Piyasa sizce ne durumda ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

benjamin17

Loading ◌
Topluluk Yöneticisi
MinePass
Premium
Elmaslar
1.010
Discord İzni
Minecraft
benjamin1734

Discord:

benjamin17

Bayadır piyasa içindeyim ama bu aralar genel olarak MC piyasası çok pasif.

Kendi sunucuma bile inanın 12 yerde yetkili başvuru mesajı atmama rağmen sadece 3 başvuru geldi :D

Sizce MC piyasasının gerilemesinin
sebepleri ne olabilir ?

Haydi tartışalım!

Rekabet lazım rekabet.

Işte kendi sorunuzun cevabını da verdiniz, ücretli olan şeyler ne zaman ki her önüne gelen tarafından YouTube video yükleyerek yaydılarsa buda git gide piyasanın sonunu getirdi. Anlamadıklar tek şey bunu yaparak bu işten ekmek parasını çıkaran kişilerin ekmeğini elinden almaları ama tabii ne fayda artık, emeğe saygı verilmeyen toplumda ne piyasa kalır nede insanlık. Etkileşimin kölesi olmuşlar.

Rekabet lazım ama bu işler 10 15 yaşında hazır paket alıp editleyen satan veya kullanan kişiler ile olmaz
Haklı olabileceğin noktalar olabilir fakat sen bu işe başladığında sıfırdan bir paket mi yaptın yada 20 yaşında mı başladın bunları kendine sorman gerekir, piyasa bu kadar kötü durumdaysa ücretsiz denilen şeylerin yapımını insanlara gösterilmemesinden dolayıdır en basitinden itemsadder pluginde bir insan birşeyi yaparken aracayağı bir Türkçe öğretici yok. İnsanlarda hazır olan şeylere yöneliyor.

Eskiden minecraft sunucu kategorileri kısmında sayfalarca açık sunucu olurdu, şimdi en fazla 1-2 sayfa görebiliyoruz ve en az yarısı inaktif oluyor.

MC-TR de bir minecraft forumundan ziyade sunucu geliştiricileri ve sahipleri forumuna dönmüş durumda.

Herkes para kazanmaya reklam yapmaya falan çalışıyor sanki çokta kazanabilenecekmiş gibi.

Günümüz oyuncularının talep ettiği oyun türleri de beyin çürüten cinsten, kısaca ölmüş bir oyunun ölmüş bir kitlesi kaldı sadece

Ayrıca okul zamanı hep inaktiflik oluyordu, yaza doğru yapın ne yapacaksanız

Haklı olabileceğin noktalar olabilir fakat sen bu işe başladığında sıfırdan bir paket mi yaptın yada 20 yaşında mı başladın bunları kendine sorman gerekir, piyasa bu kadar kötü durumdaysa ücretsiz denilen şeylerin yapımını insanlara gösterilmemesinden dolayıdır en basitinden itemsadder pluginde bir insan birşeyi yaparken aracayağı bir Türkçe öğretici yok. İnsanlarda hazır olan şeylere yöneliyor.
Aternos üstünden başladım ve kendim öğrenip yaptım. Gerek YouTube videoları gerek forumlardan araştırma ile evet

Aternos üstünden başladım ve kendim öğrenip yaptım. Gerek YouTube videoları gerek forumlardan araştırma ile evet
10-15 yaşındaki çocuklarda birşeyleri editleyerek yani dünzeleyerek derleyerek birşeyler deniyorlar ve bunu satmaya çalışıyorlar hayata dair ufakta olsa bir ticari girişimde bulunmak istiyorlar, onları bu piyasada tutucak sizlersiniz zaten ister alırsınız ister almazsınız, gidip dandik bir paketi satın alıp ardından dolandırıldım gibi olaylara gidince birşey değişmiyor yani piyasayı kötülemekte bir çözüm yolu değil.
Evet paketi düzenleyerek bir sunucu açabilir yinelemek gerekirse bu sunucuyu tutucakda gene sizler yani oyuncularsınız, oynanmazsa kapatır geçerler.
Görsel açıdan bir kirlilik oluşacağını zannetmiyorum, yabancılarda da var bu tarz tiplemeler.

10-15 yaşındaki çocuklarda birşeyleri editleyerek yani dünzeleyerek derleyerek birşeyler deniyorlar ve bunu satmaya çalışıyorlar hayata dair ufakta olsa bir ticari girişimde bulunmak istiyorlar, onları bu piyasada tutucak sizlersiniz zaten ister alırsınız ister almazsınız, gidip dandik bir paketi satın alıp ardından dolandırıldım gibi olaylara gidince birşey değişmiyor yani piyasayı kötülemekte bir çözüm yolu değil.
Evet paketi düzenleyerek bir sunucu açabilir yinelemek gerekirse bu sunucuyu tutucakda gene sizler yani oyuncularsınız, oynanmazsa kapatır geçerler.
Görsel açıdan bir kirlilik oluşacağını zannetmiyorum, yabancılarda da var bu tarz tiplemeler.
Tek sorun 10 15 yaşındaki çocukların açtığı sunucular vs değil bu piyasada. Topluluklardan tut dolandırıcısına, panelcisinden tut sunuculara saldırı yapan sunucu sahiplerine.

Bütün herkes paragöz birine dönüşmüş. Para için kendi değerlerini satan, ve herşeyi yapan arkadaşlarım var. Topluluklarda bunların başları denebilir ve benim eleştirmek istediğim piyasa zaten bu bölüm. Yoksa işinin ehli ve hakkıyla yapan insan olmanın altın kurallarından biri olan ahlakını bozmayan kişilere yorumum yok onlar zaten çok güzel insanlar.

Tek sorun 10 15 yaşındaki çocukların açtığı sunucular vs değil bu piyasada. Topluluklardan tut dolandırıcısına, panelcisinden tut sunuculara saldırı yapan sunucu sahiplerine.

Bütün herkes paragöz birine dönüşmüş. Para için kendi değerlerini satan, ve herşeyi yapan arkadaşlarım var. Topluluklarda bunların başları denebilir ve benim eleştirmek istediğim piyasa zaten bu bölüm. Yoksa işinin ehli ve hakkıyla yapan insan olmanın altın kurallarından biri olan ahlakını bozmayan kişilere yorumum yok onlar zaten çok güzel insanlar.
Çok güzel yazmışsın, bazı yerlerde de devletin eksikliği malum.. Dolandırıcılar... Panelciler.. Değerlere küfür edip bununla dalga geçenler..
Yani birilerine gençlere örnek olmak lazım, hoşgörü öğretmek lazım..

Şöyle ki, piyasadaki bazı elemanlar biri sağlam paket yaptığı an icine edip paketi paylaşıyor. Öyle bir şey olmadıysa ya sunucu sahibinin bir bütçesi olmadan sunucu acıyor ya da para kazanmak icin. Ayrıca piyasada cok fazla 10 - 15 yaş aralığındaki cocukların sunucu / takım açmaları ile piyasa berbatlaşıyor. Bu durum yaşandığında oyuncular bıkıyor, oyunu bırakıyorlar. Onun haricinde bu işin ehli, sağlam, bilgili adamlar panelci, dolandırıcı, anasına babasına değer vermeyen, günün 23 saatini bilgisayar başında geçirip milleti ezikleyip aşağılayarak oyundan bıktırıyor. Gerçi bana da öyle yapılsa bende bırakırım hem kim bırakmaz ki..

Onun haricinde sunucu açmayı diğer sunuculara saldırı yaparak, kışkırtma yaparak, bot basarak ilerlediğini düşünen bir kesim var, icler acısı

Ne için sorduğuna göre değişir. Ama bir dünya klasiği, para kimdeyse piyasa onundur.

Ne için sorduğuna göre değişir. Ama bir dünya klasiği, para kimdeyse piyasa onundur.
Kesim olarak evet, fakat yalnızca para değil. Bu iş için tecrübenizin olması gerekir. Bir sorun çıktığında rehber gerekmeksizin çözebilmesi gerekir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl