Çözüldü Ping Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted Users 128741

Demir Cevheri Gibiyim
Yasaklandı
Elmaslar
28
Sunucumdaki herkeste ping yüksek hosting kaynaklıda değil, bazen düzeliyor pingler bi türlü anlamadım yardımcı olur musunuz?

Spark ve Timings sonuçları gerekli. ( 30 dakika veya 1 saatlik filan olması lazım )

Sunucumdaki herkeste ping yüksek hosting kaynaklıda değil, bazen düzeliyor pingler bi türlü anlamadım yardımcı olur musunuz?
Timings ve spark raporu atmadan yardımcı olamayız.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Makinenin İşlemci çekirdeği sayısını ve Ram Artırmanız gerekiyor.

Yüksek CPU ve Ram yoğun işlem yaparken ağ yanıtları gecikebilir, yani ping artar.
JVM ayarlarını gözden geçirip, daha verimli bellek yönetimi yapabilirsiniz. Özellikle garbage collection (çöp toplama) ayarlarını optimize etmek faydalı olabilir.

Makine 8 GB RAM varsa hepsini sunucuya veremezsin, 1-2 GB işletim sistemine ayırman lazım. Yani sunucuya 6 GB RAM verebilirsin ama mutlaka RAM artırman lazım.

Ram ile alakası yok bunun
Sunucun 2.5 GB ram kullanıyor sen hali hazırda kullanabilsin diye 7.5GB ram vermişsin o yüzden işletim sistemine kalmıyor kalmadığı içinde java arka planda işlem yapamıyor işlem yapamadığı içinde darboğaz oluyor.

Sunucun 2.5 GB ram kullanıyor sen hali hazırda kullanabilsin diye 7.5GB ram vermişsin o yüzden işletim sistemine kalmıyor kalmadığı içinde java arka planda işlem yapamıyor işlem yapamadığı içinde darboğaz oluyor.
İşletim sistemine kalıyor ubuntu 400mb felan yiyor rami yükseltince 1gb ayırcağım sunucuya.

Ram ile alakası yok bunun
Ram değerini maksimum 6 yap.

Kod:
java -Xms4G -Xmx6G -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200
-XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch
-XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M
-XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4
-XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5
-XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1
-jar server.jar nogui

Başlat.bat kullanabilirsin.

Entityler fazla gibi duruyor.
Paper.yml içinde aşağıdaki gibi bir düzenleme yapın.
Kod:
max-entity-collisions: 2
despawn-ranges:
  soft: 28
  hard: 56

Spigot.yml içinde aşağıdaki gibi bir düzenleme yapın.
Kod:
entity-activation-range:
  villagers: 16
  monsters: 24
  animals: 16

Sunucuda aşırı huni kullanımı var ise hunileri engelleyen sistemler kurabilirsiniz.
Spigot.yml içinden aşağıdaki düzenlemeyi yapın.
Kod:
hopper:
  cooldown-when-full: true
  disable-move-event: true
  tick-rate: 8

Son olarak bukkit.yml içinden aşağıdaki kısmı göre düzenleyin.
Kod:
chunk-gc:
  period-in-ticks: 600

Verdiğim ayarlar deneyseldir, bu yüzden yedek alıp deneyin.

İşletim sistemine kalıyor ubuntu 400mb felan yiyor rami yükseltince 1gb ayırcağım sunucuya.
Sparkta daha fazla gibi duruyor ve yetersiz kalıyor olarak gözüküyor. Biraz inat etmeden denesek belki herşey çözülecek :)

Ayrıca timings raporu da iletin kontrol edelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl