Çözüldü Oyuna İlk girişte default degiştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KaktusNetwork

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
4
Minecraft
AzepTR

Discord:

azep

Oyuna ilk giren oyuncu default grubuyla başlıyor ben bunu degiştirmek istiyorum nasıl degişirim.

Mümkün değil. En azından default ismini ve başlangıçta default katılımını değiştiremezsiniz. Luckyperm bu konuda oldukça katı.

***Düzenleme: Belki başlangıçta default katılımı değişiyordur şimdi emin olamadım bir yapılandırmaya göz atın derim ama sanmıyorum.***

Bende bu özelliğini sevmiyorum ama default grubunuza oyuncu yetkilerinizi verebilirsiniz veya bir eklenti yardımıyla oyuncu oyuna ilk kez giriş yaptığında oyuncu olarak grubunu değiştirebilirsiniz.

Ama bu özellik sunucuya oldukça fazla bir yük bindirebilir. En azından böyle bir özelliğe sahip bir eklentide okuduğum kadarıyla bunu söylüyorum.

Sakın üsteki arkadaşın dediği ilkel bir yöntemi kullanmayın. Bu gereksiz lag sorununa ya da performans kayıplarına yol açabilir.

Size şimdi en iyi yöntem olarak şunu şunu önereceğim. Bu yöntem, yeni bir grup açıp bunu default grubunun parenti yapmak olacaktır bunun için:

1. /lp creategroup <grup-ismi>

Örnek: /lp creategroup oyuncu

2. /lp group default parent add <grup-ismi>
Örnek: /lp group default parent add oyuncu
Bu yöntemi aynı zamanda LuckPerms wikisinde bulabilirsiniz, iyi forumlar. (bkz.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
)

Mümkün değil. En azından default ismini ve başlangıçta default katılımını değiştiremezsiniz. Luckyperm bu konuda oldukça katı.

***Düzenleme: Belki başlangıçta default katılımı değişiyordur şimdi emin olamadım bir yapılandırmaya göz atın derim ama sanmıyorum.***

Bende bu özelliğini sevmiyorum ama default grubunuza oyuncu yetkilerinizi verebilirsiniz veya bir eklenti yardımıyla oyuncu oyuna ilk kez giriş yaptığında oyuncu olarak grubunu değiştirebilirsiniz.

Ama bu özellik sunucuya oldukça fazla bir yük bindirebilir. En azından böyle bir özelliğe sahip bir eklentide okuduğum kadarıyla bunu söylüyorum.
İlk giren oyuncuya rütbe vermek niye sunucuya oldukça fazla yük bindirsin?? :///////

İlk giren oyuncuya rütbe vermek niye sunucuya oldukça fazla yük bindirsin?? :///////
Yük bindirebilir, işlemciden işlemciye değişir xeon lag yaparken ryzen bunun üstesinden 10 kat daha hızlı gelebilir örnek olarak söyluyorum.

Ama bu performans kaybı az olacaktır
.

Sakın üsteki arkadaşın dediği ilkel bir yöntemi kullanmayın. Bu gereksiz lag sorununa ya da performans kayıplarına yol açabilir.

Size şimdi en iyi yöntem olarak şunu şunu önereceğim. Bu yöntem, yeni bir grup açıp bunu default grubunun parenti yapmak olacaktır bunun için:

1. /lp creategroup <grup-ismi>

Örnek: /lp creategroup oyuncu

2. /lp group default parent add <grup-ismi>
Örnek: /lp group default parent add oyuncu
Bu yöntemi aynı zamanda LuckPerms wikisinde bulabilirsiniz, iyi forumlar. (bkz.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
)
Bu default grubunun permlerini oyuncu grubuna vermeye yaramıyor mu? Yeni giren oyuncu yine default rolünde kalıyor. Ne anlamı var?

Bu default grubunun permlerini oyuncu grubuna vermeye yaramıyor mu? Yeni giren oyuncu yine default rolünde kalıyor. Ne anlamı var?
Hmm, öyleyse yeni bir çözüm bulmam lazım. Biraz bekleteceğim.

Hmm, öyleyse yeni bir çözüm bulmam lazım. Biraz bekleteceğim.
Ben skriptle yapmıştım daha önceki bir sunucumda. Yeni sunucumda direkt default grubunu oyuncu grubu olarak kullanmayı düşünüyorum.

Ben skriptle yapmıştım daha önceki bir sunucumda. Yeni sunucumda direkt default grubunu oyuncu grubu olarak kullanmayı düşünüyorum.
Skript kullanmak istemeyen geliştiriciler var benim gibi, onlar için sıkıntılı.

Birden çok oyuncu aynı anda sunucuya girip birçok komut oynattığında işlemci bunu yürütmekte zorlanabilir dolayısıyla komutları oynatırken araya belli bir bekleme süresi koymak lazım da yine yük bindirebiliyor muhtemelen.

Zaten bu özelliği kullanma gereksinimi duyan bir kişi muhtemelen kompleks bir işlem yürüttüğünden buna ihtiyaç duyuyordur. Yani basit komutlar yürütmüyordur diyeyim kendimden örnek vererek.

Sorarsan yük bindirdiğini gördün mü diye bilmiyorum bu özelliğe sahip bir eklentide eklenti yapımcısı böyle bir uyarı koymuş yani boşuna koymaz diye düşünüyorum.

Oyuna ilk giren oyuncu default grubuyla başlıyor ben bunu degiştirmek istiyorum nasıl degişirim.
Default grubunun nesi var? Default grubunu değiştirmene gerek yok; düzenle.. Sadece o grubun prefix-suffix gibi ayarlarını Oyuncu olarak değiştir ve oyuna giren oyuncular tab/scoreboard’da Oyuncu diye adlandırılsın.
Ek olarak oyuncu yetkilerini bu gruba dahil et.

“Oyuna ilk giren” derken ne anlatmak istediniz; ilk kez giren mi, kimse yokken giren mi? pek anlamadım…

iyi forumlar <3

Kimsenin düşünememesine şaşırıyorum şahsen.
/lp group default setdisplayname <name>
Default adını Oyuncu diye değiştirebilirsin scoreboard'da öyle görünücek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl