PHP Hakkındaki Düşünceleriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 667

Lara

the Black Never Lie
Elmaslar
523

Discord:

larayasar

Bu forumu yaklaşık bir yıldır takip ediyorum, birkaç aydır da üyeyim. İlk Minecraft Skriptlerimi bu forumda öğrendimklerimle kodladım, ve öğrendiklerimi başkalarına yardım ederek geliştirdim. Ancak artık Skript kodlamak istemiyorum. Çünkü hiçbir işime yaramıyor. Bana kazandırdığı hiçbir şey yok.

Birkaç gündür PHP hakkında araştırmalar yapıyorum. HTML, CSS, Javascript, C# biliyorum ve biraz da Wordpress kullanmışlığım var. PHP öğrenmek istiyorum, çünkü biraz Skript'e, biraz da C#'a benziyor.

PHP tam olarak nedir? PHP'nin yerini doldurabilecek başka bir programlama dili var mıdır? Var ise en iyisi hangisidir?

İleride yapmak istediğim meslek bilişim ile alakalı değil, ama yinede bilişimden kopmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki bundan birkaç yıl sonra "global dil" dendiğinde akla bir "ingilizce" bir de "html,css" veya herhangi başka bir dil gelecek.

Bunun dışında, PHP öğrendikten sonra neler öğrenmeliyim? Java isteklerim içerisinde.

Bu forumu yaklaşık bir yıldır takip ediyorum, birkaç aydır da üyeyim. İlk Minecraft Skriptlerimi bu forumda öğrendimklerimle kodladım, ve öğrendiklerimi başkalarına yardım ederek geliştirdim. Ancak artık Skript kodlamak istemiyorum. Çünkü hiçbir işime yaramıyor. Bana kazandırdığı hiçbir şey yok.

Birkaç gündür PHP hakkında araştırmalar yapıyorum. HTML, CSS, Javascript, C# biliyorum ve biraz da Wordpress kullanmışlığım var. PHP öğrenmek istiyorum, çünkü biraz Skript'e, biraz da C#'a benziyor.

PHP tam olarak nedir? PHP'nin yerini doldurabilecek başka bir programlama dili var mıdır? Var ise en iyisi hangisidir?

İleride yapmak istediğim meslek bilişim ile alakalı değil, ama yinede bilişimden kopmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki bundan birkaç yıl sonra "global dil" dendiğinde akla bir "ingilizce" bir de "html,css" veya herhangi başka bir dil gelecek.

Bunun dışında, PHP öğrendikten sonra neler öğrenmeliyim? Java isteklerim içerisinde.
PHP skripte nasıl benziyor ? Java kesinlikle öğren ve javayı asla mc olarak düşünme. Kendi oyunlarını, mobil uygulamalarını, araç gereçler ve daha fazlasını yapabilirsin javayla. Biliyorum dediğin dilleri ne derecede biliyosun ? Az da olsa bilen bile biliyorum diyor artık. PHP, html, js, css, java, c#, python falan bunlar genel diller. Başlangıç içinde genelde python kullanılır.

HTML ve CSS'i orta derecede biliyorum. En azından sıfırdan kendime bir site tasarlayabiliyorum. Daha önce kendimi denemek için 2 tane site yapmıştım. Bitirmem biraz uzun sürebiliyor tabi ama olsun akjdsljgf
Javascript'i başlangıç seviyesinde biliyorum açıkçası. Öğrenmek istemedik çünkü çok sıkıcı :/
C#'ı da orta seviyelerde biliyorum diyebilirim. Ama hiç kullanmıyorum.
HTML ve CSS kullanırken de zevk almıyorum açıkçası :( Ama PHP çok hoşuma gitti kesinlikle öğrenmek istiyorum.

Yeni nesil (Python, Ruby, Pearl) gibi diller yakın gelecekte bir sürü işte kullanılacak, bir göz atmakta fayda var. Tabi ki eğer PHP öğrenmek istiyorsan, mutlaka bu isteğin var iken öğren. Daha sonra bu isteğin kaybolur ise JavaScript gibi PHP'de sıkıcı gelebilir.

PHP'de belirli bir düzeye ulaşınca çeşitli Framework'leri kullanarakta PHP bilgini ilerletebilirsin. (Örn: Laravel)

Ayrıca Java gibi bir dili de öğrenmek istiyorsan, temelden başlayıp Küçük Uygulamalar, Oyunlar, Android Uygulamalar vs. projelerle Java bilgini ileri düzeye genişletmiş olursun. Fakat bütün diller için geçerli pratik yapmadan ve arada sırada örnek küçük uygulamalar yapmadan bilgilerin akılda kalıcı olmaz. O yüzden bir dili öğrenmeye başladığın zaman sık sık pratik yap. Ve de en önemlisi, sakın ezbere ilerlemeye çalışma :)

Hangi yönde ilerlemek istiyorsun ? Web mi yoksa program falan mı?
Web ise php nin Frameworklerini (codeigniter,laravel vb) yada asp yada python kullanabilirsin, Program vb ise python c c++ gibi dilleri kullanabilirsin.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl