PC HİÇBİR VİDEOYU İLERLETMİYOR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ZyuzAx

Gidişin umrumda değil, Gelişin gibi.
Elmaslar
161
Minecraft
2qke

Discord:

2qke#0001

Merhaba, yaklaşık 2 haftadır bilgisayar hiçbir videoyu müziği medyayı ilerletmiyor. Format attım düzelmedi.

Ve seste yok.

İşletim sisteminiz nedir? Örneğin ben Windows 10 Pro 64-bit kullanmaktayım. Eğer sizde Windows 10 kullanmakta iseniz aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
  • Öncelikle bilgisayarınızın en son güncelleştirmelere sahip olduğundan emin olun. Sadece ayarlar uygulaması üzerinden güncelleştirmeleri kontrol etmek maalesef yetmiyor, Windows Mağaza uygulamasını açıp İndirmeler ve Güncelleştirmeler kısmından da güncellemeleri yapmanız gerek.

1575506307546.png

• 1903 ve 1909'da Ayarlar -> Güncelleştirme ve Güvenlik -> Sorun Gider'de, 20H1'de ise "Ek sorun gidericiler" de bulunan Ses Çalma ve Video Kayıttan Yürütme sorun gidericilerini çalıştırmayı deneyin.

1575505545970.png

1575505571099.png

• Ayrıca yine sorun giderme kısmında bulunan otomatik sorun giderme'nin de açık olduğuna emin olun.

1575505789287.png

• Arama'ya cmd yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın, sonrasında açılan komut penceresine aşağıdaki tanılama ve sorun giderme komutlarını girerek bitmesini bekleyin, daha sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatın (kapatıp açmayın, yeniden başlatın)

lodctr /R
    DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    sfc /scannow

• Sorun devam ediyor ise, başlat menüsüne sağ tıklayıp Olay Görüntüleyicisi seçin, açılan pencereden Özel Görünümler -> Yönetim Olayları seçtikten sonra oradaki hata ve uyarıları inceleyin. Eğer videolar ile alakalı veya siz bir medya oynatmaya çalışırken çıkan, veyahut sürekli tekrarlanan hatalar/uyarılar var ise bunların hata kodlarını buraya gönderin.

1575506162620.png

1575506525370.png

• Ekstra olarak aşağıdaki diğer sorun giderme komutlarını da yine bir yönetici komut penceresine girip soruna etki edip etmediğini gözlemleyebilirsiniz.

lodctr /R:mscoree.dll
    lodctr /T:TermService
    winmgmt /resetrepository %windir%\System32\wbem

Windows 7 Ultimate 64 Bit.

lodctr /R
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Bunları yaptım yeniden başlatıyorum bakalım sorun düzelecek mi.

Sorun düzelmedi.

Sorun düzelmedi.

Olay günlüğünde herhangi bir hata mevcut mu? Ekran kartınıız ile alakalı bir problem mevcut olabilir. Sorun tam olarak ne zaman ve neden başladı? Mesela dün sistem güncellemesi yaptıktan sonra bu sorun başladı veya ekran kartı değiştim, RAM yükselttim gibi, yoksa hiç bir şey olmadan rastgele bir şekilde mi başladı sorun?

Olay günlüğünde herhangi bir hata mevcut mu? Ekran kartınıız ile alakalı bir problem mevcut olabilir. Sorun tam olarak ne zaman ve neden başladı? Mesela dün sistem güncellemesi yaptıktan sonra bu sorun başladı veya ekran kartı değiştim, RAM yükselttim gibi, yoksa hiç bir şey olmadan rastgele bir şekilde mi başladı sorun?

Filezilla yüklemiştim. Ondan yaklaşık 1-2 saat sonra oldu. Format attım düzelmedi.

V L C MEDİA PLAYER yüklediğimde video oynatıyor ama ses yok.

Filezilla yüklemiştim. Ondan yaklaşık 1-2 saat sonra oldu. Format attım düzelmedi.

Yukarıda dendiği gibi sürücülerinizi güncellemeniz işe yarayabilir. FileZilla ile alakası olduğunu pek düşünmesem de yine de silmeyi deneyin isterseniz, kurarken yanında ekstra bir şeyi kurmuş veya reklama tıklayıp yanlış bir şey indirdiğinizi düşünüyorsanız bilgisayarınızı bir Malwarebytes ve AdwCleaner ile taratın.

Yukarıda dendiği gibi sürücülerinizi güncellemeniz işe yarayabilir. FileZilla ile alakası olduğunu pek düşünmesem de yine de silmeyi deneyin isterseniz, kurarken yanında ekstra bir şeyi kurmuş veya reklama tıklayıp yanlış bir şey indirdiğinizi düşünüyorsanız bilgisayarınızı bir Malwarebytes ve AdwCleaner ile taratın.

Format attığımı belirttim. Sürücüleri indireyim bi.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
yüklediğimde video oynatıyor ama ses yok.

Tam da onu soracaktım, hiç bir medyayı mı oynatamıyorsunuz yoksa sadece YouTube gibi belli yerlerde mi oluyor diye. Anladığım kadarıyla probleminiz ses ile alakalı. Çıkış aygıtınızın kablosunun düzgün bağlandığını doğrulamayı ve ses ayarlarınızı kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Tam da onu soracaktım, hiç bir medyayı mı oynatamıyorsunuz yoksa sadece YouTube gibi belli yerlerde mi oluyor diye. Anladığım kadarıyla probleminiz ses ile alakalı. Çıkış aygıtınızın kablosunun düzgün bağlandığını doğrulamayı ve ses ayarlarınızı kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Ses kartı yanmış lan. Ama ses kartı olmazsa video oynatılmaz mı?

Format attığımı belirttim. Sürücüleri indireyim bi.

Komple windowsu ve dosyalarınızı sıfırladınız anladığım kadarıyla. Artık format terimi sadece Windows'u yeniden kurmak için de kullanılabiliyor. Sorun formattan önce de olduğuna göre formattan sonra gelen Microsoft'un varsayılan sürücülerinin eski olmasından kaynaklandığını sanmıyorum. Bu nedenle tavsiyem çıkış aygıtınızı kontrol etmeniz, formattan sonra da düzelmedi ise sorun yüksek ihtimal sistemde değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl