Piyasada eksikliğini hissettiğiniz ürünler nelerdir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kashidev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 275
LeaderOS kim ne derse desin baba gibi para kaldırıyor ve denilen hiç bir şey umurlarında değil :slightly:

1781335234067.webp

1781335236191.webp

Bu sadece builtbybit 😂 gerisini sen düşün

Merhabalar ben Kaan yaklaşık 10 yıldır minecraft ,bir o kadar da topluluk sunucularında vakit geçirdim.Piyasada aklınızda kalan çoğu oyun modunda -(Towny,Survival,Skyblock,Faction)- ,sunucularında yetkililik yaptım.Özellikle eksik bulduğum şey herhangibir plugin veya yazılım içeriği değil.Oyuncuların kendisi,şu anda aktif olarak geliştirdiğimiz sunucumuzu büyütürken farkettim ki yabancılar oyuncular ile aramızda çok büyük bi fark var.Bu farkın temel sebebi ise yabancı oyuncuların oyun oynarken gerçekten zevk alması veya yapıcı eleştiri yapması ve gerçek bir destek niyetinde olması.Ülkemizin durumundanmıdır bilmem fakat bir kez daha,bu sefer çok yakından tanık oldum ki ülkemizde oyun sektörüne gerçekten değer verilmiyor.Yaptığınız şeyler sunduğunuz içerikler hiçbir zaman yeterli gelmiyor,bir sunucuyu geliştirmek için onbinlerce TL harcamanıza hiç gerek yok sadece basit bi smp sunucusu açıp reklam basmanız yeterli spawner satarak kat ve kat fazlasını kazanabilirsiniz...Benim piyasada ihtiyaç duyduğum şey bütün minecraft sunucuları için kaliteli oyuncular.Türkiye oyun sektörünü geçtim,ülkemizde milyonlarca kişinin oynadığı böyle basit bir oyunda bile hala insanlar birbirini ezme ve yoketme derdinde ,zevk almak veya günlerce emek verip oluşturduğunuz hikayeler ve buildler önemsiz.Bu kadar emek verip haliyle saçma tepkiler alınca insan kendi milletinin topluluğunu sorgulamadan duramıyor.İstediği cevapları alamayan bu kitle ise sunucudaki emeğinize ve size saygısızlık yapıp sizi kötülemeye başlıyor.Piyasada eksikliğini hissettiğim şey budur.Konudan bağımsız bi yorum oldu ama idare edin lütfen :>

Konuya uygun ekstra bi yorum yazıcak olursam kesinlikle Minecraft Türkiye topluluklarındaki modlu sunucu eksikliğinden bahsederdim.Hangimiz minecraft oynamadık ki, hangimiz saatlerimizi ayırmadık.Şu anda bile belki bilgisayarını yormak istemeyen, belki minecraftın etkisinden çıkamamış binlerce kişi kalitesiz p2w serverlar ve beceriksiz yetkililer yüzünden yeni sunucular arıyor ve uzun süreler minecraftı bırakıyor... Kendi modlu sunucumu ve discordumu açmamda ki en büyük ilk sebep bu, Minecraft Türkiye topluluklarına bu modlu serüveni tanıtmak ve uzun yıllar devam ettirmek.Tekrardan yurtdışından gözlemlediğim ve gördüğüm kadarıyla orada bu tür mod pack kullanılan sunucular daha yaygın.Nerdeyse çoğunun 30 dan fazla aktif oyuncusu mevcut.Ben de daha önce böyle herhangibir proje görmediğim için kendim denemek istedim, başta tereddüt etsem de 8 gündür açık olan sunucumuzun ilerleyiş durumundan memnunum.Amacım ise discordu daha çok büyütmek,daha uygun bi domain bulmak ve sunucumuzu geliştirmek olacak.Minecraft Türkiyedeki bu eksikliği kapatabilirsem ne mutlu bana :)

Buildbybitdd globale atılmanı tavsiye ederim ben Birkaç eklenti sattım Türkiyede kazandığımı katladı 8$ Eklenti 5 tane sattım 8 dolar 369,86 TL düşün yani
Eklenti paketleri için aklıma harika bir proje var ama tek başıma işin içinden çıkabilir miyim bilmiyorum. 2026 standartlarında satılacak kaliteli bir eklenti paketi minimum 2.000TL olmalı diye düşünüyorum. 2.000TL demek ortalama bir Minecraft sunucusunun aylık vds masrafı veya 4 adet VIP satarak kazandığı para diyebiliriz ama insanlar 300 - 500TL fiyata paket arıyor, anama avradıma küfür yediğim oluyor. Bu sebeplerden ötürü eklenti paketi konusunda kararsızım.

Harita için de aynı şeyler geçerli diye düşünüyorum ama mimar arkadaşların pr ilişkileri çok kötü. Çalışmalarını iyi pazarlayabilen, kitlelere ulaşabilen mimar çok az.

Yorumunuz için teşekkürler.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl