- Elmaslar
- 210
Discord:
ilsavis
Selam Kıymetli Dostlarım ?
Bayağıdır Minecraft Türkiye Sunucuları Hakkında serimizi devam ettirmediğimizi gördüm, şöyle güzel bir konu yazalım dedim.
Bildiğiniz üzere bu serimizde her şeyi en temelden alarak açıklıyorum. Bu bölümü de yine aynı tema üzerinden yazacağım.
Şimdiden iyi okumalar ?
Özgün Bir Sunucu Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Sunucu Türünü Belirle
Sunucu kurmanın ilk aşaması olarak önceki bölümlerde güzel ve işlevsel yetkili ekibiniz olmalı tarzında birazcık bahsettik. Şimdi ekibimizi kurduk, "Ben bir sunucu açacağım!" dedik ve işe koyulmaya başladık. İlk adım olarak sunucumuzun ne türde olacağını kararlaştırmalıyız. Efendime söyleyeyim, Faction mu olacak, Skyblock mu olacak, PvP mi olacak, Survial mı olacak gibisinden.
Peki Devamı?
Hepimiz az çok piyasaya hakimiz ve çoğu sunucunun ne tür sistemlere sahip olduğunu görüyoruz. Artık konusunda "Tag sistemi, Açık Arttırma sistemi, Görev sistemi, çiftçi sistemi" gibi şeyleri yazmayanları sunucudan saymıyoruz ve bunlar artık olmazsa olmaz gibiler. Ama biz özgün, kaliteli, bomba gibi mükemmel bir sunucu açmak istediğimiz için bunlar kesin olmalı, üstüne üstlük daha da ekleyip kendi sistemlerimizi katacağız. Peki bu eklemeyi, yeni sistemleri nasıl yapacağız? Nereden bulacağız?
E Bu Sistemler Gökten İnmiyor ya?
İşte burada hayal gücünüzü devreye girecek. (Bir önceki bölümde bahsettiğim gibi yetkili ekiplerinize danışmayı kesinlikle unutmayın. Akıl akıldan üstündür! Eğer bir önceki bölümü okumadıysan şimdi oku, ardından tekrar gel...)
Peki nasıl olacak bunlar? Yeni sistemler ne tarzda olmalı? Bize birkaç örnek verebilir misin? Tabii ki... Öncelikle nasıl olabilir, neler olabilir diye düşünmemiz lazım. Hem seçtiğiniz sunucu türünden sapıp başka bir türe kaymayacak, hem de o türün hazzını ve zevkini genişletecek, katlayacak bir şeyler... Bu konuda illa kendiniz sıfırdan bir şey türetmek zorundasınız demiyorum. Minecraft ile alakalı olmak zorunda değil, başka oyunlara da bakıp esinlenebilirsiniz. Esinlenmek kötü bir şey değildir. Ama eğer gider de o esinlendiğiniz şeyin aynısını olduğu gibi kendiniz yaparsanız o esinlenmek değil başka bir şey olur, bunu da söyleyeyim ?
Hadi O Zaman Bize Bi' Örnek Ver
Bir tane çok basit ve bir o kadar da düz olan bir örnek vereyim. Mesela hepimiz zombi türündeki oyunları biliriz. İşte bir alandasınız, etrafa çitler koyabiliyorsunuz, zombileri öldürdükçe para kazanıyorsunuz, her turun ardından silahlarınıza yükseltmeler vs. yapabiliyorsunuz... Yani bu türü bence hepimiz biliriz. İşte bu fikri alıp üzerinde oynamalar, genişletmeler yaparak kendi sunucunuza bir event (etkinlik) olarak hatta ve hatta bir mini game olarak bile ekleyebilirsiniz. Örnekler bunun gibi çoğaltılabilir ama işin özü bu.
Biz şimdi bunları böyle yazıyoruz ama bunlar nasıl yapılacağını bilmeyenler için oldukça zor ve meşakkatli işler. Bu yazıyı sadece hedefi yüksek olanlar için, adını piyasaya yazdırmak isteyenler için hazırlıyorum. Çünkü böyle hedefleri olanların genelde imkânları da geniş oluyor ve hayata geçirmekte sıkıntı çekmiyorlar. Bunu da böylece belirtmiş olayım.
Bir konunun daha sonuna geldik, kısa kısa anlatarak çok uzun ve sıkıcı bir konu olmamasını sağlamaya çalıştım. Her ne kadar böyle yazarak anlatmaya çalışsam da kısa kısa konular okuyarak forum üzerinden kavranacak işler değil bunlar. Ama yine de bir nebze yardımımız dokunuyorsa ne mutlu bize.
Fikir ve düşüncelerinizi aşağıya bekliyorum.
Okuduğunuz ve vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
Serimizin ilk iki bölümüne buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. Onları da okumayı kesinlikle unutmayın!