PHP STRİNG FONKSİYONLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan voîd?dev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 579

voîd?dev

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
135
Minecraft
KrakenTR

Discord:

zen#3445

Merhaba, forumdaki web yazılım kategorisi durmuş durumda. Bende artık bu kategoride bilgilendirici içerikler paylaşacağım. İlk konum: Php string fonksiyonları.

SUBSTR FONKSİYONU:

Substr nedir? Ne işe yarar? Substr ile string ifadenin bir parçasını alabilir veya kesebilirsiniz. Örnek kullanım göstereyim:

PHP:
<?php

$yazi="Merhaba MC-TR.";
    echo substr($yazi, 5, 10); // Çıktı: aba MC (Burada yazıyı kestik.)

?>

STRLEN FONKSİYONU:

Strlen fonksiyonu ile girilen string değerin kaç haneli olduğunu bulabiliriz. Örnek olarak:
Kod:
<?php

$yazi="Merhaba, bu bir denemedir.";

echo strlen($yazi); //Çıktı 26 olacaktır.

?>

STRSTR FONKSİYONU:

Strstr bir yazıda aradığınız metnin olup olmadığını doğrular. Geriye true veya false döndürür. Strstr ile birçok şey yapılır.

Örnek:

PHP:
<?php

$aratilacak_metin="Minecraft forumu: MC-TR";

if (strstr($aratilacak_metin, "MC-TR") == true) {

echo "Değişken içerisinde MC-TR bulunmaktadır."; // Burası tru ise çalışır (Burası Çalıştı)

} else {
echo "Aradığınız kelime bulunamadı."; //Burası false ise çalışır (Burası Çalışmadı)
}

?>

SRT_REPLACE FONKSİYONU:

Str_replace ile metin içerisindeki yazıları değiştirebilirsiniz.

PHP:
<?php

$metin="Merhaba mc-tr.com";
$metin=str_replace("Merhaba","Selam",$metin);

echo $metin; // Çıktı: Selam mc-tr.com

?>

Geriye kalan fonksiyonlar diğer bir bölümde anlatılacaktır. Dediğim gibi kimsenin okuyacağını sanmıyorum ama kategori boş kalsında istemiyorum :)

By: Crenw

Bilgilendirdiniz için çok tşk <3 :evet:

Benim gibi bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar açısından oldukça güzel bir konu hazırlamışsınız ki elinize, emeğinize ve kaleminize sağlık ?

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl