Owners Studio TR Versiyonu

Rousseaw

Omne propositum habet.
Sunucu Sahibi
Elmaslar
176
Discord İzni
Minecraft
Rousseaw

Discord:

Rossaw

Merhaba Sevgili MC-TR.COM Üyeleri,

Öncelikle bu konuyu görüp yanıtlayan herkese teşekkürlerimi sunarım, fikirleriniz ve önerileriniz benim için çok değerli.

Çok uzatmanadan direkt konuya geçiyorum. Çoğunuz globalde açılmış "Owners Studio" veya "Owners United" gibi discord sunucularını duymuşsunuzdur. Bu sunucular belirli kayıt sistemleriyle büyümüş ve belirli bir kitleye sahip olmuş discord topluluklarının sahiplerini barındırıyor. Sohbetler, bazı bilgiler ve karaliste çalışmalarını yürüterek topluluk sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Benim ise uzun zamandır aklımda olan fakat kimseden fikir ve görüş almadığım için başlamakta zorlandığım bu şekilde bir projem var. Burayı sadece Minecraft Türkiye için özel oluşturulacak bir Owners Studio gibi düşünebiliriz. Belirli bir kitleye ulaşmış Minecraft Sunucu Sahiplerinin, Hostinglerin, Altyapı Sağlayıcılarının toplanacağı bir Discord Sunucusu yani. Fakat projede zorlandığım adımlar için önerilerinize ihtiyaç duyuyorum.

Sizce böyle bir yer faydalı olur mu? Bu Discord sunucusuna katılacak bir sunucu sahibi olsanız beklentiniz ne olurdu? Neler yapılır, neler yapılmaz?

Başta da belirttiğim gibi herkesin görüşü benim için çok önemli ve değerli lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin, iyi forumlar dilerim..

Açıkçası bahsettiğin mantık Türkiye içerisinde 2021-2025 arası TR de birden yaygınlaşan topluluk sunucuları ile aynı mantık. Birden çok topluluk sunucusu türediği için zamanında birden para basıp hepsi aynı kitleyi çekip para koparıp satıp gereksiz bir kalabalık yaratmıştı.

Bu toplulukların işe yaramadığı görülünce de yavaş yavaş kitlesi azalmış, discordun yasaklanması ile baya bitmiş bir durumdaydı. Şuanda ise 3-5 tane aktif denebilecek topluluk sunucuları hariç pek bir topluluk yok onlara da aktif demek, iş yapar demek pek doğru olmaz.

Tam amacına hizmet ederse ve bu tarz projeler belirli bir azınlıkta kalırsa kalite korunacağı için güzel olabilir ancak çok çok büyük bir geleceği var mı sanmıyorum.​

''Owners United''
1774462676986.webp

Türkiye version etkili olmaz çok kez denediler chat vs. hiç akmıyor, etkileşim olmuyor sadece discordda boş boş insan barınıyor. Ayrıca Türkiyede zaten kitle çok küçük ve çoğu kişi biribirinden nefret ediyor bu yüzden gereksiz karmaşa da yaşanabilir

Açıkçası bahsettiğin mantık Türkiye içerisinde 2021-2025 arası TR de birden yaygınlaşan topluluk sunucuları ile aynı mantık. Birden çok topluluk sunucusu türediği için zamanında birden para basıp hepsi aynı kitleyi çekip para koparıp satıp gereksiz bir kalabalık yaratmıştı.

Bu toplulukların işe yaramadığı görülünce de yavaş yavaş kitlesi azalmış, discordun yasaklanması ile baya bitmiş bir durumdaydı. Şuanda ise 3-5 tane aktif denebilecek topluluk sunucuları hariç pek bir topluluk yok onlara da aktif demek, iş yapar demek pek doğru olmaz.

Tam amacına hizmet ederse ve bu tarz projeler belirli bir azınlıkta kalırsa kalite korunacağı için güzel olabilir ancak çok çok büyük bir geleceği var mı sanmıyorum.​
Öncelikle değerli yorumun için teşekkür ederim. Projede amacım para olmayacak çünkü Discord üzerinden satış yapmayı pek doğru bulmuyorum. Satacak olsam bile satılabilecek şeyler çok çok kısıtlı. İyi forumlar dilerim.

''Owners United''Ekli dosyayı görüntüle 283872

Türkiye version etkili olmaz çok kez denediler chat vs. hiç akmıyor, etkileşim olmuyor sadece discordda boş boş insan barınıyor. Ayrıca Türkiyede zaten kitle çok küçük ve çoğu kişi biribirinden nefret ediyor bu yüzden gereksiz karmaşa da yaşanabilir
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Çoğu toplulukta maalesef bu durumun böyle olduğunun bende farkındayım. Fakat elimizden birşey gelmiyor ne yazık ki. Ek olarak dediğiniz gibi Türkiye'de belirli bir kitleye ulaşmış Minecraft Sunucuları bir hayli az. İyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:
Bizimkiler birbirlerini toxicleyeceği, dalga geçeceği, boş boş baltalayacağı için katı bir yönetim olmadığı sürece başarılı olamaz.

Bizimkiler birbirlerini toxicleyeceği, dalga geçeceği, boş boş baltalayacağı için katı bir yönetim olmadığı sürece başarılı olamaz.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Maalesef Minecraft Türkiye piyasasının neredeyse yarısı bu durumda. Yönetimin katı olması iyi bir seçim olacaktır.

Fikir olarak Owners Studio TR oldukça mantıklı ve potansiyeli olan bir proje. Ancak Türkiye Minecraft sunucu sahipleri ekosistemine gerçekçi baktığımızda durum pek iç açıcı değil. Yaş ortalaması 17-18 civarında olan bu kitle, maalesef büyük oranda toksik, saygısız, alıntı yapan, başkalarının çalışmalarını çalan, ddos tehditleri savuran ve hileci tiplerden oluşuyor. Saygı, profesyonellik ve dürüstlük gibi kavramlar bu çevrede oldukça nadir görülüyor.

Bu yüzden “herkesi alalım, bilgi paylaşalım” yaklaşımı burada pek işe yaramaz. Böyle bir Discord sunucusunu kurarsanız, birkaç hafta içinde aynı eski dramalar, küfürleşmeler, dedikodular ve karşılıklı suçlamalarla boğuşmak zorunda kalırsınız. Geçmişteki benzer girişimlerin kısa sürede dağılmasının en büyük sebebi de zaten bu kitle yapısıdır.

Eğer bu proje gerçekten başarılı olsun isteniyorsa:
  • Katılım kesinlikle davet sistemiyle ve belirli kriterlere göre olmalı,
  • Çok sıkı ve adil kurallar konulmalı,
  • Aktif, tecrübeli ve kararlı bir moderasyon ekibi şart,
  • Toksik davranışlara karşı sıfır tolerans uygulanmalı.

Aksi takdirde iyi niyetle başlasanız bile kısa zamanda yine aynı kalitesiz ve yorucu ortama dönüşecektir.

Kısacası: Fikir güzel ama bu yaş ve kültürdeki sunucu sahibi kitlesiyle temiz bir ortam yaratmak oldukça zor bir iş. Gerçekçi beklentilerle ve sağlam bir filtreyle başlamak şart. Başarılar dilerim.

Fikir olarak Owners Studio TR oldukça mantıklı ve potansiyeli olan bir proje. Ancak Türkiye Minecraft sunucu sahipleri ekosistemine gerçekçi baktığımızda durum pek iç açıcı değil. Yaş ortalaması 17-18 civarında olan bu kitle, maalesef büyük oranda toksik, saygısız, alıntı yapan, başkalarının çalışmalarını çalan, ddos tehditleri savuran ve hileci tiplerden oluşuyor. Saygı, profesyonellik ve dürüstlük gibi kavramlar bu çevrede oldukça nadir görülüyor.

Bu yüzden “herkesi alalım, bilgi paylaşalım” yaklaşımı burada pek işe yaramaz. Böyle bir Discord sunucusunu kurarsanız, birkaç hafta içinde aynı eski dramalar, küfürleşmeler, dedikodular ve karşılıklı suçlamalarla boğuşmak zorunda kalırsınız. Geçmişteki benzer girişimlerin kısa sürede dağılmasının en büyük sebebi de zaten bu kitle yapısıdır.

Eğer bu proje gerçekten başarılı olsun isteniyorsa:
  • Katılım kesinlikle davet sistemiyle ve belirli kriterlere göre olmalı,
  • Çok sıkı ve adil kurallar konulmalı,
  • Aktif, tecrübeli ve kararlı bir moderasyon ekibi şart,
  • Toksik davranışlara karşı sıfır tolerans uygulanmalı.

Aksi takdirde iyi niyetle başlasanız bile kısa zamanda yine aynı kalitesiz ve yorucu ortama dönüşecektir.

Kısacası: Fikir güzel ama bu yaş ve kültürdeki sunucu sahibi kitlesiyle temiz bir ortam yaratmak oldukça zor bir iş. Gerçekçi beklentilerle ve sağlam bir filtreyle başlamak şart. Başarılar dilerim.
Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Kitle maalesef ki o şekilde fakat dediğiniz gibi katı bir yönetim ekibi ve güçlü kurallar maddeleriyle tarafsız bir yönetim oluşturabilirsek, bence sektörü bir nebze düzeltedebiliriz. Önerileriniz için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

Bunu önlemek için owners united gibi yapabilirsin. Discord sunucusuna katılanın gördükleri tek kanal verify kanalı ve

Örnek;
isim soyisim
sunucu/freelance/yayıncı için site link ve discord sunucu

Benzeri metin yazarak kullanıcılar verify mesajı bırakır chate. Yetkili ekip manuel olarak kontrol eder ve sunucudaki takma ad ve rolleri ayarlar

Adamlar böyle yaparak binlerce kişi barındırıyor ve aktif olarak devam ediyor, üye cezalandırıyor, uyarı geçiyor vs...

Sunucuda güzel vouch kasılıyor

1774524688167.webp

Bir minecraft sunucusu için her gereksimi karşılamaya yaracak işler, kişiler ve bilgileri bir araya getiriyor yinede her ne olursa olsun tr içinde aynısı olmalı

Son düzenleme:
Bunu önlemek için owners united gibi yapabilirsin. Discord sunucusuna katılanın gördükleri tek kanal verify kanalı ve

Örnek;
isim soyisim
sunucu/freelance/yayıncı için site link ve discord sunucu

Benzeri metin yazarak kullanıcılar verify mesajı bırakır chate. Yetkili ekip manuel olarak kontrol eder ve sunucudaki takma ad ve rolleri ayarlar

Adamlar böyle yaparak binlerce kişi barındırıyor ve aktif olarak devam ediyor, üye cezalandırıyor, uyarı geçiyor vs...

Sunucuda güzel vouch kasılıyor

Ekli dosyayı görüntüle 283904
Bir minecraft sunucusu için her gereksimi karşılamaya yaracak işler, kişiler ve bilgileri bir araya getiriyor yinede her ne olursa olsun tr içinde aynısı olmalı
Değerli yorumun için teşekkürler. Ben de eğer bu şekilde bir projeye başlayacak olursam sonuna kadar götürmeyi ve elimden gelenin en iyisini yapmayı hedefliyorum. Minecraft Türkiye için de böyle bir sunucu olabilirse gerçekten güzel olur.

Hepinize değerli yorumlarını için teşekkür ederim. Projeye adım atmaya karar verdim sayenizde. Fakat o kadar temelden başlıyorum ki isim dahi bulamadım :sohappy: Direkt Owners Studio TR gibi birşey de istemiyorum. Yaratıcı ve güzel isim önerileriniz varsa bu mesajın altına iletmenizi rica ediyorum.

İyi Forumlar..

İsimde studio geçmemesi lazım sonuçta bu bir topluluk discordu olacak verebileceğim tavsiye bu benimde aklımda bir şey yok

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl