Sol Reklam
Sağ Reklam

Rehber Oyun Listesi - En İyi 5 Need For Speed Oyunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
389
Elmaslar
481
Puanlar
7.305
540961.png

Herkese merhaba değerli oyun severler. Oyun Listesi serisinde; herhangi bir oyunun en iyi 5 ve ya 10 oyununu ele alarak, kısaca anlatıp, eksi ve artılarını derleyip sizlerin önlerine sunacağız. Yukarıdaki oylama kısmında sizin de istediğiniz bir oyun serisi var ise oy verebilirsiniz. Listeye başlamadan önce, Need for Speed hakkında biraz bilgi alıp, listemize başlayalım.

Need for Speed Nedir?

Need for Speed, ilk kez 1994'de Road & Track Presents: The Need for Speed adı ile piyasaya çıkmış ve kısa sürede yüksek bir satış sayısına imza atmıştır. Tabii bu satış sayısına PlayStation sayesinde ulaşmıştır. O dönem en popüler konsollara çıkmış ve oyuncuların sevgisini kazanmıştır. 3 yıllık bir sürenin ardından Need for Speed II adı ile serinin 2. oyunu çıkmış ve o da iyi bir satış rakamlarına ulaşmıştır.

E.A Games tarafından geliştirilmiş ve yayımlanmış olan Need for Speed serisinin en iyi yılları 2002 ile 2006 yılları arasında olmuştur. Şu an bile oynanan; Need for Speed Underground, Underground 2 ve Most Wanted o yıllar arasında çıkış yapmıştır. Ve bu 3 oyun, serinin en çok satan ve beğenilen oyunları olmuştur. Bu 3 oyunun yakalamış olduğu başarıyı şu ana kadar hiçbir yarış oyunu başaramamıştır. Bize hala nostaljiyi tattıran bu oyunlar şu an satışta olmasalar bile yine de ağ bağlantısı üzerinden indirilip, oynanılıyor. Serinin şu an için son oyunu Need for Speed: Payback, çok iyi bir başarı kaydedememiş olsa bile yine de grafik ve ses kalitesi ile ön sahalara çıkmayı başarmıştır.

Need for Speed Payback_Bring Down The House_1080p_clean = R34GTR_screenshot4_1080.jpg


5 - Need for Speed: Payback
Issız çöllerde yarışın, rakiplerinizi ezin geçin!

Need for Speed: Payback, 2017 yılında çıkmış en iyi yarış oyunlarından birisidir. Büyük açık dünyası ile Forza Horizon 3'ü andırmakta fakat, yarışlara geldiğimizde o açıdan tamamen farklı. Sistem olarak aynı olsa da, tarz olarak farklar mevcut. Serinin şu an için son oyunu olan Payback'de daha çok hikayeye odak verilmiş. Kontrol ettiğimiz 3 adet ana karakter var. Bunlar; Tyler, Mac ve Jess. Tyler ile uzun ve turlu yarışlara giriyor, Mac ile topraklarda ralli ve drift yarışları yapıyor ve Jess'de ise; oyunda geçen The House adlı büyük bir kulübün sakladıklarını ve amaçlarını ortaya çıkarmak için birçok araba ile kafa kafaya çarpışıyor ve onları parçalıyoruz. Outlaws Rush adlı etkinliğe katılmak için bütün yarışları geçiyor ve final yarışına kadar pes etmeden, kafa kafaya yarışıyoruz.

Grafik, ses ve atmosfer açısından önde gelen Need for Speed oyunlarından birisi. Üstelik son hafta boyunca oyun üzerinde büyük bir indirim yapılmakta. PC, PlayStation ve Xbox yazılarının üstlerine basarak oyuna ulaşabilirsiniz. Ve bu 3 platform için de gayet uygun bir fiyat üzerinden değerlendirme yapılmış. Kaçırmayın derim!


ArtılarıEksileri
  • İçerisinde kullanılan grafik motoru ve ses ekipmanları oldukça yüksek kalitede.
  • Hikayenin akışı ve biçimi bir yarış oyununa yakışır şekilde tasarlanmış ve oldukça akmakta.
  • Gelişmiş modifiye sistemi ile arabanızı resim tablosu yapabilirsiniz.
  • Sürekli çevrim içim oynuyor olmamız bir süre sonra sıkıntı oluşturabiliyor. Örn: Ağ sıkıntısı nedeni ile bakıma alınma.
  • Yarışlar benzerlik gösteriyor. Bir süre sonra sıkmaya başlıyor.

532347.jpg


4 - Need for Speed: Carbon
Gece vaktinde, büyük vadilerde yarışın, ama aşağı düşmemeye dikkat edin!

Zamanında çıkmış, ama başarılı olamamış oyunlardan birisidir Need for Speed: Carbon. Peki başarılı olamadıysa listede ne işi var diye sorabilirsiniz. Başarılı olamamasının sebebi tam olarak oyun içerisinde etkenlerde değil. O döneme göre yüksek bir donanıma sahip olmanız gerekiyordu. Bu yüzden çok fazla kişi oynayamadı fakat önceki yıllarda epeyce oyuncu Carbon'u deneyimledi ve hiçte kötü olmadığı hakkında yorum yaptılar.

Geçelim Carbon'a. İster şehirde, ister toprakta ve isterseniz de büyük vadilerde rakiplerinizle kapışın. Need for Speed: Most Wanted'da geçen hikayeyi devam ettirip, şehrinizi diğer çetelerden savunun ve bölgeleri ele geçirin. Fakat dikkat edin! Diğer çeteler de sizin bölgelerinize göz dikebilir. O yüzden yarışırken dikkatli olun. Ya da tüm bunlardan uzak olup, vadilerde açık havanın tadını çıkarın. Ancak açık derken gecenin açıklığından bahsediyorum. Ayrıca vadilerde sürerken dikkatli olun, bazı dönüşlerde bariyer bulunmuyor. Yarış ve ya gezi esnasında uçurumdan fırlamanız an meselesi. O yüzden daima dikkatli olun!


ArtılarıEksileri
  • Araba zenginliği sayesinde hiç sıkılmadan farklı arabalar ile yarışabiliyor ve oyunun tadını çıkarabiliyorsunuz.
  • Gece atmosferinde yarışmak adrenalini arttırıyor.
  • Vadilerdeki bazı bariyerlerin olmaması zorluk açısından çok daha iyi.
  • Çıkmış olduğu döneme göre gerektirdiği sistem özellikleri yüksek.
  • Hikayenin akışı iyi ancak, başlangıcı bir önceki oyun ile aynı.

thumb-1920-671911.jpg


3- Need for Speed: Underground
Sokak yarışlarını ilerleterek, sokağın 1.'si siz olun!
Geldik listenin nostaljik kısımlarına. Eminim ki bu oyun Türkiye'de çok daha fazla oynanmıştır. Genellikle satın alınmamış, bazı sitelerden deneme sürümü indirilmiştir. Ama yinede Underground'un bıraktığı hissiyat hiç değişmeyecek. Hep en iyi yarış oyunları arasında yer alacaktır.

Modifiye sistemi ve içerisinde bulundurduğu çeşitli arabalar sayesinde hiç usanmadan oyunu oynuyor ve her defasında rakiplerimizi yeniyoruz. Ayrıca bilgisayarı kötü olan oyuncular için de altın değerinde bir oyun. Anlatılacak pek fazla şey yok ama, efsane olduğu değişmez bir gerçek.


ArtılarıEksileri
  • Çeşitli modifikasyonlar ve araçlar sayesinde çeşitlilik artmış durumda.
  • Çıkmasının ardından 16 yıl geçmesine rağmen grafik kalitesi tatmin edici seviyede.
  • Birçok harita ile sıkılmadan akıcı bir şekilde yarışabiliyorsunuz.
  • Düşük bütçeli bilgisayarlar için efsane bir oyun.
  • Oyun bazen olmadık yerlerde hata verip, kapanabiliyor.
  • Yapay zeka o döneme göre iyi olsa da, bazen sıkıntı oluşturabiliyor ve bu zorluk ile ilgili değil.


thumb-1920-530583.jpg


2- Need for Speed: Underground 2
Efsane oyunun 2.'sinde aksiyon devam ediyor, hem tepelerde hem de şehirde.
Gelelim 2. efsaneye. Yarış oyunu sevenlerin kesinlikle oynaması gereken bir oyun Underground 2. Belki ilk oyunu sevmemiş olabilirsiniz. Ama 2. oyunu kesinlikle deneyin. Zaten oyun severlerin birçoğu Underground 2'yi oynamıştır. Dinamik efektler, geliştirilmiş modifikasyon sistemi, yeni araçlar ve daha iyi bir ses kalitesi ile bizleri alıp götürmüştür. Oyundaki müzikler ile adrenalin daha da artıyor ve 1. olmaya daha da yakınlaşıyoruz.

Tabii oyundaki yeşil Nissan 350z'yi unutmamak gerek. Oyuna onunla başlamıştık. Ama oyunda ilerlerseniz, 350z'yi kendiniz de yapabilirsiniz. Ama internetten desenlerini indirmeniz ve kurmanız gerekmekte. Ama yapmayacaksanız bile, Nissan Skyline GTR'ı da bir kenara yazmamız lazım.


ArtılarıEksileri
  • Dinamik atmosfer, araçlar ve modifikasyon sistemi ile yarış çağı açmış olması diğer oyunlara örnek oluyor.
  • Araç ve yarış çeşitliliği ile oyuna renk katıyor.
  • Küçük de olsa açık dünya da gezebiliyoruz.
  • Önceki oyunda olduğu gibi durup dururken hata çıkabiliyor.

maxresdefault-2.jpg


1 - Need for Speed: Most Wanted
Yılların efsane yarış oyunu!
Geldik listenin ilk sırasına. Most Wanted yılların eskitemediği yarış oyunlarından birisidir. Öyle ki, Türkiye'de en çok oynanmış yarış oyunları listesinde ilk 5'e girebilir. Need for Speed bilenlerinin oynamış oldukları ve oyundaki BMW için mücadele verdiği bir oyundur. Neredeyse hiç eskimez ve hep oynanabilir. Ve düşük bütçeli bilgisayarlar içinse harika bir oyundur.

Kara Liste denilen sokak yarışçılarının olduğu listenin en başındaki Razor denen yarışçıya ulaşmaya çalışıyor. Bu sırada listedeki herkesi teker teker yeniyor, polislerden kaçıyor ve de açık dünyada geziyoruz. Oyuna istediğiniz eklentiyi kurabilir ve özgürce oynayabilirsiniz. Her şey size kalmış. İster polisleri farklı şekillerde alt edip arabalarını hurdaya çevirin, isterseniz de listedeki bütün yarışları teker teker geçip arabanızı geri alın. Ama tek şey var; hızlı olmanız gerek!


ArtılarıEksileri
  • Açık dünyada gezebilir, polisleri alt edebilirsiniz.
  • Oyundaki yarış modları diğer yarış oyunlarına göre daha farklı. Bu yüzden sıkılmıyorsunuz.
  • Araba çeşitliliği ve eklenti yükleyebiliyor olmanız zenginlik katıyor.
  • Oyundaki dokuların yüklenmesi uzun süre alabiliyor.
  • Durup dururken hata vermesinden dolayı oyun kapanıyor.

212b085dcc2ffdaaab5a8c1ee068f547.jpg

Evet değerli oyun severler, listemiz burada sonra eriyor. Umarım listeyi ve seçtiğimiz oyunları beğenmişsinizdir. Eğer bu listedeki oyunlardan herhangi birisini oynadıysanız yorumlarda belirtebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar, iyi günler dileğiyle hoşça kalın!
 

cemvrs

Sektörün içindeyim panzehir aktif

Discord:

cemvrs#6234

Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
825
Elmaslar
571
Puanlar
11.570
Minecraft
CemSamet007
Need for speed bana hep küçüklüğümü hatırlatır :D abime zorla açtırıp oynuyordum hala oynarım ellerine sağlık güzel konu :)
 

shad

the temple of the king

Discord:

emrenos#5027

Katılım
25 Ekim 2014
Mesajlar
1.445
Elmaslar
1.442
Puanlar
17.290
Minecraft
emrearik
Ne ağlaması! Gözüme biraz geçmiş kaçtı... Bu güzel konun için teşekkür ederim. Sayende o güzel Need for Speed oyunlarının arasında kaybolup gittim. Zaman ne çabuk geçiyor.
 
S

sooply

Ziyaretçi
Most Wanted beee..
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Son zamanlarda hep aynı oyunları oynamaktan sıkılmıştım. Bu konu bana çok iyi fikirler verdi. Bu arada anlatım şeklini çok beğendim :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı