Owners Studio TR Versiyonu

Bu Discord sunucusuna katılacak bir sunucu sahibi olsanız beklentiniz ne olurdu? Neler yapılır, neler yapılmaz?
ileride sunucu açmayı hedefleyen biri olarak sektör devlerinden tavsiyeler benzeri bir kanal görmek iyi olurdu. ne yapılmalı, ne yapılmamalı, bürokratik süreçler, temelde dikkat edilmesi gerekenler vb.

ileride sunucu açmayı hedefleyen biri olarak sektör devlerinden tavsiyeler benzeri bir kanal görmek iyi olurdu. ne yapılmalı, ne yapılmamalı, bürokratik süreçler, temelde dikkat edilmesi gerekenler vb.
Değerli yorumun ve önerin için teşekkür ederim. Bu tür bir sektörde iyi yerlere gelmiş kişilerden tavsiyeler almayı bende çok istemişimdir. Sonuçta bazı tavsiyeler altın değerinde olabiliyor.

Merhaba Sevgili MC-TR.COM Üyeleri,

Öncelikle bu konuyu görüp yanıtlayan herkese teşekkürlerimi sunarım, fikirleriniz ve önerileriniz benim için çok değerli.

Çok uzatmanadan direkt konuya geçiyorum. Çoğunuz globalde açılmış "Owners Studio" veya "Owners United" gibi discord sunucularını duymuşsunuzdur. Bu sunucular belirli kayıt sistemleriyle büyümüş ve belirli bir kitleye sahip olmuş discord topluluklarının sahiplerini barındırıyor. Sohbetler, bazı bilgiler ve karaliste çalışmalarını yürüterek topluluk sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Benim ise uzun zamandır aklımda olan fakat kimseden fikir ve görüş almadığım için başlamakta zorlandığım bu şekilde bir projem var. Burayı sadece Minecraft Türkiye için özel oluşturulacak bir Owners Studio gibi düşünebiliriz. Belirli bir kitleye ulaşmış Minecraft Sunucu Sahiplerinin, Hostinglerin, Altyapı Sağlayıcılarının toplanacağı bir Discord Sunucusu yani. Fakat projede zorlandığım adımlar için önerilerinize ihtiyaç duyuyorum.

Sizce böyle bir yer faydalı olur mu? Bu Discord sunucusuna katılacak bir sunucu sahibi olsanız beklentiniz ne olurdu? Neler yapılır, neler yapılmaz?

Başta da belirttiğim gibi herkesin görüşü benim için çok önemli ve değerli lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin, iyi forumlar dilerim..

yani minecraft topluluğu açıcaksınız, umarım adını "Türk Minecraft Oyuncu Sunucu Sahipleri Hostingleri ve Diğer Şeyler Topluluğu" gibi bir isim yapıp 50TL'ye sunucu reklamı satmayı planlamıyorsunuzdur :D

Bu arada yanlış anlamayım ama bu kadar özel ve yeni bir şey gibi bahsetmişsiniz ama bu dediğiniz topluluk tipi 2019'dan beri varlıklarını sürdürüyorlar yani üzerine extra bir şey katmayacaksanız sizi onlardan ayıracak bahsettiğiniz bir özellik göremedim.

Öneri bu tür topluluklarda bulunan tüm üye türlerini(oyuncu, sunucu sahibi, hosting...) bir araya toplayıp reklam muhabbetini ortadan kaldırıp düzgün bir topluluk oluşturabilirisiniz ve extra olarak devamlı etkilnlikler ile oyuncu dostu bir topluluk oluşturabilir ve kitlenizi arttırabilirsiniz. Yok ben reklam satıcam paranının içinden geçicem sonra da o topluluğu satıcam derseniz orası ayrı tabii :D

Bu arada Minecraft güncellemeleri ve diğer şeyler gibi bildirim kanalları açarsaniz güzel olarabilir.

yani minecraft topluluğu açıcaksınız, umarım adını "Türk Minecraft Oyuncu Sunucu Sahipleri Hostingleri ve Diğer Şeyler Topluluğu" gibi bir isim yapıp 50TL'ye sunucu reklamı satmayı planlamıyorsunuzdur :D

Bu arada yanlış anlamayım ama bu kadar özel ve yeni bir şey gibi bahsetmişsiniz ama bu dediğiniz topluluk tipi 2019'dan beri varlıklarını sürdürüyorlar yani üzerine extra bir şey katmayacaksanız sizi onlardan ayıracak bahsettiğiniz bir özellik göremedim.

Öneri bu tür topluluklarda bulunan tüm üye türlerini(oyuncu, sunucu sahibi, hosting...) bir araya toplayıp reklam muhabbetini ortadan kaldırıp düzgün bir topluluk oluşturabilirisiniz ve extra olarak devamlı etkilnlikler ile oyuncu dostu bir topluluk oluşturabilir ve kitlenizi arttırabilirsiniz. Yok ben reklam satıcam paranının içinden geçicem sonra da o topluluğu satıcam derseniz orası ayrı tabii :D
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bu tür sunucular tabi ki yeni değil ve onlarca farklı kişi tarafından açılmış olabilir. Fakat ben farklı bir yer yapmayı istiyorum. Bu sebeple bu konuyu açtım çünkü sizden topluluğun diğerleri gibi olmaması için neler yapabileceğim hakkında yardım almak ve önerilerinizi toplamak istiyorum. Konu için güzel önerilerde bulunan kişiler de oldu ve bu proje sizin tavsiyelerinizle şekillenecek. Sonuçta bu topluluğun amacı Minecraft Türkiye'ye yardım etmek olacak. Bir sunucu sahibi ne tür sorunlar yaşar ve bu topluluktan ne bekler? Bir klan sahibi bu toplulukta ne görmek ister? Bu soruların cevaplarını topluluk verecek ve bende elimden geleni yapacağım. İyi forumlar dilerim..

bu topluluğun amacı Minecraft Türkiye'ye yardım etmek

Amacınız buysa topluluğun bir kısmını wikiye ayırabilirisniz. Sunucu sahiplerinin karşılaşabileceği sorunlar ve çözümleri, basit Minecraft sunucusu nasıl kurulur, oyuncuların yaşadığı sorunlar ve çözümleri gibi şeyler eklenir extra olarak basit yeni oyuncuların bilediği ama bilmesi gereken konular işlenebilir. Örnek: Java nedir nasıl kurulur? gibi konular işlenebilir ama sadece bununla kitle toplamanız zor olacaktır bu yüzden belki de hazır bir topluluk satın alıp üzerine ilerlemek sizin için daha iyi olacaktır.

Bu arada belki bana öyle gelmiştir ama neden bu kadar ofansif mizaç cevap verdiniz anlamadım basit bir eleştiri de böyle cevap verecekseniz işinizin zor olduğunu söylemem gerekiyor. Biraz sert konuştuğum doğrudur ama bana yanlış gelen konularda böyle konuşuyorum ve yanlış bir şey dediğimi düşünmüyorum.

Amacınız buysa topluluğun bir kısmını wikiye ayırabilirisniz. Sunucu sahiplerinin karşılaşabileceği sorunlar ve çözümleri, basit Minecraft sunucusu nasıl kurulur, oyuncuların yaşadığı sorunlar ve çözümleri gibi şeyler eklenir extra olarak basit yeni oyuncuların bilediği ama bilmesi gereken konular işlenebilir. Örnek: Java nedir nasıl kurulur? gibi konular işlenebilir ama sadece bununla kitle toplamanız zor olacaktır bu yüzden belki de hazır bir topluluk satın alıp üzerine ilerlemek sizin için daha iyi olacaktır.

Bu arada belki bana öyle gelmiştir ama neden bu kadar ofansif mizaç cevap verdiniz anlamadım basit bir eleştiri de böyle cevap verecekseniz işinizin zor olduğunu söylemem gerekiyor. Biraz sert konuştuğum doğrudur ama bana yanlış gelen konularda böyle konuşuyorum ve yanlış bir şey dediğimi düşünmüyorum.
Verdiğim cevap size biraz sert gelmiş olabilir fakat amacım kesinlikle bu değildi. Sadece bu topluluğun sizlerin öneriyle gelişeceğini ve şekilleneceğini belirtmek istemiştim. Çünkü her kişinin talebi aynı değildir, bunu bana belirtmez ise ben o işin zorluğunu anlayamam ve buna çözüm sunamam. Ek olarak değerli önerileriniz için teşekkür ederim. İyi Forumlar..

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl