Paper, Spigot ve Purpur'a Alternatif Türk Fork'u Geliştiriyoruz Sizce İsmi Ne olmalı?

İsmi Ne Olmalı?

• Kullanılan toplam oy
    22
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Truva'nın türkiye ile tek ilişkisi şehrin anadolu içinde yer alması ve çanakkale'de bulunduğu için çanakkale savaşına yakın olması. Atatürk sadece misafiri olduğumuz eski anadolu halklarının miraslarına ve harikalarına saygı duymuş ve önem göstermiştir sonuçta yaşadığımız toprakların içinde yer alıyor. yoksa Milattan Önce 3000'de kurulan şehrin Türk Milleti ile veya Türk Milli bilinci ile pek bir alakası yok adam da alakası olduğu için değil saygı için önem vermiş zaten. Lidyalılar parayı buldu Lidya anadolu içinde kurulduğu için Türk milletinin para ile uzun tarihi vardır para tr milli bilincidir vs. demek gibi bri eşy olmuş. Antik çağın tarihi miraslarına saygı duyabilirsin ama bunu komple türk milletine bağlamak saçma yani adamlar o şehri kurarken biz dünyanın öbür ucunda bozkırda at sürüyorduk.
Evet, Truva gibi antik uygarlıklar Türk milletinin doğrudan kökeni değildir.
Ama Atatürk'ün yaklaşımı da “atalarımız Truvalılar” demekten çok, “bu topraklardaki her uygarlık, bizim ortak tarihimizin bir parçasıdır” demektir.
Bu bir sahiplenme değil, saygı ve bilinçli koruma çabasıdır.
İlgin için teşekkür ederim.

Yaprak Olmalı !

çok yaratıcı dikkat ;D
Göktürk

yeni nesil bir Minecraft sunucu yazılımı derken Minestom gibi sifirdan server implementasyonu mu yapilacak? Isimden ziyade ortadaki isi gormek lazim gibi once.

yeni nesil bir Minecraft sunucu yazılımı derken Minestom gibi sifirdan server implementasyonu mu yapilacak? Isimden ziyade ortadaki isi gormek lazim gibi once.
sence hulk gerçek olabilir mi :DD

Oyuncu kitlesi yüksek, geniş chanklara sahip ve dünya upload süresi uzun olan sunucularda gözle görülebilecek bir performansa imza atıyor diyebilirim.

demi demi aca
bana göstermelik gibi geldi, "bakın biz fork yapıyoruz" demek için
açılmış bir konu gibi sanki, yakın zamanda bir şey göreceğimizi sanmıyorum.
görürsek de denizin de dediği gibi paper patchlerini alıp koyacaklar muhtemelen.
Türklerden genele bakınca minestom tarzı bir iş beklemiyorum, piyasada yapabilecek
kapasiteye sahip kişiler olduğunu da zannetmiyorum (alınma kuzey ve güney amerikanın en
humble developerı). bakarsın bizi de şaşırtırlar ha?

ayrıca ortada leaf varken bu fork ne için onu da merak etmedim değil.
ya kendi minigamelerini falan yapacaklar (ki o zaman neden paper spigot ve purpura alternatif
yazmışlar anlamadım) ya da gerçekten leafi geçmeyi planlıyorlar :D

bir de yanlış anlaşılmasın ama konu başlığına "Türk" yazılması, şu soruyu da aklıma getirmedi değil;
siz zamanında silahlara artı basabildiğimiz bir fps oyununun yaptığı gibi (problem olmasın diye isim vermeyeceğim)
"Türk" ismini kullanarak etkileşim ve özellikle destek mi bekliyorsunuz yoksa herhangi bu tarz bir art niyet yok mu bu başlığın arkasında?
ben de Türküm, sonuna kadar da desteklerim bunu, ama bir işi sırf Türkler yaptı diye destekleyenlerin de sonuna kadar
karşısındayım. bu doğrultuda sormak istedim. iyi forumlar herkese,
TBStudio ekibindeki arkadaşlara kolay gelsin.​

demi demi aca
görürsek de denizin de dediği gibi paper patchlerini alıp koyacaklar muhtemelen.
Türklerden genele bakınca minestom tarzı bir iş beklemiyorum, piyasada yapabilecek
kapasiteye sahip kişiler olduğunu da zannetmiyorum (alınma kuzey ve güney amerikanın en

ya kendi minigamelerini falan yapacaklar (ki o zaman neden paper spigot ve purpura alternatif

bir de yanlış anlaşılmasın ama konu başlığına "Türk" yazılması, şu soruyu da aklıma getirmedi değil;
siz zamanında silahlara artı basabildiğimiz bir fps oyununun yaptığı gibi (problem olmasın diye isim vermeyeceğim)
"Türk" ismini kullanarak etkileşim ve özellikle destek mi bekliyorsunuz yoksa herhangi bu tarz bir art niyet yok mu bu başlığın arkasında?
ben de Türküm, sonuna kadar da desteklerim bunu, ama bir işi sırf Türkler yaptı diye destekleyenlerin de sonuna kadar
Yakın zamanda bir şeyler görmek zor olabilir, sonuçta bugün karar alıp yarın ortaya koyabileceğimiz bir iş değil bu. Biz de bunun farkındayız. Ama şunu net söyleyeyim: Türklük üzerinden prim kasmak gibi bir niyetimiz asla yok. Zaten kitlemizin büyük çoğunluğu yabancı, sadece ismimiz “Türk Block Stüdyoları” çünkü biz bu ekibi kurarken amacımız globaldeki büyük ekiplerle yarışabilecek bir şeyler ortaya koymaktı.
Açıkçası neden Türk bir ekibin böyle bir şey yapamayacağına dair bu kadar kesin bir inanç var, bunu anlamıyorum. Kendimizi neden bu kadar küçümsüyoruz? 10 ekip denese belki sadece biri gerçekten ortaya bir şey koyacak ama o biri neden biz olmayalım?
Bu forumun da eskisi gibi geniş bir kitleye hitap ettiğini düşünmüyorum zaten. Yani “bakın biz fork yapıyoruz” diyerek etkileşim kasmak gibi bir beklentimiz yok. Buraya konuyu açmamızın sebebi fikir almak, isim konusunda öneri toplamak ve daha önce böyle bir işe girişen olmuş mu diye bakmaktı.
Neden Leaf değil dersen, Leaf zaten çok kaliteli bir proje, bunu kimse inkar edemez. Ama bizim geliştirmeyi planladığımız şey birebir onunla aynı şey değil. Daha farklı hedeflerimiz ve sistemsel değişiklik planlarımız var. Kendi yol haritamız olacak. Kısacası biz Leaf’i “forklayıp devam ettirmekten” ziyade, sıfırdan bizim ihtiyaçlarımıza göre şekillenecek, uzun vadeli ve özgün bir yapı kurmak istiyoruz.

Eleştirin yapıcıydı, bunun için de teşekkür ederim. Umarım ileride ortaya koyduğumuz şeyle sizi de şaşırtabiliriz.

demi demi aca

Gerekli cevabı zaten @ByHarst verdi ancak; Millet olarak birbirimize destek olmamız gerekirken böyle bir gard almanızı doğru bulmuyorum. Ortak iş yürüttüğümüz ve milleti Türk olan hiç bir meslektaşımızdan sorunlarının çözümü için ücret dahi talep etmedik. Eklentilerimizin Global bazda satışını yaptığımız (form kurallarını ihlal edebilir diye adını vermek istemiyorum) üzerinden yapılan satışlarda dahi tüm arkadaşlarımıza imkanımız el verdikçe gerek indirim gerek ise ekstra destek sunuyoruz. Şahsen kendi projelerimi bir kenara bırakıp yardım adı altında saatlerimi bazende günlerimi ayırdım karşılık dahi beklemedim, yani demem o ki TR ibaresinin yer verildiği form sayfasında bir Türk olarak böyle bir proje yapıyoruz ve siz bunu Türk kelimesini kullanarak prim elde ettiğimizi ima ediyorsunuz. Hayır, kavrayamadığım nokta şu; prim elde etmek için bunu yapıyor olsak ve bu projeyi yapabilecek potansiyelimiz olmasa böyle bir riski alıp küçük düşmeyi göze alırmıyız sizce? Tek başımıza yapıp projeyi bitirip piyasaya sürmektense herkesin bu projede bir parmağı/katkısı olsun ve bu projeyi genel düşünceler/fikirler doğrultusunda şekillendirmeyi istedik.

Açıkçası kendi adıma konuşmak gerekirse her türden eleştiriye açığım lakin “Türk” kelimesiyle prim reklam her neyse kastığımızı ima etmenizi ve “Türklerden genele bakınca minestom tarzı bir iş beklemiyorum, piyasada yapabilecek kapasiteye sahip kişiler olduğunu da zannetmiyorum” cümlenizi kınıyorum çünki bu sadece bize yönelik değil küçük/büyük bu işlerle ilgilenen, gerek zamanını gerek ise emeğini harcayan tüm arkadaşlarımızın yönelik yapılmış bir hakarettir. Açıkçası bu ve bunun gibi yorumlar beni daha fazla iştahlandırıyor, teşekkür ederim.

Gerekli cevabı zaten @ByHarst verdi ancak; Millet olarak birbirimize destek olmamız gerekirken böyle bir gard almanızı doğru bulmuyorum. Ortak iş yürüttüğümüz ve milleti Türk olan hiç bir meslektaşımızdan sorunlarının çözümü için ücret dahi talep etmedik. Eklentilerimizin Global bazda satışını yaptığımız (form kurallarını ihlal edebilir diye adını vermek istemiyorum) üzerinden yapılan satışlarda dahi tüm arkadaşlarımıza imkanımız el verdikçe gerek indirim gerek ise ekstra destek sunuyoruz. Şahsen kendi projelerimi bir kenara bırakıp yardım adı altında saatlerimi bazende günlerimi ayırdım karşılık dahi beklemedim, yani demem o ki TR ibaresinin yer verildiği form sayfasında bir Türk olarak böyle bir proje yapıyoruz ve siz bunu Türk kelimesini kullanarak prim elde ettiğimizi ima ediyorsunuz. Hayır, kavrayamadığım nokta şu; prim elde etmek için bunu yapıyor olsak ve bu projeyi yapabilecek potansiyelimiz olmasa böyle bir riski alıp küçük düşmeyi göze alırmıyız sizce? Tek başımıza yapıp projeyi bitirip piyasaya sürmektense herkesin bu projede bir parmağı/katkısı olsun ve bu projeyi genel düşünceler/fikirler doğrultusunda şekillendirmeyi istedik.

Açıkçası kendi adıma konuşmak gerekirse her türden eleştiriye açığım lakin “Türk” kelimesiyle prim reklam her neyse kastığımızı ima etmenizi ve “Türklerden genele bakınca minestom tarzı bir iş beklemiyorum, piyasada yapabilecek kapasiteye sahip kişiler olduğunu da zannetmiyorum” cümlenizi kınıyorum çünki bu sadece bize yönelik değil küçük/büyük bu işlerle ilgilenen, gerek zamanını gerek ise emeğini harcayan tüm arkadaşlarımızın yönelik yapılmış bir hakarettir. Açıkçası bu ve bunun gibi yorumlar beni daha fazla iştahlandırıyor, teşekkür ederim.

kusura bakmayın, insanların dediklerini çarpıtmak bu kadar kolay olmamalı.
"Türk" kelimesiyle prim yaptığınızı ima etmedim, cümlemin "yanlış anlaşılmasın ama" diye başlamasını
geçtim, sadece sizin böyle bir amaç taşıyıp taşımadığınızı sordum.

Türklerden böyle bir şey beklemiyorum dememin nedeni de açık değil mi?
Kendimizi kandırmayalım, genele bir bakalım, ben kafamı kaldırıp Türkiye piyasasına baktığımda
yurtdışına açılıp çok büyük başarılar elde eden Zeltuv gibiler haricinde pek bir şey göremiyorum.
İstisnalar kaideyi bozmaz. Tamam kendi çapında başarı elde etmeye çalışan, emek harcayan
çabalayan arkadaşlarımız var. Fakat bu demek değildir ki bu arkadaşlar Minestom gibi devasa çaplı bir projeyi
bu denli küçük ekiplerle yapabilir... üzgünüm ama şimdilik bu Türkiye piyasasında bir rüyadan ibaret benim gözümde.

sizden ricam bir daha insanların sözlerini "kınamadan" önce iki kere düşünün.
eminim ki fork işine tam anlamıyla girdiğinizde sözlerimin kıymetini daha iyi anlayacaksınız ekip olarak.
iyi forumlar.​

kusura bakmayın, insanların dediklerini çarpıtmak bu kadar kolay olmamalı.
"Türk" kelimesiyle prim yaptığınızı ima etmedim, cümlemin "yanlış anlaşılmasın ama" diye başlamasını
geçtim, sadece sizin böyle bir amaç taşıyıp taşımadığınızı sordum.

Türklerden böyle bir şey beklemiyorum dememin nedeni de açık değil mi?
Kendimizi kandırmayalım, genele bir bakalım, ben kafamı kaldırıp Türkiye piyasasına baktığımda
yurtdışına açılıp çok büyük başarılar elde eden Zeltuv gibiler haricinde pek bir şey göremiyorum.
İstisnalar kaideyi bozmaz. Tamam kendi çapında başarı elde etmeye çalışan, emek harcayan
çabalayan arkadaşlarımız var. Fakat bu demek değildir ki bu arkadaşlar Minestom gibi devasa çaplı bir projeyi
bu denli küçük ekiplerle yapabilir... üzgünüm ama şimdilik bu Türkiye piyasasında bir rüyadan ibaret benim gözümde.

sizden ricam bir daha insanların sözlerini "kınamadan" önce iki kere düşünün.
eminim ki fork işine tam anlamıyla girdiğinizde sözlerimin kıymetini daha iyi anlayacaksınız ekip olarak.
iyi forumlar.​
Tamam o halde önce cevap verdiğiniz üyenin yorumu okuyun ardından kendi yorumuz ile kıyaslayın daha sonrada konu başlığının “Paper, Spigot ve Pupur’a Alternatif Türk Fork’u Geliştiriyoruz Sizce İsmi Ne Olmalı?” olduğunu hatırlayın.

Yanlış anlaşılma yada değil, konuya düşüncenizi belirttiğiniz gibi bende yorumunuza düşüncemi belirttim. Şayet daha yapıcı bir yorum görmeyi isterdim..
‘Bunu tartışmaya devam etmeyeceğim’.

Teşekkür eder, iyi günler dilerim.​

Tamam o halde önce cevap verdiğiniz üyenin yorumu okuyun ardından kendi yorumuz ile kıyaslayın daha sonrada konu başlığının “Paper, Spigot ve Pupur’a Alternatif Türk Fork’u Geliştiriyoruz Sizce İsmi Ne Olmalı?” olduğunu hatırlayın.

Yanlış anlaşılma yada değil, konuya düşüncenizi belirttiğiniz gibi bende yorumunuza düşüncemi belirttim. Şayet daha yapıcı bir yorum görmeyi isterdim..
‘Bunu tartışmaya devam etmeyeceğim’.

Teşekkür eder, iyi günler dilerim.​
Konuda "tamamen kendi tabanımızla geliştirilen yeni nesil bir Minecraft sunucu yazılımı üzerinde çalışıyoruz. " diye belirtmissiniz ve Turk fork'u oldugunu yinelemissiniz. "kendi tabaninizla" gelistirilen bir sey fork sayilmaz eger fork yapiyorsaniz da kendi tabaniniz diye belirtmezsiniz cunku spigotun tabanini kullaniyor olursunuz. Boyle bos safsata kelimelerle karsimiza cikip, teknik detay vermeyip ustune bi de Turk forku olarak pazarlarsaniz dogal olarak yukseliriz. Turk forku olarak pazarlamaktan ziyade ana amaciniz ortaya guzel bir urun cikarmak olmali.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl