Proje PlugifyTR - Minecraft Eklenti Pazarı & Sunucu Listesi

Sabinushka

Anam! Lav Yaktı Beni
Elmaslar
196
Minecraft
Sabinushka,

Discord:

MrAnilcaan_K#5521

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

İşte projenin kendisinden bir kaç görüntü:

Not: bu proje sadece özgür açık kaynak eklenti geliştiricileri için tasarlanmıştır. aynı şekilde sunucu sahipleri sunucularının tanıtımını yapabilir vote entegrasyonları ile sunucunuz için vote sistemini entegre edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Proje görsel olarak etkileyici, elinize sağlık; ancak bir pazar yerinin kalitesini tasarımı değil, içindeki ürünün 'namusu' belirler.

Türkiye’deki Minecraft piyasasının en büyük kanayan yarası, GitHub veya Spigot gibi platformlarda halihazırda ücretsiz (free) ve açık kaynak olarak sunulan eklentilerin; iki satır mesajı Türkçeleştirilip, ismi değiştirilerek bu tarz pazar yerlerinde 'premium/özel' adı altında satılmasıdır.

Eğer PlugifyTR yönetimi olarak bu 'emek hırsızlığı' ve 'hazıra konma' olayına karşı çok sert bir denetim mekanizması (kod analizi, lisans sorgulama, özgünlük teyidi) kurmazsanız; platform kısa sürede gerçek geliştiricilerin değil, copy-paste yaparak haksız kazanç peşinde koşanların mekanı haline gelir.

Şu soruya net bir cevap verilmeli: Bir kullanıcı, başka yerde bedava olan bir içeriğe burada para ödediğini fark ettiğinde arkasında duracak mısınız, yoksa 'satıcı ile aranızda' deyip kenara mı çekileceksiniz? Pazar yeri olmak sadece ilan yayınlamak değil, satılan her satır kodun arkasında durabilmektir. Bu konudaki somut önlemlerinizi ve denetim politikanızı merakla bekliyoruz. Takipteyim

Proje görsel olarak etkileyici, elinize sağlık; ancak bir pazar yerinin kalitesini tasarımı değil, içindeki ürünün 'namusu' belirler.

Türkiye’deki Minecraft piyasasının en büyük kanayan yarası, GitHub veya Spigot gibi platformlarda halihazırda ücretsiz (free) ve açık kaynak olarak sunulan eklentilerin; iki satır mesajı Türkçeleştirilip, ismi değiştirilerek bu tarz pazar yerlerinde 'premium/özel' adı altında satılmasıdır.

Eğer PlugifyTR yönetimi olarak bu 'emek hırsızlığı' ve 'hazıra konma' olayına karşı çok sert bir denetim mekanizması (kod analizi, lisans sorgulama, özgünlük teyidi) kurmazsanız; platform kısa sürede gerçek geliştiricilerin değil, copy-paste yaparak haksız kazanç peşinde koşanların mekanı haline gelir.

Şu soruya net bir cevap verilmeli: Bir kullanıcı, başka yerde bedava olan bir içeriğe burada para ödediğini fark ettiğinde arkasında duracak mısınız, yoksa 'satıcı ile aranızda' deyip kenara mı çekileceksiniz? Pazar yeri olmak sadece ilan yayınlamak değil, satılan her satır kodun arkasında durabilmektir. Bu konudaki somut önlemlerinizi ve denetim politikanızı merakla bekliyoruz. Takipteyim
Yorumun için teşekkürler, çok haklı bir konuya değinmişsin. Şunu netleştireyim; PlugifyTR şu an v0.5 BETA aşamasında ve konuda da yazdığım gibi sadece özgür açık kaynak eklentilere odaklıyız. Yani şu an önceliğimiz tamamen ücretsiz paylaşımlar.

Ancak v1.0 ile ücretli eklenti özelliğini açtığımızda işler tamamen değişecek. İlk ve en önemli adımımız Moderasyon Denetimi olacak; yani ekibimiz her eklentiyi bizzat inceleyip onaylamadan hiçbir içerik yayına girmeyecek. 'İki satır Türkçe yapıp satayım' diyenlere geçit vermeyeceğiz.

Ayrıca teknik olarak da dosya doğrulama sistemleriyle (kodun özgünlüğü gibi) bu denetimi destekleyeceğiz. 'Satıcı ile aranızda' deyip kenara çekilmek bizim vizyonumuza ters. Başkasının ücretsiz kodunu burada satmaya kalkanı platformdan anında uzaklaştırırız, bu konuda içim çok rahat. v1.0'da bu ciddiyeti bizzat göreceksiniz.

Ayrıca şuanda geliştirmekte olduğum spigot, polymart, builtbybit gibi pazar yerlerinden ücretsiz paylaşımları otomatik indirip direkt içerisindeki classları kontrol eden, sürekli verileri kayıt eden bir asistan üzerine çalışıyorum bu sayede otomatik olarak paylaşımınız oradaki bir eklenti ile denk mi değil mi çok daha kolay anlaşılacak.

1777050032897.webp

türkiye için güzel bir pazar birkaç ücretsiz eklenti yayınlamayı planıyorum

İlk öncelikle Selam Aleyküm Kardeşim. Bu yaptığın şey'i nereden gördüğünü ve yapmak istediğini biliyorum fakat bu iş türkiye'de çok popüler olmaz bu örnek aldığın site'den daha iyi olmalı hem teknoloji hemde web sitesi dizayn/sistem olarak şimdi ben görüyorum biraz bu işlerde çok yetenekli değilsin daha yeni başlamışsın sanırım 5-8 öneri vericem sana bunları uygularsan iyi olur.

1. İsim ve domain çok iyi değil bence chatgpt'den alınmış gibi
2. Siteye logo koymuşsun ama logo gözükmüyor bile bana kalırsa vektörel bir logo tercih et.
3. Sitedeki herşeyi resmen index.php ye bağlamışsın (
,
)
4. Bazı yerlerde <h1> şeklinde hatalar var (Kullanım şartlarında var mesela örneğin)
5. Açık tema'da sorunlar var düzelebilirsin.
6. Hedefin Sadece Türkiye olmasın globalleşmeye çalış! (Siteye farklı diller ekle.)
7. Siteyi hangi yapay zeka ile yaptığını biliyorum ve buna birşey demiyorum ama büyük ihtimalle birsürü güvenlik açığı vardır sitede.
8. Php kullandığın ve herşeyi index.php ye bağladığın için 10 bin kişi girse büyük ihtimalle site çökecek ve sen ne yaparsan yap yine çökmeye devam eder.

Kötü niyetli bir amaçım yok site şuanda'da güzel ama daha iyi olabilir bu önerilerimi dikkate alırsan başarılı olacağına inanıyorum. Allaha emanet, herhangi bir yardıma ihtiyaçın olursa discord üzerinden bana yazabilirsin.

İyi akşamlar

İlk öncelikle Selam Aleyküm Kardeşim. Bu yaptığın şey'i nereden gördüğünü ve yapmak istediğini biliyorum fakat bu iş türkiye'de çok popüler olmaz bu örnek aldığın site'den daha iyi olmalı hem teknoloji hemde web sitesi dizayn/sistem olarak şimdi ben görüyorum biraz bu işlerde çok yetenekli değilsin daha yeni başlamışsın sanırım 5-8 öneri vericem sana bunları uygularsan iyi olur.

1. İsim ve domain çok iyi değil bence chatgpt'den alınmış gibi
2. Siteye logo koymuşsun ama logo gözükmüyor bile bana kalırsa vektörel bir logo tercih et.
3. Sitedeki herşeyi resmen index.php ye bağlamışsın (
,
)
4. Bazı yerlerde <h1> şeklinde hatalar var (Kullanım şartlarında var mesela örneğin)
5. Açık tema'da sorunlar var düzelebilirsin.
6. Hedefin Sadece Türkiye olmasın globalleşmeye çalış! (Siteye farklı diller ekle.)
7. Siteyi hangi yapay zeka ile yaptığını biliyorum ve buna birşey demiyorum ama büyük ihtimalle birsürü güvenlik açığı vardır sitede.
8. Php kullandığın ve herşeyi index.php ye bağladığın için 10 bin kişi girse büyük ihtimalle site çökecek ve sen ne yaparsan yap yine çökmeye devam eder.

Kötü niyetli bir amaçım yok site şuanda'da güzel ama daha iyi olabilir bu önerilerimi dikkate alırsan başarılı olacağına inanıyorum. Allaha emanet, herhangi bir yardıma ihtiyaçın olursa discord üzerinden bana yazabilirsin.

İyi akşamlar
İyi günler hocam öncelikle öncelikle isim düşünme konusunda plugifytr aslında ilham aldığım yerler oldu evet,
2. soru logo maalesef evet dediğiniz gibi tasarımcı eksikliğinden ötürü ai ile hızlı logo koyuldu
3. soru evet index.php'ye bağlı yazılımda çok üst düzey olmasamda kendimi hala geliştiriyorum öğrendiğim kurslardan ilerleye ilerle adam akıllı bir dosya yolu nasıl izlenir ciddi anlamda eksiklerim vardır doğru
4. soru aslında orası güncelleneceği için şuanda öyle oraya html formatını okuyabilmesi için view getiriyorum
5. açık temada nerede sorunlar olduğunu iletebilirsen daha hızlı düzeltebilirim
6. amacım globalleşmek değil, yerel pazar kurmak sadece türk topluluğuna hitafen
7. yapay zeka ile tamamen kodlandı denemez kodu yazarken hatalarım oldu evet bunları düzeltmek için veya bazı kısımlarında herkesin yaptığı gibi yapay zeka kullanıldı buda doğrudur efendim
8. sitenin temelini yapısını tekrardan yapıyorum güvenlik açıkları da elbetdeki olması muhtemelen hiç bir sistem güvenli değildir elimden geldiğince ama güvenliğe önem vermeye çalışıyorum

son olarak tekrardan yorumunuz için teşekkür ederim hatalarımı göstererek ders vermeniz güzel ayrıca güzel dilekleriniz içinde teşekkür ederim

Bilemedim ilk olarak bu projeye gerek varmı sorusunu cevaplamıyor gibi, rakiplerden nasıl bir fark ile öne geçeriz ile ilgili fikirler verilirse daha iyi olabilir

Proje olduğunca ham zaten konunun açılma amacı projeyi yargılamaktan önce neden sorusunu tam anlamak
Herkes iyi mükemmel bekliyoruz desede proje bittiği zaman büyük ihtimal bakmayacaklar bile

Şu özellik olursa fena olmazdı reels gibi plugin veya modların showcase tanıtımlarını izleyebileceğimiz

Bilemedim ilk olarak bu projeye gerek varmı sorusunu cevaplamıyor gibi, rakiplerden nasıl bir fark ile öne geçeriz ile ilgili fikirler verilirse daha iyi olabilir

Proje olduğunca ham zaten konunun açılma amacı projeyi yargılamaktan önce neden sorusunu tam anlamak
Herkes iyi mükemmel bekliyoruz desede proje bittiği zaman büyük ihtimal bakmayacaklar bile

Şu özellik olursa fena olmazdı reels gibi plugin veya modların showcase tanıtımlarını izleyebileceğimiz
Hocam şimdi şöyle anlatayım kısa öz, öncelikle platformun amacı tam olarak aynı düşündüğünüz polymart, Modrinth gibi bir platform oluşturma lakin bu platformu sadece ilk etapda ücretsiz eklenti geliştiricileri için açmak yanına da sunucu sahiplerinin sunucusunu tanıtması için platform kurarak, tanıtım işlerini halledebileceği bir odak haline getirmek güncellemelerle birlikte blog sistemi de dahil olmak üzere zaten kullanıcılardan dönüş aldığım ciddi anlamda önem verdiğim fikirlerin hepsini bir bir hayata geçireceğim. lakin şunu anlatmak istiyorum öncelikle bu platform diğer platformlara rakip olarak değil sadece türk yerel eklenti geliştiricilerinin eklenti paylaşması için sunucu sahiplerinin ihtiyaç duyacağı eklentileri hızlıca bulması için tasarlandı,

Projeyi gerçekten çok beğendim. Derin bir yatırım sonucunda çok güzel işler başarabilirsiniz. Başarılarınızın devamını dilerim.
(Proje içerisinde türkçe karakter sorunu var tek gözüme çarpan o.)​

Projeyi gerçekten çok beğendim. Derin bir yatırım sonucunda çok güzel işler başarabilirsiniz. Başarılarınızın devamını dilerim.
(Proje içerisinde türkçe karakter sorunu var tek gözüme çarpan o.)​
Hocam guncellemeleri yaptim yayina en kisa sure icerisinde alacagim insallah degerli yorumunuz icin tesekkur ederim

Gayet güzel olmuş aktif, canlı tutmaya devam edin

Gayet güzel olmuş aktif, canlı tutmaya devam edin
Değerli yorumunuz için teşekkürler elimden geldiğince aktif tutacağım ve günü birlik basit gelişmiş demeden eklenti yayınlayacağım

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl