Çözüldü PlaceholderAPI Kullanımı Hakkında Yardım!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Castollo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 135
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Castollo

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
5
Minecraft
Castollo
Selamlar, sunucumda roller için LuckyPerms eklentisini kullanıyorum. Oyunda sohbette gözüken Prefixler falan hep bu eklenti üzerinden ayarlı. Fakat şimdi sunucuya birde rütbe eklentisi olan TheBestRanks eklentisini kurdum. Şimdi benim LuckyPerms içerisinde iki adet rolüm var birisi Kurucu birisi Oyuncu. Şimdi Kurucu rolünde prefix ayarı yaptım gözüksün diye ama oyuncuda yapmadım çünkü oyuncuda oyuncu yazmak yerine direkt rütbesini yazdırmak istiyorum. Şimdi asıl soruma gelelim. Ben bu TheBestRanks içerisindeki %thebestranks_rank_prefix% placeholder ını nasıl LuckyPerms içerisinde kullanabilirim. Bu her iki eklenti de PlaceholderAPI desteklemekte.

Bilgili bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. eğer buradan çözemez isek Discord üzerinden de görüşebiliriz. Şimdiden teşekkürler.

1. ve kesin çözüm:
- Öncelikle ChangeOutput expansion'a ihtiyacınız var. Bu expansion bir verinin true veya false olarak döndürülmesine bir cevap verir. Örneğin oyuncu x yetkisine sahip değilse a yazısını göstersin. Eğer oyuncu x yetkisine sahipse b yazısını göstersin. Bu şekilde bir düzen oluşturabilirsiniz.

Örnek:

{player_displayname} = Anemys

%changeoutput_contains_input:{player_displayname}_matcher:Ane_ifmatch:contains_else:does not contain%

Çıktı (Basitçe): Anemys adı Ane içermiyor.

Yani burada placeholder kullanabildiğimize göre sizin bir yetkiye sahip olup olmadığını gösterecek bir yetki yer tutucusuna ihtiyacınız var. false ise yazıyı boş olarak döndürebilirsiniz. Eğer true ise orada rütbeyi göstermesini sağlayabilirsiniz veya tam tersi bu sizin kullanım biçiminize bağlı.

1. ve kesin çözüm #2
- LPC (LuckyPermsChat) eklentisinde oyuncunun yetkisine göre sohbet içeriğini değiştirebilirsiniz. Oyuncuların kullanacağı default kısmına sadece rank placeholder'ı ekleyin ve sadece rank'ın gözükmesini sağlayın. Bu ilk yönteme göre çook daha basit olabilir :)

2. Çözüm:
x
placeholder değişkenini neden başka bir eklentinin içinde kullanacağınızı anlamış değilim. Yani scoreboard'a gösterebilirsiniz, sohbette gösterebilirsiniz ama LuckyPerms eklentisinin neresinde göstereceğinizi anlamış değilim. Tam olarak ne istediğinizi belirtin lütfen...

İyi forumlar <3

1. ve kesin çözüm:
- Öncelikle ChangeOutput expansion'a ihtiyacınız var. Bu expansion bir verinin true veya false olarak döndürülmesine bir cevap verir. Örneğin oyuncu x yetkisine sahip değilse a yazısını göstersin. Eğer oyuncu x yetkisine sahipse b yazısını göstersin. Bu şekilde bir düzen oluşturabilirsiniz.

Örnek:

{player_displayname} = Anemys

%changeoutput_contains_input:{player_displayname}_matcher:Ane_ifmatch:contains_else:does not contain%

Çıktı (Basitçe): Anemys adı Ane içermiyor.

Yani burada placeholder kullanabildiğimize göre sizin bir yetkiye sahip olup olmadığını gösterecek bir yetki yer tutucusuna ihtiyacınız var. false ise yazıyı boş olarak döndürebilirsiniz. Eğer true ise orada rütbeyi göstermesini sağlayabilirsiniz veya tam tersi bu sizin kullanım biçiminize bağlı.

1. ve kesin çözüm #2
- LPC (LuckyPermsChat) eklentisinde oyuncunun yetkisine göre sohbet içeriğini değiştirebilirsiniz. Oyuncuların kullanacağı default kısmına sadece rank placeholder'ı ekleyin ve sadece rank'ın gözükmesini sağlayın. Bu ilk yönteme göre çook daha basit olabilir :)

2. Çözüm:
x
placeholder değişkenini neden başka bir eklentinin içinde kullanacağınızı anlamış değilim. Yani scoreboard'a gösterebilirsiniz, sohbette gösterebilirsiniz ama LuckyPerms eklentisinin neresinde göstereceğinizi anlamış değilim. Tam olarak ne istediğinizi belirtin lütfen...

İyi forumlar <3
Öncelikle bu uzun ve detaylı cevabınız için çok teşekkürler. Şimdi dediğiniz gibi LPC eklentisini sunucuya kurdum. Şimdi benim rütbe eklentisinde olan %thebestranks_rank_prefix% yapısını direkt olarak bu yeni eklediğim LPC eklentisinin config dosyasında kullanabilir miyim yoksa bu ilk satırda bahsettiğiniz kısım da mı yapılmalı onu tam anlamadım ?

Tamamdır hocam ben anladım şimdi. Çok teşekkür ederim.

Öncelikle bu uzun ve detaylı cevabınız için çok teşekkürler. Şimdi dediğiniz gibi LPC eklentisini sunucuya kurdum. Şimdi benim rütbe eklentisinde olan %thebestranks_rank_prefix% yapısını direkt olarak bu yeni eklediğim LPC eklentisinin config dosyasında kullanabilir miyim yoksa bu ilk satırda bahsettiğiniz kısım da mı yapılmalı onu tam anlamadım ?
placeholderAPI bu işe yarar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl