Çözüldü Placeholder Türkçeleştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Xculus

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
3
Minecraft sunucumdaki ayarlar menüsü için placeholderleri düzenlemek türkçeleştirmek istiyorum örn. %essentials_is_teleport_enabled% placeholderinde true mesajını &aAçık false mesajını ise &cKapalı olarak değiştirmek istiyorum. Bunu tüm pluginlerin placeholderi için istiyorum teşekkürler.

Güzel eklenti fikriymiş bunu tek tek yapabilirsiniz ama bir anda hepsini değiştiricek bir şey yok diye biliyorum eğer siz görüp şahit olduysanız bilemem ama manuel olarak yapılır ingilizceyi türkçeye çeviricek "hazır" bir dil desteği yok demek istiyorum.

Skript-placeholders ile yapılabilir ama önermem

Placeholderapi .javascript ile yapılabilir

Essentials'ın içinde messages dosyasında olabilir

Ek olarak client ve dil alglayıcı geliştirip yapılabiliyor tabi bu sizi aşar.

Minecraft sunucumdaki ayarlar menüsü için placeholderleri düzenlemek türkçeleştirmek istiyorum örn. %essentials_is_teleport_enabled% placeholderinde true mesajını &aAçık false mesajını ise &cKapalı olarak değiştirmek istiyorum. Bunu tüm pluginlerin placeholderi için istiyorum teşekkürler.
Tüm pluginlere ait dil dosyalarını hepsinde değiştirmen gerekiyor. Aynı zamanda herhangi biryerde TRUE veya FALSE yazdığında bunun otomatik olarak Türkçe karşılığını verilmesini sağlayan belli başlı kelimeler için tüm eklentileri kapsayan placeholderlar yapılabilir. Fakat tüm eklentileri kapsayan ve hepsini otomatik olarak Türkçeleştirme sağlayan bir eklenti piyasada bulunmuyor.

Bunu yapmak için 2 yol var. İlk yöntem yapay zeka destekli olarak oyuncular ilk oynarken ülke veya dil seçecek ve o ülkenin diline göre yapay zeka destekli plugin anlık çeviriler vb. yapacak ve otomasyona bağlanmış olacak. Ancak bu yöntem sunucuya yük bindirebilir ve çeviriler doğru olmayabilir.

İkinci yöntem olarak ise bir plugin klasöre atıldığında plugins klasöründe "en, tr ve jars" isminde 3 farklı dosya oluşturacak. Jars klasörü adı üstünde pluginlerin tutulduğu yer olacak. Diğer iki klasör ise farklı dil seçenekleri olacak ve yapılan bu özel plugin oyuncu hangi dili seçmiş ise diğer pluginlere o config dosyalarını kullanın demesini sağlayacak. Bu yöntem ile herhangi bir perfonmans sorunu olmaz ancak farklı dillerin config dosyaları aynı olmak zorunda ve yapılan bu özel plugin diğer pluginler ile tamamen entegre çalışmak zorunda. Çünkü her plugin messages.yml gibisinden dosyalar değilde config.yml üstünde bile mesaj ayarlama yerleri oluyor.

bunu bir skript ile çözemezmiyiz? belki skript-placeholders yardımcı olur. essentials'ın veya diğer eklentilerin true veya false mesajlarını Açık veya kapalıya çevirebilir. şunun gibi:

on placeholder request with prefix "esspay":
set {_status} to placeholder "essentials_is_pay_enabled"
if {_status} is "true":
set {_status} to "Açık"
else if {_status} is "false":
set {_status} to "Kapalı"
else:
set {_status} to "Bilinmiyor"
return {_status}

(bu skript yapay zeka yazdı ve hatalı o yüzden kullanmıyorum)

bunu bir skript ile çözemezmiyiz? belki skript-placeholders yardımcı olur. essentials'ın veya diğer eklentilerin true veya false mesajlarını Açık veya kapalıya çevirebilir. şunun gibi:

on placeholder request with prefix "esspay":
set {_status} to placeholder "essentials_is_pay_enabled"
if {_status} is "true":
set {_status} to "Açık"
else if {_status} is "false":
set {_status} to "Kapalı"
else:
set {_status} to "Bilinmiyor"
return {_status}

(bu skript yapay zeka yazdı ve hatalı o yüzden kullanmıyorum)
Skript yerine placeholder daha optimize olur. Skript ilede tüm eklentilerin mesajlarını çevirebiliriz. Plceholder ilede çevirebiliriz.

Bir menü için gereksiz uğraş gibi, çünkü bazı menü eklentilerinde örneğin deluxemenus ile bunu zaten bu kadar efora girmeden yapabilirsin, ayarlar menünde kapalı ve açık itemi temsil edecek 2 item ekleyip lorelarına &aAçık ve &cKapalı yazabilirsin, placeholderı condition/koşul sistemi ile checkleyerek verdiği value true yada false hangisi ise o itemi göstertebilirsin.

Aşağıda verdiğim konuda bununla ilgili bir örnek verdim %100 işine yaracaktır, iyi forumlar <3

Aşağıda verdiğim konuda bununla ilgili bir örnek verdim %100 işine yaracaktır, iyi forumlar <3
teşekkürler.

konu kilit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl