takendisiyim
hiçbir eklenti yok sunucuda eklentilden kaynaklandığını düşündüğüm için eklenti olmadan actım fakat durum bu. doğum oranları bukkit:Yeni chunk yüklüyorsanız moblar otomatik olarak mob cap'e takılmadan yeni chunklarda doğar
Eğer chunk yükleme sonucu değilse spark raporu atın, böylece pluginleri ve paper config ayarlarınızı görebiliriz ona göre sorun kaynagini bulalim
takendisiyim
öğrenmek istediğiniz ayarı söyleyin size ileteyim spark raporu atamam kusura bakmayın :(. Chunky yükleyince oluyor 0 dünya acık gezdiğimde ayarladığım mob doğma oranları işlemiyor.Spark raporu server.properties bukkit.yml spigot.yml paper-global paper-world-defaults ve daha fazla onemli bilgileri gosterir sorunun kaynagini bulmamiz icin rapor gerekli
/spark profiler start yazip 5 dakika bekledikten sonra /spark profiler open yazip cikan linki atin
takendisiyim

Yusuf Mert
Spark raporu atmadan herhangi birşey söyleyemeyiz ki size, raporu atmalınız ki sorunu bulup size yardımcı olalım.öğrenmek istediğiniz ayarı söyleyin size ileteyim spark raporu atamam kusura bakmayın :(. Chunky yükleyince oluyor 0 dünya acık gezdiğimde ayarladığım mob doğma oranları işlemiyor.
takendisiyim
Yeni chunk yüklediğinizde bu chunklarda otomatik olarak mob doğma şansı bulunuyor. Sunucu configinizde bulunan spawn-limit ayarı bu kısıma dokunmaz, çünkü spawn-limit dediği şey dünyada chunk yükleme - spawner vb. etkenler hariç sadece kendi kendine ne kadar mob doğacağının sınırını belirler. Siz durduğunuz yerde afk beklediğinizde etrafınızda kendi kendine mob doğduğunu farketmişsinizdir, spawn-limit sadece otomatik, kendi kendine doğanları kısıtlar.Chunky yükleyince oluyor 0 dünya acık gezdiğimde ayarladığım mob doğma oranları işlemiyor.
0 dünya survival sunucum için chunk alıcam fakat cok mob doğuyor. ben bunların doğmaısnı engellemek istiyorum. o zaman şöyle bir şey yapmam lazım doğru mudur. chunky alırken mob doğumunu kapatıp sonra bitince acarsam bu yaptıgım ayarlar ile moblar doğar doğru muyum ?.Yeni chunk yüklediğinizde bu chunklarda otomatik olarak mob doğma şansı bulunuyor. Sunucu configinizde bulunan spawn-limit ayarı bu kısıma dokunmaz, çünkü spawn-limit dediği şey dünyada chunk yükleme - spawner vb. etkenler hariç sadece kendi kendine ne kadar mob doğacağının sınırını belirler. Siz durduğunuz yerde afk beklediğinizde etrafınızda kendi kendine mob doğduğunu farketmişsinizdir, spawn-limit sadece otomatik, kendi kendine doğanları kısıtlar.
Bunu önlemek için dünyadaki chunkları Chunky eklentisi ile önceden yüklemelisiniz (Hazır map kullanırsanız chunky'ye gerek yok çünkü o mapteki chunklar zaten yüklü geliyor)
Böylece yüklenecek chunk kalmadığı için sunucu sadece limit ayarina uygun sekilde kendi kendine mob doğurur
takendisiyim
Evet mob doğmasını kapatıp dünyanızı yükleyin, ardından yükledikten sonra isterseniz0 dünya survival sunucum için chunk alıcam fakat cok mob doğuyor. ben bunların doğmaısnı engellemek istiyorum. o zaman şöyle bir şey yapmam lazım doğru mudur. chunky alırken mob doğumunu kapatıp sonra bitince acarsam bu yaptıgım ayarlar ile moblar doğar doğru muyum ?.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!