Çözüldü Plugin editleme konusunda yardım lazım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xYaqiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.925
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xYaqiz

Play.HypeNW.Com
Elmaslar
296
Minecraft
Yaqiz
Merhabalar MC-TR sakinleri. Benim elimde şu anda MCSG Remake plugin paketi var 1'e 1 aynı neredeyse. SkyWars,SurvivalGames,BattleGrounds,SGClassic,SGSolo oyun modları paketin içerisinde tamamen kodlanmış bir şekilde mevcut. Sunucuda 6 adet plugin var. Ben bu pluginler arasından "Xime" adlı plugini türkçeleştirmek ve özelleştirmek istiyorum. Bazıları "Eclipse" ve "JD-GUI" ile editlenebileceğini söyledi ve denedim. Sonuç olarak olmadı ve ters tepti sunucu bozuldu falan. Yeniden kurdum sunucuyu. Ayarları yaptım ve şuanda sunucuyu düzenlemek,türkçeleştirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim bilgili arkadaşlardan açıklayıcı bir şekilde bu konuyu bana anlatmalarını rica ediyorum. Mesela sunucuda /clearchat yazınca "This chat cleared by isim" şeklinde bir yazı geliyor. Ben ise onu "Bu sohbet "isim" tarafından temizlendi" şeklinde güncellemek istiyorum. Bunu nereden düzenleyebilirim. Şimdiden verilecek yanıtlara teşekkkür eder ve iyi akşamlar dilerim..

Merhabalar MC-TR sakinleri. Benim elimde şu anda MCSG Remake plugin paketi var 1'e 1 aynı neredeyse. SkyWars,SurvivalGames,BattleGrounds,SGClassic,SGSolo oyun modları paketin içerisinde tamamen kodlanmış bir şekilde mevcut. Sunucuda 6 adet plugin var. Ben bu pluginler arasından "Xime" adlı plugini türkçeleştirmek ve özelleştirmek istiyorum. Bazıları "Eclipse" ve "JD-GUI" ile editlenebileceğini söyledi ve denedim. Sonuç olarak olmadı ve ters tepti sunucu bozuldu falan. Yeniden kurdum sunucuyu. Ayarları yaptım ve şuanda sunucuyu düzenlemek,türkçeleştirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim bilgili arkadaşlardan açıklayıcı bir şekilde bu konuyu bana anlatmalarını rica ediyorum. Mesela sunucuda /clearchat yazınca "This chat cleared by isim" şeklinde bir yazı geliyor. Ben ise onu "Bu sohbet "isim" tarafından temizlendi" şeklinde güncellemek istiyorum. Bunu nereden düzenleyebilirim. Şimdiden verilecek yanıtlara teşekkkür eder ve iyi akşamlar dilerim..

Eklenti dosyalarının içinde message veya language gibi dil dosyaları bulunur bunlara girip mesajları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

eğer eklenti klasöründe dil dosyası yoksa eklenti jarına sağ tıklayıp winrar ile aç diyip ordan dil dosyasını bulup mesajları ayarlayabilirsiniz

Eklenti dosyalarının içinde message veya language gibi dil dosyaları bulunur bunlara girip mesajları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

eğer eklenti klasöründe dil dosyası yoksa eklenti jarına sağ tıklayıp winrar ile aç diyip ordan dil dosyasını bulup mesajları ayarlayabilirsiniz
Garip garip yazılar çıkıyor oradan ayarlıyamıyorum ki.
Örneğin: ¶ .¶ ¶ ¸ ¹ +» Y· +¸ ¶ /¶ ¶ ¸ ¹ +¸ ,š Õ*

notepad ++ indirip ondan kolayca ve güzel bir şekilde editleyebilrsin

sunucunuz başlatma koduna utf-8 eklemeyi denermisiniz
örnek kod:
Kod:
java -Xmx1024M -Xms1024M -Dfile.encoding=UTF-8 -jar spigot.jar -o false
PAUSE

sunucunuz başlatma koduna utf-8 eklemeyi denermisiniz
örnek kod:
Kod:
java -Xmx1024M -Xms1024M -Dfile.encoding=UTF-8 -jar spigot.jar -o false
PAUSE
Maalesef olmadı ve ben notepad ve winrar'dan olacağını sanmıyorum çünkü o zaman herkes öyle editlerdi "echlipse" gibi programları kullanmazdı dev'ler.

Burdan nasıl o karakter sıkıntısını düzelticeğine gidebilirsin
Tıkla ve konuya kafa at

Eğer plugini editlemek istiyorsan javayı az çok bilmelisin yoksa yapamazsın ayrıca o programın adı "echlipse" değil "Eclipse Java"
son olarak açık kaynak olmayan hiçbir plugini editlemek uygun değil. Pluginin kodunu değiştirmek istiyorsan öncelikle plugin yapımcısının paylaştığı kodları Eclipse veya IntelliJ gibi bir programa aktarıp ordan proje açıp ondan sonra düzenlemen gerek ki bu da uzun bir iş eğer plugin editlemek istiyorsan plugin kodlamayı az çok öğren yabancı kaynaklardan yardım alabilirsin.

Zaten forumda leak plugin paylaşmak veya nasıl leakleneceğini göstermek / anlatmak / tanıtmak yasak
Plugin editlemek de aynı kategoriye giriyor bu sebepten burda nasıl yapacağını kimsenin anlatacağını sanmıyorum üzgünüm.

Plugin kodlamayı öğrenmek istiyorsan basitçe anlatan fakat aşırı güzel anlatan bir kanal var
malesef yabancı fakat ingilizcen varsa az çok anlarsın zaten yaptıklarını yap nasıl çalıştığını anlamaya çalış öğrenebilirsin

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl