Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Selam merhaba değerli MC-TR ailesi,

Geçenlerde bu Pickle1 denen şeyi duydum, sanki yeni bir bilgisayar türü gibi lanse ediliyor. Bence bu, klasik PC'lerden farklı bir yaklaşım getiriyor, ama tam olarak ne işe yarıyor diye biraz araştırdım kendi çapımda. Deneyimlerime göre, özellikle Minecraft gibi oyunlarda performans artışı vaat ediyor, ama her şey güllük gülistanlık değil tabii. Gelin beraber bakalım, belki siz de fikir verirsiniz yorumlarda.

Pickle1'in Temel Özellikleri ve Nasıl Çalıştığı

Simple1 - 2.webp

Benim gördüğüm kadarıyla, Pickle1 geleneksel işlemcilerden ziyade, veri işleme odaklı bir yapıya sahip. Yani, CPU ve GPU'nun ötesinde, bir nevi "veri turşusu" gibi her şeyi sıkıştırıp saklıyor hani pickle lafı oradan geliyor herhalde, Python kullananlar bilir. Pickle1 bu verileri anında sıkıştırıp açıyor, sanki her şey belleğin içinde hazır bekliyormuş gibi. Farklı olarak, modülleri modüler şekilde değiştirilebiliyor, yani bir parçası bozulursa hepsini atmıyorsun, sadece o parçayı yeniliyorsun. Forumda benzer deneyimi olan var mı? Bazen düşünüyorum, bu kadar esnek olması güzel, ama montajı biraz uğraştırıcı olabilir, özellikle yeni başlayanlar için.

Avantajları: Neden Dikkat Çekiyor?

Avantajlara gelince, bence en büyük artısı enerji verimliliği. Pickle1, düşük güç tüketimiyle çalışıyor, benim hesaplarıma göre klasik bir gaming PC'ye kıyasla yüzde 30-40 tasarruf sağlıyor. Üstelik, Kişisel yorumum: Benim gibi uzun saatler Skyblock oynayan biri için, ısınma sorunu olmaması harika. Deneyimlerimden biliyorum, eski laptop'umda Nether portal'ları yüklerken fanlar uçak gibi ötüyordu, Pickle1'de öyle bir şey yok. Tabii, bu avantajlar herkese göre değişir, mesela vanilla Minecraft oynayanlar için overkill olabilir, ama modpack'lerle uğraşanlar bayılır. Bir de, güncelleme kolaylığı var; yazılımı bulut üzerinden otomatik çekiyor, forumdaki gibi manuel patch'ler yükleme derdi yok. Ama tekrar söylüyorum, bunlar benim gördüğüm kadarıyla, belki sizde farklı çıkar.

Dezavantajları: Her Şey Mükemmel Değil Tabii
Dezavantajlara da değinmek lazım, tarafsız olmak adına. Minecraft Türkiye topluluğunda bütçesi sınırlı oyuncular çok, o yüzden hemen atlamayın derim. Ayrıca, uyumluluk meselesi var; Bazı kullanıcı deneyimlerine göre, öğrenme eğrisi yüksek. Isınma demişken, avantajı var ama yoğun kullanımda hala ısınıyor, hani o yaz sıcağında Konya'da oynuyorsan dikkat et. Bir de, depolama sınırlı geliyor bazısında, external drive'a taşımak zorunda kalıyorsun. Tarafsız bakarsak, bunlar düzeltilir belki gelecek versiyonlarda, ama şu an için beni düşündürüyor.

Son Olarak

Pickle1.webp

Genel olarak, Pickle1 ilginç bir yenilik, bence geleceğin bilgisayarları bu yöne evrilebilir. Ama hemen alın mı? Benim gördüğüm kadarıyla, küçük oyunlar için ideal, ama dezavantajlarıda dikkate almak gerek. Siz ne diyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum, hadi bakalım.

Teknoloji nerelere gidiyor be Dexter Bey daha neler neler görücez Allah bilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl