Çözüldü Oyuncu sunucuya katıldığında EssentialsX / LuckPerms hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rexsy

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
9
Minecraft
Vierasien

Discord:

y.rexly

Merhabalar, 👋
Sunucumda EssentialsX ve LuckPerms kullanıyorum. Oyuncular sunucuya giriş yaptığında konsolda hata mesajı görünüyor ve oyuncu prefix/tag bilgileri sıfırlanıyor.
EssentialsX yardım sayfalarından yardım alamıyorum çünkü Leaf forku kullandığım için "Bir çok sorunu nedeniyle leaf forkunu desteklemiyoruz." diyip destek sağlamıyorlar. ☠️

LuckPerms config’inde vault-unsafe-lookups: true ayarını aktif ettiğimde sorun çözülüyor fakat bu lag oluşmasına sebep veriyor.

EssentialsX sürümüm: 2.22.0-dev+39-adf77dc
LuckPerms sürümüm: Bukkit-5.5.17

Son düzenleme:
Merhaba CMI kullanmayı dener misiniz? Essential'in Floia desteği olduğunu düşünmemekteyim.

Merhaba CMI kullanmayı dener misiniz? Essential'in Floia desteği olduğunu düşünmemekteyim.
Teşekkürler, EssentialsX eklentisinde kalmayı tercih ediyorum aynı zamanda yapılandırma falanda satın aldığım için CMI geçiş yapmayı düşünmüyorum

Teşekkürler, EssentialsX eklentisinde kalmayı tercih ediyorum aynı zamanda yapılandırma falanda satın aldığım için CMI geçiş yapmayı düşünmüyorum
Sorununuz çözüldü mü? Yardımcı olmaya çalışayım.

Çözülmedi, sorun devam ediyor

Aslında çok basit bir çözümü var. Leaf forkunu kullanmamak. Destek vermedikleri bir fork o eklentiyle zaten uyuşmaz ve ilerde sizlere sorun çıkartabilir. Destekledikleri fork'u yüklediğinizde hata almaya devam ederseniz o fork üzerinden destek alıp sorunu çözebilirsiniz. Çözüm yönteminiz'i leaf'da dener eğer orda da işe yararsa leaf kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama sorun Leaf'lık bir sorun ise değiştirmekte fayda var.

Sunucunuzda Vault eklentisi yüklü mü

Aslında çok basit bir çözümü var. Leaf forkunu kullanmamak. Destek vermedikleri bir fork o eklentiyle zaten uyuşmaz ve ilerde sizlere sorun çıkartabilir. Destekledikleri fork'u yüklediğinizde hata almaya devam ederseniz o fork üzerinden destek alıp sorunu çözebilirsiniz. Çözüm yönteminiz'i leaf'da dener eğer orda da işe yararsa leaf kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama sorun Leaf'lık bir sorun ise değiştirmekte fayda var.
Ben Leaf forkunu kullanmaya devam etmek istiyorum çünkü gerek performans gerekse optimizasyon açısından benim ihtiyaçlarıma en uygun çözümü sunuyor. Bu nedenle farklı bir fork’a geçmek yerine mevcut sorunumu Leaf üzerinde çözmeyi tercih ediyorum. Eğer eklentiyle uyumsuzluk kaynaklı bir problem varsa, bunu Leaf içerisinde çözmek benim için daha uygun olacaktır.

Paylaştığın log dosyasında birkaç hata var;

1) TAB Pluginin sıralama sisteminde BobyXigAligator oyuncusunun rankı listede tanımlanmamış rank none olarak algılanıyor yani herhangi bir yetkisi vs. yok, bu yüzden oyuncu sıralamalarda sürekli en alta düşer. Eklentinin dosyalarından oyuncunun adını bir yetki listesine ekle sorun çözülür.

2) Anladığım kadarıyla Essentials oyuncunun prefixine takılmıs işlemi sunucunun sisteminde işliyor fakat LuckPerms bu işlemleri threadda calıstırmaya izin vermiyor ve bu durum performans açısından sorun cıkarabilir. Eklentiyi güncellemeyi dene eğer hala sorun devam ediyorsa "luckperms/config.yml" dosyasının içinde "vault-unsafe-lookups: false" satırını bul ve "vault-unsafe-lookups: true" olarak değiştir. Sorun yüksek ihtimalle çözülür.

Eğer sorunlar hala devam ederse beni etiketleyebilirsin. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl