Çözüldü Oyuncu ölünce adama para gelmiyor sebebi ne olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

denemedeneme

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
13
Minecraft
Hyperrz

Discord:

Mert

on death:
attacker is a player
victim is a player
execute console command "money give %player% 1000"message "<green>%victim% &6&lTebrikler Rakibini Kestin Ve Bizden 1000K Oyun Parası Kazandın. "
bu kodu kullanıyorum bu siteden baktım herşeyi denedim hatta money give yerine duyuru geçsini falan denedim ama öldürünce hiçbirşey yapmıyo dosyaya başka bir skript eklediğimde çalıştırıyor yardımcı olabilir misiniz

Herhangi Bi hata veriomu Skript Peki

İyi Forumlar :mc_264-0:​

Kod:
on death:
    if attacker is a player:
        if victim is a player:
            execute console command "eco give %attacter% 1000"
            send "&bAdam öldürdüğün için 1000tl kazandın" to attacter
Dener misin

Kod:
on death of player:
attacker is a player
execute console command "eco give %attacker% 1000"

Eğer olmassa şunu dene,

Kod:
on death:
    attacker is a player
    victim is a player
    execute console command "eco give %player% 1000"
    send "&3%victim% Oldurdunuz . Bizden Sana 1000 Oyun Parasi ! " to player

Kod:
on death of player:
attacker is a player

Eğer olmassa şunu dene,

Kod:
on death:
    attacker is a player
    victim is a player
bu skripte mesaj ve para ölene gider. Çünki on death yazmışsınız yani öldüğünde player ölen kişi olarak algılar.

add 1000 to attacker's balance

Olarak dener misin.

Kod:
on death:
    attacker is a player
    victim is a player
    execute console command "money give %attacker% 1000"
    send "<green>%victim% &6&lTebrikler Rakibini Kestin Ve Bizden 1K Oyun Parası Kazandın. " to attacker

Dener misin ?

Kod:
on death:
    attacker is a player
    victim is a player
    send "<green>%victim% &6&lTebrikler Rakibini Kestin Ve Bizden 1K Oyun Parası Kazandın. " to attacker

Dener misin ?
aynısını yazmışdım ama neyse :D

on death:
attacker is a player
victim is a player
execute console command "money give %player% 1000"message "<green>%victim% &6&lTebrikler Rakibini Kestin Ve Bizden 1000K Oyun Parası Kazandın. "
bu kodu kullanıyorum bu siteden baktım herşeyi denedim hatta money give yerine duyuru geçsini falan denedim ama öldürünce hiçbirşey yapmıyo dosyaya başka bir skript eklediğimde çalıştırıyor yardımcı olabilir misiniz

Kod:
on death:
    if victim is a player:
        if attacker is a player:
            heal attacker
            send "&8[&cSunucu&8] &a%attacker&8, &c%victim% &7adlı kişiyi &6katletti&8!" to players
            add 100 to attacker's balance # Katile 100 para gönderir.
            send "&8[&cSunucu&8] &c%victim% &7isimli kişiyi öldürdüğün için &6$100 &7kazandın&8." to attacker
            if victim's balance is bigger than or equal to 100:
                remove 100 from victim's balance
                send "&8[&cSunucu&8] &c%attacker% &7tarafından öldürüldüğün için &6$100 &7kaybettin&8." to victim
                stop

Bir kişi birini öldürünce öldüren kişinin kalpleri yenilenir, $100 alır ve eğer ölen kişide $100 veya $100'den fazla varsa parası $100 eksilir.

Sorun çözüldü herkese teşekkürler

Kod:
on death of player:
attacker is a player

Eğer olmassa şunu dene,

Kod:
on death:
    attacker is a player
    victim is a player

İlk kodda tab hatası var ve mesajı silmişsin; ikincisinde de death eventinde %player% kullanılamayacağı için hata verecektir.

Kod:
on death:
    if attacker is a player:
        if victim is a player:
            execute console command "eco give %attacter% 1000"
            send "&bAdam öldürdüğün için 1000tl kazandın" to attacter
Dener misin

Kod doğru fakat para verirken eco give komutu yerine Skript'de ki vault desteği kullanılması (add 1000 to balance of attacker) hem daha sağlıklı hemde daha performanslı olacaktır.

Kod:
on death:
    attacker is a player
    victim is a player

Dener misin ?

Bu kod da doğru; fakat yukarıdakinin mantık olarak aynısı; sadece para verme komutu ve renk kodu değiştirilmiş gibi, <green> gibi Skript'e özel renk dönüştürücüleri yerine daha yaygın "&" simgesinin kullanılmasını daha kolay, hızlı ve mantıklı buluyorum.

Komut olarak da dediğim gibi Skript'in kendi içerisinde bulunan Vault desteği (add 1000 to balance of attacker) ile yapmak daha performanslı ve sağlıklı olacaktır; her sunucuda ekonomi eklentisi olarak Essentials veya iConomy kullanılmıyor olabilir, bu durumda eco ve money give komutları çalışmayabilir.

Kod:
on death:
    if victim is a player:
        if attacker is a player:
            heal attacker
            send "&8[&cSunucu&8] &a%attacker&8, &c%victim% &7adlı kişiyi &6katletti&8!" to players
            add 100 to attacker's balance # Katile 100 para gönderir.
            send "&8[&cSunucu&8] &c%victim% &7isimli kişiyi öldürdüğün için &6$100 &7kazandın&8." to attacker
            if victim's balance is bigger than or equal to 100:
                remove 100 from victim's balance
                send "&8[&cSunucu&8] &c%attacker% &7tarafından öldürüldüğün için &6$100 &7kaybettin&8." to victim
                stop

Bir kişi birini öldürünce öldüren kişinin kalpleri yenilenir, $100 alır ve eğer ölen kişide $100 veya $100'den fazla varsa parası $100 eksilir.

Bu kodda doğru fakat konuda istenilenden biraz daha dışa çıkmışsın; konuda atılan kodda ki hataları çözmen yeterliydi. Yine de Skript'in Vault desteğini kullanmışsın, hatasız, tablar doğru, düzgün bir kod düzeni görüyorum; bir çok iyileştirme var mesela para havadan gelmiyor ölen kişinin parası var ise oradan siliniyor.

Sorunu kim çözdü?

^ @denemedeneme yukarıda denildiği gibi hangi mesajın sorunu çözüme kavuşturduğunu iletir iseniz konuyu kilitleyip en iyi cevap seçebiliriz.

Bu kod da doğru; fakat yukarıdakinin mantık olarak aynısı; sadece para verme komutu ve renk kodu değiştirilmiş gibi, <green> gibi Skript'e özel renk dönüştürücüleri yerine daha yaygın "&" simgesinin kullanılmasını daha kolay, hızlı ve mantıklı buluyorum.

Komut olarak da dediğim gibi Skript'in kendi içerisinde bulunan Vault desteği (add 1000 to balance of attacker) ile yapmak daha performanslı ve sağlıklı olacaktır; her sunucuda ekonomi eklentisi olarak Essentials veya iConomy kullanılmıyor olabilir, bu durumda eco ve money give komutları çalışmayabilir.

Arkadaşın hangi ekonomi eklentisini kullandığını bilmediğim için onun verdiği komut ile yaptım. "execute console command "eco give %attacter% 1000"" hatalı bir kod.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl