sayılmaz. Ama yazılım ingilizcesi ile normal ingilizceyi karıştırmayalım. (Yanlış anlatmış olabilirim k.b)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl