Oyuncuyu Tutmak İçin En Önemli 5 Taktik !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Brodher
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 515
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Brodher

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
2
Minecraft
Brodher

Discord:

Brodher#9622

Daha Önceki Konumda Oyuncu Yakalamak İçin 5 Taktik Sormuştum Şimdide Oyuncu Tutmak İçin 5 Taktik Herkes Kendi Fikrini Söyleyebilir.

Sunucunun canlı olması aktiflik

sunucunun kaliteli ve oynanabilir olması ve oyuncuların toxic olmaması

En önemli şey; sunucudaki sohbetin dönmesidir. Sunucunun canlılığını ve ne kadar oynandığını gösterir. Oyuncular sohbet üzerinde genelde ticaret döndürürler. Sunucunun ticaret (ekonomi) sistemini, oyuncuların yönetebileceği bir sistem yapılmalı. (Tüccar vb.)

Sunucuda rekabet dönmesi lazım.

Saygılı, küfürsüz ortam

Birkaç yıllık sunucularda oynama/yönetimde bulunma deneyimim ile söyleyeyim;
1. Sunucu ekonomi seviyesi aşırı zor ve aşırı kolay olmamalı çünkü ilk izlenim oyuncu açısından önemlidir. Zor veya kolay olması durumunda oyuncu ya oynamadan çıkar ya da belirli seviyede bırakır.Özellikle çok kolay olduğunda hemen gelişir ve bir süre sonra her şey tekrar etmeye başlar.
2. Ekonomisi iyi seviye de olsa dahi sunucu kesinlikle özgün olmalı çünkü diğer sunuculardan bir farkı olmalı ki oyuncu orayı değil bu sunucuyu tercih etsin. Hemen hemen her sunucuda metin taşı/ejderha eventi ve hepimizin bildiği skybloğa entegre edilmiş birkaç sistem bulunuyor. Bu sunuculardansa daha yenilikçi sunucular daha çok oynanıyor.
3. Sunucuda birkaç gün oynayan ile birkaç ay oynayan oyuncular arasında dağ gibi farklar veya çok yakın farklar olmamalı orantısal olarak dağılmalıdır. Böylece sunucuya katılan yeni kişiler baştan pes etmeyecek sunucuyu deneyimlemeye çalışacaklar. Ya da vip sayısı oyuncuyu geçmemeli çünkü fazla vip daha fazla imkan demek oyuncu-vip dengesi bozulursa bir süre sonra oyuncu hırsını kaybeder ve yarışamadığı viplere karşı altta kalarak ya para yatırır ya da başka sunucuya gider ki büyük ihtimalle sunucu ortamı yoksa sunucudan gidecektir.
4. Aslında diğerleri kadar önemli olsada diğerlerinden bir tık aşağıda olan sunucuda ortam olmasıdır. Bir sunucuda ortam varsa o sunucu kaliteli olmasa bile oyuncu çeker oyuncular ortam olmayan sunucuya göre daha çok oyunda kalır. Ama ilk 3 madde olmadan da bir süre sonra bırakır ya da oradaki kişiler başka sunucuya gider.
5. Son olarak yönetim biçimi en az etkileyen olsada yeri önemlidir. Topluluklar oluşur ve haksız ceza uygulanırsa sunucuya karşı olup sunucuyu toplu olarak bırakabilirler. Bu yüzden sunucuyu yönetim şekli oyuncuların oyunda kalma süresinide bence etkiler.

Tek bir cümle ile yazabilirdim fakat biraz daha açıklayıcı olsun diye uzattım. Bana göre bunlar en önemliler tabii ki başka faktörlerde vardır fakat bu 5 madde kadar etkili olacaklarını sanmam. Genel olarak yöneticinin elinde olanları ele aldım. Yani sunucu gecikmesi anlık droplar girmesi oyuncuları sunucuda bunaltır fakat bu yöneticinin elinde -bazı durumlar dışında- değildir.

1. Kesinlikle Youtuber çağırmanız lazım yoksa tutmuyor
2. Yetkilileri düzgün seçmelisiniz sunucu ile ilgilenmeleri gerekiyor
3. Saygılı bir ortam yapma
4. Oyuncularla samimi olmak ama çok samimi değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl