Sol Reklam

Rehber Oyunlarda Sistem Gereksinimleri Nedir?

  • Konuyu başlatan Silinen üye 87069
  • Başlangıç Tarihi
  • 883
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
NDBvyk.png

Merhaba Minecraft Türkiye üyeleri, "oyunlarda sistem gereksinimleri nelerdir" gelin buna değinelim​

Mesala H oyununu ele alalım. 'H sistem gereksinimleri' diyince H oyunununun sistem gereksinimlerini kast ediyoruz ve "sistem" gereksinimleri oyunu keyifli ve akıcı bir şekilde oynayacağınız bilgisayarınız oluyor. Kısaca makinanızın sistem ve donanım özelliklerini ifade ediyoruz. Sisteminizde 1024MB RAM olduğunu düşünelim. Eğer H oyununun minimum sistem gereksinimlerinde 2048 MB RAM gereksinimleri varsa ve sisteminizde 2 GB RAM'den daha az bulunuyorsa o oyun sizin makinenizde sağlıklı ve akıcı çalışmayacaktır. Fakat önerilen kısmında sistem geresinimleri 2GB, minimum sistem gereksinimlerinde 1GB Ram yazıyorsa H oyununu minimum ayarlarda açabilirsiniz fakat yüksek ayarlarda açamazsınız demektir.

SCUM.jpg


Yukarıda sadece RAM donanımından bahsettim tabii RAM dışında pek çok donanımınızda büyük önem taşıyor. Oyunlarda özellikle grafik kartı çok önemlidir. Eğer 1GB VRAM'e sahip paylaşımsız grafik kartı cümlesi geçiyorsa aynı gücü taşımayan paylaşımlı grafik kartı ile o oyunu açmazsınız.

İşlemciler donanımlarıda büyük önem taşır. Örneğin 'Intel i5 herhangi işlemci veya aynı güçteki AMD işlemci' cümlesi var ise bu ikisinin altında hernangi işlemci kullanmanız sağlıklı bulunmaz.

Sistem gereksinimleri konusunda yazılım tarafında ise işletim sistemi büyük önem taşır. Mesala minimum sistem gereksinimlerinde Windows 8 64 Bit yazıyor ise o oyunu Windows 7 ile açmanız mümkün değildir veya Windows 8 32 bile ile çalıştıramazsınız.
 

kingOf0

"~SimitSu"

Discord:

kingOf0!#4055

Katılım
14 Haziran 2016
Mesajlar
998
Elmaslar
745
Puanlar
15.070
Yer
getPlayer("SimitSu").getLocation()
Minecraft
SimitSu
Keşke, Maksimum sistem gereksinimini karşıladığım her oyunu minimum ayarlarında 60 fps açabilsem...
 

viu a leo

Odunlara Vur Vur Vur!
Katılım
5 Eylül 2018
Mesajlar
48
Elmaslar
34
Puanlar
0
Yaş
24
Yer
Antalya, Türkiye
Bazen sistem gereksinimlerini umursamamak gerekiyor. Size ETS 2 ve CS:GO'dan örnek vereceğim. Mesela 2 GB değerinde RAM'e sahip olduğunuzu düşünün. İşlemci ve ekran kartını dahil etmeyeceğim bu örneğe. 2 GB RAM'e sahipsiniz ve CS:GO'yu açabilirsiniz. ETS 2 içinse en az 4 GB RAM'e ihtiyacınız var. Yazılan sistem gereksinimlerine göre durum böyle. Hayır böyle değil. CS:GO bilgisayarı zorlayacaktır ki CS:GO için binlerce liralık bilgisayarlar alınmasının sebebi bilgisayarı çok zorlamasıdır. Ooo benim sistemim karşılıyor 34534 FPS beni bekler durumu yok yani.

ETS 2 ise CS:GO'ya kıyasla bilgisayarı daha az zorlayacaktır. 2 GB RAM ile ETS 2 açılabilir, en düşük ve birkaç ayar biraz yükseltilmiş şekilde gayet keyifli bir şekilde oynanablir. Sözün özü: Sistem gereksinimlerini bazen umursamamak gerekli.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı