PayTR veya Tebex gibi ödeme araçlarında vergi nasıl işliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xilvo6597
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 4.488
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kimse derken milyarlık şirketleri bahss

Hesaplar incelemeye girdiği için geriye dönük İbandan aldığım ödeme sitelerinden gelen tüm toplu paraları önüme liste liste döktüler hesabını sordular bende o anki hem yaştan gelen korku hemde baskı ile anlattım toplamından ceza yedim
kaç tl ceza yedin

ben 2800 tlye alıyorum mukellefcodan her şey içindeymiş bir ek ücret ödemeye gerek yok

Ne işi yapıyordun sen tanır mıyım bilmem
Fivem'de sunucumuz vardı oradan gelen donate'ler vardı bir tane ekip kurmuştum araç tasarımı kıyafet paket'i sunucu paketleri falan onların işlerini yapıyorduk sadece iban çalışıyorduk bide 2 3 tane site var tr de bilinmiş oralarda ilanlar vardı

Kaç kazanmıştın toplamda
Tam olarak kazancı bilmiyorum ama cezayı ödediğim zaman baya bir eksi para ile kalmıştım kazancım tahmini 2019 2020 sonlarına kadar 45 50 k arasında vardır diye tahmin ediyorum

ödemek için fiat egea bir araçım vardı peder almıştı 18. yaş günüde 100 k ya sattım içim kan ağlar hala

Ben şimdi sordum mükkellef coya advanced dpaket diyor 2700 tl çok fazla para sanal ofis oluşturun dedi kirada oturduğum için çok saçmalık standart paket ddaha uygundu ya
hocam mükelleften şirket açsanız bile sigortalı bir işte çalışmıyorsanız 4B kapsamında bağ kur ödemesi yapmanız gerekiyor yaklaşık 6000 tl ydi yanlış hatırlamıyorsam tabi bu ilk şirketiniz ise ve 18-29 yaş aralığında iseniz ilk yıl ödemeniz gerekmiyor tabi siz bir mali müşavir ile görüşürseniz daha iyi olur

"Bu sistemi çok farklı şekillerde kullananları gördüm hocam. Özel paket hizmeti sunup buradan gelir elde edenler de var. Şahsen bu nedenle sorun yaşayan kimseye denk gelmedim. Sonuçta para yasa dışı yollardan kazanılmıyor ve vergisi de ödeniyor. Vergi veriyorsan devlet mutlu sen mutlu :smirking:
hocam bu konuyu derinlemesine araştırdım ve sanırım e ticarette kullanılamıyor. bir mali müşavir ile görüşeceğim.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

en mantıklısı ne hocam bu işin sizce ne önerirsizniz
şahıs şirket açmak için bir muhasebeci bulman gerekiyor ben şirketimi 20 bin lira gibi bir açılış ile açtım gerekli yasal izinler aldım ve faliyet kodu vs vergi lehvası için daha da fazla bir tutar ödedim. tanıdık bir muhasebeci ara çevrende onun dışında zor birşey değil şirket açmak

hocam mükelleften şirket açsanız bile sigortalı bir işte çalışmıyorsanız 4B kapsamında bağ kur ödemesi yapmanız gerekiyor yaklaşık 6000 tl ydi yanlış hatırlamıyorsam tabi bu ilk şirketiniz ise ve 18-29 yaş aralığında iseniz ilk yıl ödemeniz gerekmiyor tabi siz bir mali müşavir ile görüşürseniz daha iyi olur
emekli veya ailesinden biri çalışıyorsa onun üzerinden açması daha mantıklı olur ödemek istemiyorsa ozaman bağkur ödemiyorsun

Şahıs şirketinde bazı konularda kâr durumu oldukça düşük olabiliyor. Çünkü %20 vergiye ek olarak, kazandığın paraya göre değişen başka vergiler de devreye giriyor. Üstüne bir de komisyonlar, aracı kurum kesintileri gibi giderler eklenince... Paraya bir bakıyorsun: “Ne oluyor kardeşim, bu ne tantana?” diyorsun.
şahıs şirkete 2 vegi ödüyorsun KDV, gelir vergisi yıllık eğer bir ürün alrsan kendi adına ise faturan vergi indirimi alıyon ben ekran kartı aldım hala onun indirimini kullanıyorum faturalar hepsi gider olarak gösteriyorum

hocam şimdi ben anlamadım. birniz vergi levhasına gerek yok diyor birniz var. ne yapmam lazım kafam çok karıştı. tahmini olarak sunucu açıldığında 5bin'i geçmez gelir ama vergi mükellefi oluyorum sanırım o şekilde.
var. vergi lehvası gerekiyor şirkete gerekiyor. o olmadan nasıl vergi ödemeyi düşünüyon.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl