php online üyeleri yazdırmak yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dark06149
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 741

Dark06149

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
67
Minecraft
yok

Discord:

ByDark#9384

Merhaba Arkadaşlar Ben chat sistemimde bir user sayfası yaptımda şimdi üye durumu kısmına üye online,ofline yazdırmak istiyorum bunu nasıl yapacağım normalde giriş yap sayfasına uye_durum 1 yaptırıyorum çıkış sayfasınada uye_durum u 0 yaptırıyorum lakin üyeler bazen çıkış yap düğmesinden çıkış yapmıya biliyorlar ne yapmalıyım ?

Bundan daha başka bir video varmı @CyberCOD
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yokmu Bilen Biri Arkadaşlar ?

Son düzenleme:
bunu anlık olarak görmek istiyorsan soket olayı ile yaparak görebilirsin ama yok ben bunla uğraşamam diyorsan. daha en basit yöntemi veritabanına son görülme sistemi oluşturacaksın kullanıcı ne zaman giriş yaparsa sayfayı yenilerse veya farklı sayfalara girer ise son görülme tarihi ve saniyesi ile birlikte yenilenecektir.
sonra bunu if ile kontrol ettirip son görülme saniyesi 3 dakika'dan küçük ise diye kontrol ettireceksin:
PHP:
<?php

$en_son_gorulme_saniye = time(); // bu saniye biçiminden şuanki zamanı yazar bunu kullan veritabanına kayıt ettirirsin.

if($en_son_gorulme_saniye < (time() + (3 * 60))){  // 3*60 = 3 dakika'dan küçükse ise
    echo "oyuncu online";
}else{
    echo "oyuncu offline";
}
Kullanıcı her mesaj gönderdiğinde şuanki zamanı time() olarak kaydedersin. kullanıcı 3 dakika mesaj atmaz ise offline olarak gözükür. mesaj attığı an tekrar online olarak gözükür. bu sistemi sitenin tüm sayfasına yapar isen mesaj yazmasa bile sayfada son tıklanma zamanı ile online olup olmadıgını teyit edebilirsin.

Son düzenleme:
Birde buradaki video'ya bakabilirsin
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Token;
Kod:
0c64f648-264b-4d10-8990-86e5efc5bb15

giren her kişiyi veri tabanına kaydet, sorgu ile adam sayfayı yenileyince tekrar kayıt olmasın databaseye. daha sonra adam siteden öıkınca o veriyi sildir.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl