Plugin java icin gerekli şeyler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Furkan12313231

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0
Minecraft
RespectKnight

Discord:

Minaces &vlx#0001

Arkadaşlar ben 0dan plugin yazmak istiyorum skript felan benim ilk önce neleri öğrenmem lazım nerelerden başlamam lazım yardımcı olur musunuz

Öncellikle İngilizce öğrenmek en temel, sonrasında javaya ve minecraft tabanına giriş için bu video serisini izleyebilirsiniz

Merhaba!

Sıfırdan plugin yazmak istiyorsan önce Javayı sağlam öğrenmen çok önemli, çünkü Minecraft eklentileri çoğunlukla Java ile yazılıyor. Başlangıç olarak şunlara odaklanabilirsin:

• Değişkenler, döngüler, koşullar
  • Fonksiyonlar/metodlar
  • Sınıflar ve nesne yönelimli programlama (OOP)
  • List, Map, Set gibi koleksiyonlar

Java öğrendikten sonra Spigot/Bukkit API’sini öğrenmeye başla. Burada sunucu olaylarını yakalamak (Event), komut oluşturmak, oyuncu veya blok işlemleri gibi temel şeyleri öğreneceksin.

Başlangıç için Skript gibi basit araçlarla mantığı anlamak da işe yarayabilir, ama uzun vadede Java ile direkt plugin yazmak çok daha güçlü.

Ekstra ipucu: StackOverflow, SpigotMC forumları ve YouTube dersleri bu süreçte çok işine yarayacak.

Öncellikle İngilizce öğrenmek en temel, sonrasında javaya ve minecraft tabanına giriş için bu video serisini izleyebilirsiniz

İngilizce öğrenmeye gerek yok. Aklında methodları tutman yeterli sadece bir methodu belirtiyorsun içinede o methodun ne olarak işleneceği örnek player, plugin veya server gibi bunların içerisinden methodlar vb. ve ben 2.5 yıl önce ingilizcem berbat iken 5 ayda tam olayı kavradım, yani önemli olan zekadır bence.

Arkadaşlar ben 0dan plugin yazmak istiyorum skript felan benim ilk önce neleri öğrenmem lazım nerelerden başlamam lazım yardımcı olur musunuz
YouTube'den türk tutorialler izle, Java'nın çalışma mantığını kavra, fonksiyonları aklında tut, neyin ne yaptığını unutma else, list, set, hashmap ve cache gibi önemli şeyleri unutma, Yavaş yavaş aklında olayı kavrayınca büyük projeler dene ben deneyerek başardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl