Otonom (Sürücüsüz) Araçlara Güvenir misiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ILoveMaju^^

Her Bahar Aşık Olurum Rüzgar Olur Yağmur Olurum
Elmaslar
1.891
Minecraft
ILoveMaju09

Discord:

ilovemaju

Selam MC-TR Ailesi! 🛣️
Geleceğin teknolojisi yollarda: Sürücüsüz araçlar. Direksiyonda hiç kimsenin olmadığı bir araca gönül rahatlığıyla binip uzun bir yolculuk yapar mısınız? Bu teknolojinin tamamen güvenli hale gelmesi için sizce en çok hangi konuda ilerleme kaydedilmesi gerekiyor?
Yorumlarınızı aşağıda paylaşın! 👇

Ben güvenirim ya yapay zeka babaya kısa yolda sorun olmazda uzun yolda sıkıntı olabilir 😅

Yurtdışında bir çoğu yerde bu şekilde ilerliyor, telefon üzerinden taksi çağırır gibi çağırıyorsunuz arabaya bindiğinizi algılıyor gideceğiniz yere götürüyor ve ön koltuk bomboş. Teknolojinin bu kadar gelişmesine şaşırmamalı ama bahsettiğimiz yerler gelişme bakımından ilerde. Türkiye'de aynı sistem olsa ya aracın önünü keserler ya da trafik kurallarına uymayan vatandaşlar kazaya karıştırır.

Bayan sürücülerden daha fazla güvenirim.

Günümüz teknolojisinde pek güvenemiyorum. Çünkü çoğu araç kısa virajlarda bile şeritten çıkabiliyor. Bunu şehir içinde bile zor kullanabiliriz gibi görünüyor. Ama Tesla gibi bir aracınız varsa bu güvenim bir tık daha yüksek. Diğer araçlar yani Renault, Toyota, Hyundai, Fiat gibi Türkiye'de çok tercih edilen araçların otonom sürüşüne pek güvenmemek gerekir. Belki bir 25 yıl sonra tercih edilebilir :)

Yurtdışında bir çoğu yerde bu şekilde ilerliyor, telefon üzerinden taksi çağırır gibi çağırıyorsunuz arabaya bindiğinizi algılıyor gideceğiniz yere götürüyor ve ön koltuk bomboş. Teknolojinin bu kadar gelişmesine şaşırmamalı ama bahsettiğimiz yerler gelişme bakımından ilerde. Türkiye'de aynı sistem olsa ya aracın önünü keserler ya da trafik kurallarına uymayan vatandaşlar kazaya karıştırır.
Çok haklısınız Türkiye'de neler neler görmüyoruz onuda görürüz biraz yurt dıșından örnek alsak keșke ülkenin bir ayağı çukurda az kaldı

Bayan sürücülerden daha fazla güvenirim.
Bende güvenirdim 😅
Günümüz teknolojisinde pek güvenemiyorum. Çünkü çoğu araç kısa virajlarda bile şeritten çıkabiliyor. Bunu şehir içinde bile zor kullanabiliriz gibi görünüyor. Ama Tesla gibi bir aracınız varsa bu güvenim bir tık daha yüksek. Diğer araçlar yani Renault, Toyota, Hyundai, Fiat gibi Türkiye'de çok tercih edilen araçların otonom sürüşüne pek güvenmemek gerekir. Belki bir 25 yıl sonra tercih edilebilir :)
Oda var tabi bilindik marka kullanmayıp dandirik bir markayada güven olmaz dandirik belki her konuda iyidir ama yapay zekada iyi değildir bilindik ve güvenilir marka kullanmakta fayda vardır

ileride her şey otonomlaşınca hata yapma riski 0a yakın olacak o yüzden anca ileride şu an olmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl