PayTR veya Tebex gibi ödeme araçlarında vergi nasıl işliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xilvo6597
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 4.488
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
en mantıklısı ne hocam bu işin sizce ne önerirsizniz
Tabikide en mantıklısı bu iş üzerinde çalışan kişiler ile fikir alışverişi yapmak ben mali müşavir veya muhasebeci deilim o yüzden kendim zamanında öğrendiğim kadarı ile yardım edebilirim en mantıklısı gidip onlardan bilgi almak şehrinde veya ilçende illaha vardır mali müşavir ufak bir danışma sonrası çok güzel bilgiler alabilirsin

Tabikide en mantıklısı bu iş üzerinde çalışan kişiler ile fikir alışverişi yapmak ben mali müşavir veya muhasebeci deilim o yüzden kendim zamanında öğrendiğim kadarı ile yardım edebilirim en mantıklısı gidip onlardan bilgi almak şehrinde veya ilçende illaha vardır mali müşavir ufak bir danışma sonrası çok güzel bilgiler alabilirsin
hocam peki bunu nezaman yapmak lazım düzenli satış yapmaya başlayıncamı yok satış yapmaya başlamadan önce mi

hocam peki bunu nezaman yapmak lazım düzenli satış yapmaya başlayıncamı yok satış yapmaya başlamadan önce mi
Ne zaman takib'e düşecegin belli olmaz fakat ben daha önce fivem platformunda bu ceza ile baş başa kaldım ve cidden sıkıntılı bir durum 1 kere girdimmi geçmişe dönük herşey çıkıyor benim tavsiyem eğer sunucu açılışını 300 500 kişi ile yapmayacaksan ve 3 5 user ile bir gelir sağlamıyor isen açmanın mantığı yok fakat belirli bir gelir sağlamaya başlayacağın belli olmaya başladığı an işlemleri başlatman en sağlıklısı olu iyi forumlar

Vergi levhasına ihtiyacınız yok hocam, sosyal medya gelir hesabı açabilirsiniz.

Ne zaman takib'e düşecegin belli olmaz fakat ben daha önce fivem platformunda bu ceza ile baş başa kaldım ve cidden sıkıntılı bir durum 1 kere girdimmi geçmişe dönük herşey çıkıyor benim tavsiyem eğer sunucu açılışını 300 500 kişi ile yapmayacaksan ve 3 5 user ile bir gelir sağlamıyor isen açmanın mantığı yok fakat belirli bir gelir sağlamaya başlayacağın belli olmaya başladığı an işlemleri başlatman en sağlıklısı olu iyi forumlar
Fivem'de herkes şikayet eder hiç affı olmaz :smirking:

Ben şikayet edildim. Dün evime geldiler işte kesinlikle şirket açmak gerekiyor. mukellef.co'ya soracağım orada şahıs şirketi açılıyormuş online muhasebecisi felan duruma göre yazarım.

Alakası yok adam dedi ki 1 tl bile olsa vergisini ödemen gerekli. Aydan aya değişiyor dedim maliyecilere fazla kazanmadım ama 7 senenin toplamını çıkarmışlar 15 bin tl dediler. Her türlü başınız yanar arkadaşlar internetten satış yapmaya dikkat edin. Yarın benim tüm işlemleri tekrar kontrol edecekler tarihlerine göre eğer dediğiniz gibi oluyorsa bir şey olmaz sanırım. Minenix'den satışlarım vardı başka sitelerdende minenix'i şikayet etmişler. Ordan kazandığım toplam gelir 5849 tl 2 senelik siteydi adam sordu hesapla diye. Bakalım neler olacak.
Hocam 1500 liranın neresinden mükellef cıkacaksınız? zaten 5000 lira dediğin zaman muhasebedir vergidir odur budur o parayı hiç ediyor.
Ayrıca ben sunucuyu ilk açtığımda, o zamanlar cok fazla gelir olmamıştı (max 600-700 tl) ve defalarca şikayet edildim hiçbir şekilde ceza ya da uyarı almadım. Ondan sonra sunucu büyüdüğü zaman gittim vergi levhası çıkarttım vergi vermeye başladım.

Eğer gelirin 2 3 bin liraysa vergi levhasına ihtiyacın oluyor diye biliyorum, ben öyle yapmıştım en azından.

Hocam 1500 liranın neresinden mükellef cıkacaksınız? zaten 5000 lira dediğin zaman muhasebedir vergidir odur budur o parayı hiç ediyor.
Ayrıca ben sunucuyu ilk açtığımda, o zamanlar cok fazla gelir olmamıştı (max 600-700 tl) ve defalarca şikayet edildim hiçbir şekilde ceza ya da uyarı almadım. Ondan sonra sunucu büyüdüğü zaman gittim vergi levhası çıkarttım vergi vermeye başladım.
1000TL kazanın hocam tek seferlik olsun şikayet edilin yine ceza alırsınız, miktarı önemli değil suç önemli olan.

Vergi levhasına ihtiyacınız yok hocam, sosyal medya gelir hesabı açabilirsiniz.

bu şekilde bir kazanç sınırı var mı? vebu banka hesabını kendi üstüme açabiliyor muyum?(veli onaylı bir şekilde) ayrıca paytr hesabına mı bağlayacağım bu banka hesabını. yardımınız için teşekkürler.

WhatsApp Görsel 2025-06-01 saat 20.52.57_a37b97b2.webp

"Sosyal medya gelirleri için bir gelir hesabı açtığında, bu hesaba gelen ödemelerden otomatik olarak gelir vergisi ve stopaj kesilir. Bu sayede vergiyle uğraşmana gerek kalmaz. Yıllık kazancın, eskiden 850 bin TL’yi aşmamalıydı; ancak bu sınır şu anda artmış olabilir.

bu şekilde bir kazanç sınırı var mı? vebu banka hesabını kendi üstüme açabiliyor muyum?(veli onaylı bir şekilde) ayrıca paytr hesabına mı bağlayacağım bu banka hesabını. yardımınız için teşekkürler.
18 yaş altı hesabı açamıyor olmalı; en son yürürlükte olan kanun bu yöndeydi. Zaten bu sistem birkaç yıllık bir uygulama ve hâlâ yeni sayılabilir. Rica ederim, ne demek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl