Java veya C gibi diller ingilizce üzerinde kuruludur bu sebepten dolayı kodları anlaman için ingilizce şart. Tavsiyem önce ortalama seviyede ingilizce öğrenmen, bak çok iyi olsun demiyorum lise veya ortaokul seviyesi ingilizce yeterli olacaktır. İstediğin şeyi hemen iki dakikada yapmayı öğrenemezsin, doğru düzgün projeler yapmak için aylarını öğrenerek geçirmelisin ki düzgün şeyler yapabilesin. Bu durumda sıralamamız şöyle oluyor Önce İngilizce öğreniyorsun ardından Javayı az çok öğreniyorsun sonrasında Artık Bukkit-API öğrenmelisin bunu deneme yanılmayla falan videolar izleyerek öğrenebilirsin büyük bir zorluk olmayacaktır. Zaten Java ve İngilizce iyi biliyorsan Bukkit sana zaten zor gelmez.
Bu işleri öğrenmesi zahmetlidir, kolay yoldan yapamazsın, hevesini kırmak istemem ama ben ingilizce öğrenmeyeceğim java öğrenmeyeceğim direk eklenti yapıcam diyorsan hiç başlamadan bırakmalısın. Çok gördüm Java öğrenmeden eklenti kodlamaya çalışıp yardım aldığı herkesi çileden çıkartan insanlar. SpigotMC'de çok fazla kişi bu şekilde, yardım almak için konu açıyor yardım alıyor insanlar ona nasıl yapması gerektiğini söylüyor fakat o nasıl yapacağını bilmiyor, Altyapısı eksik çünkü.
Eğer yardıma ihtiyaç duyarsan bazı konularda sana rehberlik edebilirim discorddan ulaşabilirsin bana.
Discordum: metehngzr#2248