Çözüldü Oyuncu sayısı kaç olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ImDarKs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.204
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ImDarKs

Play.LionCraft.xyz
Premium
Elmaslar
19
Sunucunun içine sadece skywars ve protocolLib koyarsam 2 plugin ile bu sunucu kaç oyuncu alır? veya 2-3 sunucuya mı ayırmalıyım?
İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X İşlemci
Sunucu toplam ram: 128 GB

Son düzenleme:
Değişir 100 ün üstünde rahat alır ama

128GB ram vds satılmıyor benim bildiğim, dedicatedi komple aldıysanız 128gb ramin hepsini kullanabilirsiniz fakat bölünmüşse bu ramin hepsi size ait değildir, payınıza düşen veya size limitlendirilen kadar ram kullanabilirsiniz. Makineniz isterse 512gb ram olsun, size ayrılan 4gb ram ise bu rakamın hiçbir önemi yoktur.
Oyuncu sayınızı da sadece sunucudaki donanım etkilemez, kullanacağınız paket ve makinenin bulunduğu konum/internet durumu da oyun kalitesini etkiler

128GB ram vds satılmıyor benim bildiğim, dedicatedi komple aldıysanız 128gb ramin hepsini kullanabilirsiniz fakat bölünmüşse bu ramin hepsi size ait değildir, payınıza düşen veya size limitlendirilen kadar ram kullanabilirsiniz. Makineniz isterse 512gb ram olsun, size ayrılan 4gb ram ise bu rakamın hiçbir önemi yoktur.
Oyuncu sayınızı da sadece sunucudaki donanım etkilemez, kullanacağınız paket ve makinenin bulunduğu konum/internet durumu da oyun kalitesini etkiler
dedicated

Şunu söyleyebilirim: tek cpu yerine birden fazla varsa sizin için daha iyi olacaktır, 128gb ram tek cpu yerine iki tane 64gb ram 2 cpu daha mantıklı

Yani tek makine ile sıkıntı çekersin. Ama tek makine ile 300 - 500 rahat taşırsın.

Kafadan 1 oyuncunun 100 MB harcadığını düşünerek hesaplayabilirsin.

Sana Tavsiye Sunucun Yeniyse Hemen Hub Yapma Derim tek Oyunla Devam Et Sonra Hub Yap İyi Forumlar.

Zaten makina 2 tane, 2 işlemci mevcut, benim sunucunun toplam kaç oyuncu alacağı değil. 1 Eklenti ile skywars sunucusu kaç oyuncu alır diye sormuştum 1kya kadar dayanırsa sıkıntı yok, yoksa 2-3 sunucuya ayırmalımıyım diye sormuştum.

Son düzenleme:
Önemli olan kaç GB RAM'e sahip olduğun değil, zaten bir minecraft sunucusu 10-12GB RAM üzerinde hiçbir fark oluşturmaz, bu noktada işlemci önemli hale geliyor, tek bir sunucuya 128GB ram vererek paranızı tamamen boşa sallamış olursunuz, elinizde bu kadar ram bulunuyorken, sunucuları ve minigame lobilerini ayırmak daha mantıklı bir çözüm olacaktır, Minecraft sunucuları çekirdek sayısına göre büyük performans kazanmazlar, tek bir sunucuya 100 kişi yüklemek pek mantıklı bir şey değildir, bir sunucuya maksimum 60-70kişi ideal oluyor çoğu durumda, tavsiyem BungeeCord, ÇakmaLobi, Lobi, SkyWars Lobi, SkyWars 1-2-3-4-5-6-7-8-9 veya kaç arena isteniyorsa bu sayıda ayırılması, bunun için bu tarz kurulumu destekleyen bir eklenti de kullanmanız gerekiyor, Bildiğim bir eklenti bulunuyor
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Buna göz atabilirsiniz.

Bu kadar fazla ramli bir sunucunuz bulunuyorken tek sunucu yapmak tamamen israf olur, zaten 100 oyuncuda aynı anda skywars oynarsa bile bu ram kullanımı maksimum olarak 20gb falan görür, bunun sebebi de 128 gb veriyor olmanız, Java verilen miktarı ne kadar kullanmasa bile kendisine ayırır.

Önemli olan kaç GB RAM'e sahip olduğun değil, zaten bir minecraft sunucusu 10-12GB RAM üzerinde hiçbir fark oluşturmaz, bu noktada işlemci önemli hale geliyor, tek bir sunucuya 128GB ram vererek paranızı tamamen boşa sallamış olursunuz, elinizde bu kadar ram bulunuyorken, sunucuları ve minigame lobilerini ayırmak daha mantıklı bir çözüm olacaktır, Minecraft sunucuları çekirdek sayısına göre büyük performans kazanmazlar, tek bir sunucuya 100 kişi yüklemek pek mantıklı bir şey değildir, bir sunucuya maksimum 60-70kişi ideal oluyor çoğu durumda, tavsiyem BungeeCord, ÇakmaLobi, Lobi, SkyWars Lobi, SkyWars 1-2-3-4-5-6-7-8-9 veya kaç arena isteniyorsa bu sayıda ayırılması, bunun için bu tarz kurulumu destekleyen bir eklenti de kullanmanız gerekiyor, Bildiğim bir eklenti bulunuyor
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Buna göz atabilirsiniz.

Bu kadar fazla ramli bir sunucunuz bulunuyorken tek sunucu yapmak tamamen israf olur, zaten 100 oyuncuda aynı anda skywars oynarsa bile bu ram kullanımı maksimum olarak 20gb falan görür, bunun sebebi de 128 gb veriyor olmanız, Java verilen miktarı ne kadar kullanmasa bile kendisine ayırır.
48 çekirdek işlemci mevcut 24+24. Tüm 128 GB'ı sadece tek sunucuya harcamayacağım. Sunucuları ve minigame lobilerini ayıracağım. Eklentiyi zaten kendim yazıyorum onda bir sıkıntı yok.

Sadece kaç adet skywars sunucusu açmam gerektiği 1k ya kadar rahat oynatabilmesi için.

48 çekirdek işlemci mevcut 24+24. Tüm 128 GB'ı sadece tek sunucuya harcamayacağım. Sunucuları ve minigame lobilerini ayıracağım. Eklentiyi zaten kendim yazıyorum onda bir sıkıntı yok.

Sadece kaç adet skywars sunucusu açmam gerektiği 1k ya kadar rahat oynatabilmesi için.
Şimdi kendiniz yazıyorsanız herşey çok daha rahat, bir minigame sunucusu için 4gb falan ram verip her bir sunucuda 3 tane arena falan açabilirsiniz, her bir lobi 16 kişilik olsa desek ordan 3*16 = 48 her bir sunucuda yaklaşık 48 oyuncu olabilir, 1000 kişinin tamamının oyunda olmayacağını bir 200'ünün falan lobide olabileceğini düşünürsek, yaklaşık 16 tane minigame sunucusu yeterli olabilir bu şekilde.
Performanslı kod yazmayı biliyorsan eğer her bir sunucuya 4gb yeter de artar muhtemelen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl