PHP fonksiyonlar 3 (Öğretici-Basit) - implode() fonksiyonunun aynısını yapalım.

Developer LOOS

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
12

Discord:

Logosuz#7888

Merhabalar Back-end'ciler veya olma yolunda ilerleyenler ?. Fonksiyonları paylaştığım konulardan bir tanesindesiniz şuan yapacağımız kopya implode() fonksiyonu.

Peki ilk önce implode ile başlayalım. implode fonksiyonunun kısa özeti array'ların arasına istediğimiz karakteri/kelimeyi koyabiliriyoruz

SYNTAX;
PHP:
$metin = array("Developer","LOOS","bir","team","adıdır","benim","değil");
// Metinimizi oluşturduk fonksyionumuzun kullanımına geçelim.

$noktali = implode(".",$metin);
//Metin değişkenimizin arasına . koyuldu şuanda çıktısı;

=> Developer.LOOS.bir.team.adıdır.benim.değil

Şimdi kendi fonksiyonumuzu yapalım fonksiyonumuzun adını yerlestir() koyalım.
PHP:
function yerlestir($koyulacak,$metin) { //implode gibi iki tane değişken alacak
    $uzunluk = count($metin);//Arrayımız yani metinimizin sayısını alıyoruz kaç tane eleman var diye
    if ($uzunluk != 1) { // Eğer array tek bir elemandan oluşmuyorsa işleme devam edecek
        $i=0;
        while ($i < $uzunluk) { //Eğer i değişkenimiz uzunluktan 1 eksik ise döngü duracaktır yani son elemana geldiğimiz zaman
            if ($i == $uzunluk-1) { //Eğer son eleman ise, sonuna koyulacak değikenimiz gelmeyecek
                $sonuc=$sonuc.$metin[$i];
                $i++;
            } else { //Son olmayan tüm elemanlara koyulacak değişkenimizi ekliyoruz.
                $deger=$metin[$i].$koyulacak;
                $sonuc=$sonuc.$deger;
                $i++;
            }
        }
        return $sonuc; //Uzunluk 1 değilse sonucu gönderiyoruz
    } else {
        return $metin; //Uzunluk 1 ise yani tek kelime ise kelimeyi gönderiyoruz
    }
}

Kendi fonksiyonumuzun syntax'ı;
PHP:
$metin = array("Developer","Loos","MC-TR'de");

echo yerlestir(" ",$metin); //Elemanlarımızın arasına boşluk koyuyorum. Çıktısı;

=> Developer Loos MC-TR'de

NOT: Herkes farklı bir yöntem ile yapabilir bende bu yöntem ile yaptım. Örnek verirsek bir başka birisi for kullanabilir.

Bir yanlışım olmuşsa affola.

Son düzenleme:

Bu bahsettiğiniz fonksiyonları siz mi ayarladınız yoksa başka kaynaktan mı kullandınız?

yerlestir fonksiyonu şuan php'nin bünyesinde bulunuyor zaten, sanırım yenisiniz.
fazladan kod yazmışsınız.

yerlestir fonksiyonu şuan php'nin bünyesinde bulunuyor zaten, sanırım yenisiniz.
fazladan kod yazmışsınız.
Herhalde siz anlamadınız. Zaten fonksiyon var, ama burada öğretici olarak yapıyorum ben mantığı göstermeye çalışıyorum.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl