Sponsorlu banner

Pazaryeri Sitesi için Öneri/Destek

Tüm konuyu okuyamadım ama siteyi biraz inceledim. Gözüme takılan ilk şey kullanılan dil oldu. Eğer proje sıfırdan yapıldıysa daha modern bir dil/altyapı tercih etmeniz bence daha iyi olabilirdi, özellikle güvenlik tarafında daha az uğraştırırdı.

HTML tarafının localde düzenlenebilmesi vs. backend tarafında doğru kontroller yapıldığı sürece bunlar çözülebilecek şeyler. Admin girişine de ekstra güvenlik katmanları eklenebilir. Ama finalde bi şekilde çözülebilicek şeyler.

Bence asıl uğraştıracak kısım ödeme sistemi olacak Daha önce 25K üyeli bir profil sitesi projem vardı, yaklaşık 3 ay sadece ödeme yöntemiyle uğraştım. PayTR, iyzico vs. gerçekten ölüm gibi, red üstüne red yedim. Bu tarz bir projede çözmeniz gereken en büyük sorunlardan biri muhtemelen ödeme tarafı olacak.

Onun dışında güzel bir deneme olmuş, elinize sağlık.
Dil tarafında sizin de dediğiniz gibi daha modern bir mimami şarttı. Üni hocalarımın tavsiyesi de bu yönde oldu. Ancak yapıyı tamamen nextjs e veya farklı bir kod yapısına geçirmek aşırı uzun, zahmetli ve zor bir iş. Bu sebeple kolay kurulum ve kod çokluğu gibi sebeplerle php ve nextjs i birlikte kullanmaya karar verdim. frontend tarafını genel olarak nextjs e teslim ettim. İlerleyen süreçte kod yapılarını yavaş yavaş nexts e geçireceğim ancak php + nextjs yapısının bana kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.

Ödeme sistemi şuan için sorunsuz çalışıyor testlerini yaptım. Harici hata çıkarsa bu kısımlar ayrı tabi.

Admin panel taraflı değilde genel olarak 2 aşamalı doğrulama sistemi üstüne çalışacağım. Bunu sadece auth uygulamaları harici olarak çeşitli kritik yetkiye sahip hesaplar için doğrudan zorunlu tutacağım. Örneğin normal kullanıcılar 1 günde bir 2 aşamalı doğrulama kullanmak, farklı ip adresi üstünden girişte doğrulama gibi güvenlik eylemlerine takılırken(google girişleri hariç onlarda ekstra bir zorunluluk düşünmüyorum) zorunda iken kritik yetkili hesaplar 2 günde bir ve admin panele giriş yaptığında mail+auth uygulama kodu girişi gibi daha farklı şeyler düşünüyorum. tabi bunlar biraz da fazla olabilir. İlk amacım siteyi tam anlamıyla gelişmesini istediğim noktaya getirmek ve sonrasında doğrudan profosyonel destek almak olacak.

Değerli yorumun için teşekkürler.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl