voîd?dev
Demir Cevheri Gibiyim
- Elmaslar
- 135
- Minecraft
- KrakenTR
Discord:
zen#3445
Merhaba, forumdaki web yazılım kategorisi durmuş durumda. Bende artık bu kategoride bilgilendirici içerikler paylaşacağım. İlk konum: Php string fonksiyonları.
SUBSTR FONKSİYONU:
Substr nedir? Ne işe yarar? Substr ile string ifadenin bir parçasını alabilir veya kesebilirsiniz. Örnek kullanım göstereyim:
STRLEN FONKSİYONU:
Strlen fonksiyonu ile girilen string değerin kaç haneli olduğunu bulabiliriz. Örnek olarak:
STRSTR FONKSİYONU:
Strstr bir yazıda aradığınız metnin olup olmadığını doğrular. Geriye true veya false döndürür. Strstr ile birçok şey yapılır.
Örnek:
SRT_REPLACE FONKSİYONU:
Str_replace ile metin içerisindeki yazıları değiştirebilirsiniz.
Geriye kalan fonksiyonlar diğer bir bölümde anlatılacaktır. Dediğim gibi kimsenin okuyacağını sanmıyorum ama kategori boş kalsında istemiyorum :)
By: Crenw
SUBSTR FONKSİYONU:
Substr nedir? Ne işe yarar? Substr ile string ifadenin bir parçasını alabilir veya kesebilirsiniz. Örnek kullanım göstereyim:
PHP:
<?php
$yazi="Merhaba MC-TR.";
echo substr($yazi, 5, 10); // Çıktı: aba MC (Burada yazıyı kestik.)
?>
STRLEN FONKSİYONU:
Strlen fonksiyonu ile girilen string değerin kaç haneli olduğunu bulabiliriz. Örnek olarak:
Kod:
<?php
$yazi="Merhaba, bu bir denemedir.";
echo strlen($yazi); //Çıktı 26 olacaktır.
?>
STRSTR FONKSİYONU:
Strstr bir yazıda aradığınız metnin olup olmadığını doğrular. Geriye true veya false döndürür. Strstr ile birçok şey yapılır.
Örnek:
PHP:
<?php
$aratilacak_metin="Minecraft forumu: MC-TR";
if (strstr($aratilacak_metin, "MC-TR") == true) {
echo "Değişken içerisinde MC-TR bulunmaktadır."; // Burası tru ise çalışır (Burası Çalıştı)
} else {
echo "Aradığınız kelime bulunamadı."; //Burası false ise çalışır (Burası Çalışmadı)
}
?>
SRT_REPLACE FONKSİYONU:
Str_replace ile metin içerisindeki yazıları değiştirebilirsiniz.
PHP:
<?php
$metin="Merhaba mc-tr.com";
$metin=str_replace("Merhaba","Selam",$metin);
echo $metin; // Çıktı: Selam mc-tr.com
?>
Geriye kalan fonksiyonlar diğer bir bölümde anlatılacaktır. Dediğim gibi kimsenin okuyacağını sanmıyorum ama kategori boş kalsında istemiyorum :)
By: Crenw