Çözüldü PLUGIN NASIL YAZABILIRIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JuneX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 664
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

JuneX

Nerelerdesin Be Zümrüt?
Elmaslar
126
Minecraft
JuneZX
PLUGIN NASIL YAZABILIRIM?
PLUGIN DERSLERİ KISMINA BAKTIM BİRAZ KARMAŞIK BAŞKA ÖĞRENEBİLCEĞİM BİR YÖNTEM VARMI

Java bilmen lazım

Merhabalar, İlk öncelikle java kodlama dilini bilmeniz gerekiyor aşağıda size eğitim videosunu bırakıyorum umarım işinize yarar.

Java öğrenmen -en azından bir başka dil biliyorsan- çok zor değil ama en önemli ve gerekli kısım, yazılımla hiç alakan yoksa kesinlikle yapamayacağından emin olabilirsin, ilk önce öğren;
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Gerek forum içerisinde gerekse de Youtube gibi platformlarda öğrenmeni sağlayacak Java dersleri var ki onlar sayesinde öğrenip yazabilirsin ?

Gerek forum içerisinde gerekse de Youtube gibi platformlarda öğrenmeni sağlayacak Java dersleri var ki onlar sayesinde öğrenip yazabilirsin ?
javanın tamamını mı öğrenmem lazım yazmam için
bide iyi öğrenirsem yazabilirmiyim sizce

javanın tamamını mı öğrenmem lazım yazmam için
bide iyi öğrenirsem yazabilirmiyim sizce

Sana net olarak bir şey söyleyemem ancak ne kadar çok öğrenirsen o kadar iyi bir seviyede eklenti yazarsın ki bence çabalamakta fayda var ;)

Temel işlemleri (döngüler tanımlamalar birkaç mantık ifadeleri vs) tam anlamıyla öğrendikten sonra bukkit kütüphanesine başlayabilirsin. Javayı tek başına bilmen plugin yazabilmeni sağlamaz, ama gereklidir; javaya da bukkit lib ile başlanmaz, ama plugin yazmak için gereklidir.

Ne kadar çok bilirsen ufkun o kadar geniş, yaptıkların o kadar başarılı olur. Javayı tam anlamıyla öğrenmeden kesinlikle iyi işler yapamazsın fakat hevesini yitirmeden 1-2 yıl buna kafanı verirsen rahatlıkla orta düzey işler çıkarmaya başlarsın

Ekleni yazmak için Bukkit apisini bilmelisin sadece java bilerek yazamazsın -,- Bukkit api sinide java bilmeden öğrenmeyi deneyebilirsin
böyle yapan bir sürü yabancı coder var ama onlarada sordugunda tavsiye etmediklerini söylüyolar. ilk önce java öğren biraz
alıştırma yap yılan oyunu falan gibi sonra bukkite geçersin

Merhabalar, İlk öncelikle java kodlama dilini bilmeniz gerekiyor aşağıda size eğitim videosunu bırakıyorum umarım işinize yarar.

PEKİ ÖNCE PYTHON u mu izlemeliyim
adam öyle diyor

PEKİ ÖNCE PYTHON u mu izlemeliyim
adam öyle diyor
Hiçbir dil bilginiz yoksa pythondan veya basit küçük script dillerinden başlamanız işinizi kolaylaştırır fakat ben hızlı anlar iyi kavrarım diyorsanız direk javayla başlayabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl