PayTR vergi sistemi nasıl

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan quzsweety
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 208
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

quzsweety

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
9
Minecraft
OlmazBeGuzelim
X
Byzkurtsss

Discord:

despina32

merhaba minecraft sunucusu açıyorum sanal pos olarak paytr kullanmayı düşünüyorum vergi sistemi nasıl oluyor paytr benim yerime ödüyormu

YOK, kendi kullanım ücretini alıyo sadece senin kendi sigortanı ödemen, şirket kurman ve vergi vermen gerekiyor bunlar için de bir muhasebeciye para vermelisni tabi

PayTR sizin yerinize verginizi ödemez. Minecraft sunucularının oyuncu kitlesi küçük yaştaki kişilere hitap ettiğinden şikayet etmeleri gibi anlayışlarının olduğunu düşünmüyorum. Ülkemizde çoğu sunucu sahibi kişiler vergi ödemiyor.

Cüzi rakamlar kazanıyorsanız o zaman vergi borcu sorunu yaşamamak için
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
adresinden satın alabilirsiniz.

Eğer yaşınız 18'den küçükse satışlarınızda sorun teşkil edilen bir durum olursa diye maliyeden kontrole gelirler. Yaşınız tutmuyorsa ilk kontrolde bir sorun çıkmaz. Ben 18 yaşından büyük ve yaşamış biri olarak söylüyorum bir şekilde ikna edersiniz maliyecileri bir sorun olmaz.

PayTR sizin yerinize verginizi ödemez. Minecraft sunucularının oyuncu kitlesi küçük yaştaki kişilere hitap ettiğinden şikayet etmeleri gibi anlayışlarının olduğunu düşünmüyorum. Ülkemizde çoğu sunucu sahibi kişiler vergi ödemiyor.

Cüzi rakamlar kazanıyorsanız o zaman vergi borcu sorunu yaşamamak için
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
adresinden satın alabilirsiniz.

Eğer yaşınız 18'den küçükse satışlarınızda sorun teşkil edilen bir durum olursa diye maliyeden kontrole gelirler. Yaşınız tutmuyorsa ilk kontrolde bir sorun çıkmaz. Ben 18 yaşından büyük ve yaşamış biri olarak söylüyorum bir şekilde ikna edersiniz maliyecileri bir sorun olmaz.

muhasebeci birisine sordum işte çoğu sunucu vergi vermiyor diye bu aralar incelemeler arttı 3 5 lira vergi vermemek için ilerde baş ağrıtmaya gerek yok incelemeye takılırsan 5 ila 10 sene öncesine kadar inceleme hakları var bankadan istisna belgesi çıkart banka gelen paranın vergisini veriyor dedi yıllık kazancın 4.300.000 tlyi aşarsa beyanname vermek zorundasın dedi

Merhaba!
Öncelikle Minecraft sunucunu şimdiden hayırlı olsun, umarız başarılı bir proje olur!

PAYTR gibi sanal POS firmaları yalnızca tahsilatı kolaylaştırır; vergi ödeme yükümlülüğü tamamen satıcıya aittir. Yani satışları yapan kişi ya da firma, elde ettiği gelir üzerinden vergi ödemekle yükümlüdür.

Eğer bireysel olarak satış yapıyorsan ve henüz bir şahıs şirketi kurmadıysan, gelir elde etmen vergi açısından yasal sorun oluşturabilir.
PAYTR, senin adına vergi ödemez; ancak sana her ay detaylı bir ekstre (ödeme raporu) sunar. Bu belgeleri mali müşavirin aracılığıyla beyan edip vergilendirme işlemini yapman gerekir.
Eğer bir şirketin varsa (şahıs, limited vb.), PAYTR üzerinden gelen ödemeleri faturalandırarak yasal şekilde gelir olarak gösterebilir ve buna göre vergi beyanını yapabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl