"Pay-to-Win"in Sınırı Nerede Başlar? Sunucunuzdaki VIP Avantajları Adaletli mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zyph0rr

Founder of RedTedNW
Elmaslar
282
Minecraft
Zyph0rr

Discord:

ZINKKK

Arkadaşlar,
bir sunucunun ayakta kalması için bağışlar şart ama P2W dengesi çok hassas.
Sizin için kırmızı çizgi neresi? VIP'e verilen uçma (fly) yetkisi P2W midir?
Veya normal oyuncunun 1 saatte kastığını VIP'in 5 dakikada alması adil mi?
Gelin bu hassas konuyu hem oyuncu hem de yönetici gözüyle tartışalım.

5wa9yeu.png

Benim kendi düşüncem şudur,

Sunucularda vip'ler bazı şartlarda p2w olarak adlandırılmamalı mesela,
Sadece Vip alan insanların açtığı bi kasa varsa ben buna p2w demem
sonuçta o adam o vipe para vermişse bunu yapabilsin (Eğer çok öne geçirmiyorsa is top veya baltop'a sokmuyorsa tamam benim için)

2
.Olarak fly almak p2w sayılmaz eğer vote verip geçici fly alınabiliyorsa,

3.Minyon,Çiftçi,vote çubuğu(bunuda vote vererek alabiliyorsak p2w demem) oyunda olmayıp sadece siteden satılıyorsa buda p2wdir,

eskiden oynadığım bi sunucuda görmüştüm minyonlar oyun içinden alınabiliyordu ama besleyici minyon 70 krediydi bu p2w midir?​

Merhabalar benim fikrim şu şekilde;

Bugün çoğu çevrimiçi oyun, sürdürülebilirliği sağlamak için kostüm, eşya veya çeşitli özellikleri mağaza üzerinden satıyor. Buna tamamen karşı değilim; ancak benim prensibim şu: Eğer bir özellik ya da içerik mağazada gerçek parayla satılıyorsa, oyunun içinde de mutlaka bir şekilde erişilebilir olmalı. Oyuncu isterse zaman harcayarak, emek vererek veya belirli görevleri tamamlayarak aynı içeriğe ulaşabilmeli. Sadece tamamen kozmetik olan, yani oyunun dengesini etkilemeyen görsel efektler, kostümler veya süslemeler bu kuralın dışında tutulabilir. Çünkü bir oyunda adalet ve motivasyon ancak emek ile ödül arasındaki dengeyle korunur; sadece parayla erişilebilen güç veya avantaj, oyuncu deneyimini zedeler.

Merhabalar benim fikrim şu şekilde;

Bugün çoğu çevrimiçi oyun, sürdürülebilirliği sağlamak için kostüm, eşya veya çeşitli özellikleri mağaza üzerinden satıyor. Buna tamamen karşı değilim; ancak benim prensibim şu: Eğer bir özellik ya da içerik mağazada gerçek parayla satılıyorsa, oyunun içinde de mutlaka bir şekilde erişilebilir olmalı. Oyuncu isterse zaman harcayarak, emek vererek veya belirli görevleri tamamlayarak aynı içeriğe ulaşabilmeli. Sadece tamamen kozmetik olan, yani oyunun dengesini etkilemeyen görsel efektler, kostümler veya süslemeler bu kuralın dışında tutulabilir. Çünkü bir oyunda adalet ve motivasyon ancak emek ile ödül arasındaki dengeyle korunur; sadece parayla erişilebilen güç veya avantaj, oyuncu deneyimini zedeler.
Kesinlikle katılıyorum hiçbir ürün sadece mağazadan satın alınmamalı oyundan bir şeyler yaparak kazanılmalı en basiti insanları vote vermeye teşvik etmek böylelikle hem oyuncular kazanıyor hemde sunucunuz üst sıralara çıkıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl