Sol Reklam
Sağ Reklam

İnceleme Oyun Tanıtımları -Star Wars Battlefront 2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

EmreSHN

Seven sevdiğiyle güzelleşir.
Emektar

Discord:

EmreSHN#4551

Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
4.272
Elmaslar
2.633
Puanlar
18.485
Yaş
24
Yer
Ankara
Minecraft
EmreSHN
69609

Merhaba MC-TR Ailesi. İlk oyun tanıtım konumda sizlere Star Wars Battlefront 2 oyununu tanıtacağım.

69610


-Hikaye'ye Giriş-

Star Wars Battlefront 2, Oyun, 17 Kasım tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında piyasaya çıkıyor. Hikayemiz bizleri Return of the Jedi filmindeki sürece sürüklüyor. Çok da spoiler vermeden yazmak gerekirse, ana karakterimiz Iden Versio. Kendisi kadın bir İmparatorluk askeri ve disiplinli. Onun gözünden gelişen olaylar, doğal olarak İmparatorluk kısmındaki detayların ön plana çıkmasını sağlıyor. Asıl olay da bu ya, kahramanımız Han Solo, Leia gibi karakterlerle karşı karşıya gelerek, hikayeye renk katmaya devam ediyor. Iden’ın karşılaşmalarının diğer kısmında ise farklı senaryolar dönüyor. Yani kimi zaman Iden farklı yerlerde savaşını sürdürürken, diğer tarafta Luke’un başına gelen olayları da onun perspektifinden öğreniyoruz. Açıkçası Asilerin kahramanlarının ardından, İmparatorluk askerinin geçişi pek tatlı olmuş ancak yeterli olmamış. Zira karakterimizin kimliğini ve içindeki çatışmaları bir kenara bırakırsak, yine dönüp dolaşıp tahmin edilebilir olaylar örgüsünün ortasında uyanıyoruz. Bütün hikayenin güzel olan tek kısmı başı ve son 10 dakikası.

69612


Senaryo 4 saatlik kısa süreçte sona eriyor. Bir önceki paragrafta yazdığım gibi başı ve sonu dışındaki ara kısımlar o kadar sıkıcı ki sadece hava çatışmaları zevk verdi desem yeridir (bir de Luke’u kontrol etmek pek tatlıydı). Olayların tahmin edilebilir olmasının yanında filmdeki tanınan karakterleri kontrol etmek, kimi zaman sıkıntı yaşatıyor. Mesela Iden gibi onlarla FPS bakış açısına geçemiyoruz. Bu da muhtemelen bir önceki oyundaki gibi kartlarla kısa süreliğine elde ettiğimiz buff kafasında devam eden işlemden kaynaklanıyor. Kim istemez elimizde ışın kılıcı varken FPS bakış açısında düşman kesmeyi… Bunun artı veya eksi olduğu konusu tartışmayacağım tabii ki. Hikaye kısmının diğer sıkıntı noktası da “bitse de gitsek” havasına oyuncuyu sokması. Hayatımda ilk defa Star Wars senaryosu oynarken, bu kadar sıkıldım. Oyundaki hikayenin var olmasındaki tek amaç, multiplayer için oyuncuyu hazırlamak o kadar.
69614


Şimdilik oyunu övmek çok zor. Kabul etmek gerek ki ara sinematikler muazzam görünüyor ve oynanış tarafında henüz teknik hiçbir sıkıntıya, bug’a denk gelmedim. Grafikler ise ambiyans kısmında inanılmaz. Henüz multiplayer tarafında bir kere 40 kişilik haritaya girebildim ve çevre tasarımlarının çok başarılı odluğunu itiraf etmem gerek. Göl kenarları, ağaçlar, bina tasarımları, yıkık dökük gemiler gibi detaylar SW evrenini birebir yaşamamızı sağlıyor.
69616


-Kahraman Açma Sistemi-

Oyundaki asıl tartışma konusu ise “kahraman açma sistemi”nde çekilen isyan bayrakları. Oyundaki sevilen SW karakterlerine ulaşmak için ya kesenin ağzını iyice açacaksınız ya da oynanış süresini 40 saate kadar uzatacaksınız. Yani gerçek parayla birkaç dakikada ulaşabileceğiniz kahramanlarımıza, oyunun tadını çıkartarak ulaşmak da mümkün. Nasıl tadını çıkartabilirsiniz muamma çünkü kahramanların hepsine ulaşmak için biriktirdiğiniz o kredileri, hiçbir şeye harcamamanız gerekiyor. İlginç kısım ise oyuncuların yaptığı hesaplamalara göre bütün içeriği açmak yaklaşık olarak 4500 saat demek. Cüzdanınız müsaitse, 2100 dolar da oyunun tüm içeriklerine ulaşmak için istenen para miktarı. Tabii işin güzel yanından bakarsanız, hikayeyi bitirdiğimizde yaklaşık 10 bin kredimiz birikmiş oluyor. Bu da bizi 10 saatlik oynanıştan kurtarıyor. Oyunun hikayesinin de dört saat olduğunu hesaba katarsak, kredi biriktirmek aslında o kadar da zor değil. Biz bu hesaplamalarda kafamızı yakarken EA, 13 Kasım tarihinde % 75 indirim yaparak kredi kısmında aslında biraz olsun bizi rahatlattı. An itibariyle Luke Skywalker ve Darth Vader 15,000 kredi (mesela Darth Vader’ı alabilmek için maksimum 2 saatlik oynanış yeterli oluyor), Palpatine, Chewbacca ve Leia Organa 10,000 kredi, Iden ise 5,000 kredi ile satın alınabiliniyor.
69617


nceleme Puanları-


  • MetaCritic – 75 (PS4)
  • MetaCritic – 79 (PC)
  • MetaCritic -72 (Xbox One)
  • IGN – 70
  • COG Connected – 86
  • GamesRadar – 80
  • OpenCritic – 74 (Tüm platformlar)
  • GameSpace – 80
  • God is a Geek – 80
  • USGamer – 70
  • TrustredReviews – 60
  • Gamespot – 60
  • Shacknews – 60
  • PCGamesN – 60

Bugünlük benden bukadar, bir sonraki konumda görüşmek üzere, Sağlıcakla kalın.
 

Ekler

  • indir.jpg
    indir.jpg
    8,4 KB · Görünt.: 1
  • images.jpg
    images.jpg
    9 KB · Görünt.: 1
  • images (1).jpg
    images (1).jpg
    13,8 KB · Görünt.: 1
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Açıkcası bu oyunun 159 ile 460 TL arasında olan satış fiyatı değişimini anlayamadım. Bence çok pahalı ancak güzel oyun ellerine sağlık!
 

EmreSHN

Seven sevdiğiyle güzelleşir.
Emektar

Discord:

EmreSHN#4551

Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
4.272
Elmaslar
2.633
Puanlar
18.485
Yaş
24
Yer
Ankara
Minecraft
EmreSHN

Forgean

Her şey güzel olacak..
Emektar

Discord:

Forgean#7305

Katılım
21 Ekim 2018
Mesajlar
217
Elmaslar
240
Puanlar
6.570
Minecraft
Forgean
Konu içerisinde güzel anlatmışsın. Tebrikler..
 

EmreSHN

Seven sevdiğiyle güzelleşir.
Emektar

Discord:

EmreSHN#4551

Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
4.272
Elmaslar
2.633
Puanlar
18.485
Yaş
24
Yer
Ankara
Minecraft
EmreSHN
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı