Yardım Otomatik Sunucu Yedekleme Sistemi

DazEnter

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
1
Minecraft
Yok

Discord:

Yok

Latest Log Dosyası
yok
Spark Rapor Linki
yok
Bana sunucu kapalıyken yedek alacak bir plugin yada sistem lazım ama plugin sunucu kapanınca çalışmıyor yardım lazım
ne yapabilirim ayrıca yedeği gofile'ye atacak sunucumda **Ana Sunucu** Adında bulunan klasörde sky-smp-surv-box-lav sunucuları var o klasörü komple yedek alıp google driveye atacak bir sistemi istiyorum ne yapabilirim acil yardım lazım

Basit bi script yapabilirsiniz klasörü kopyalayan

nasıl olduğunu bilmiyorum tam destek lazım bana

eBackUp öneririm

Hocam merhabalar,

Sunucu kapandığı anda Java işlemi ve dolayısıyla tüm pluginler durduğu için bu işlemi bir plugin ile yapamazsın. Sunucu kapalıyken işlem yapmak istiyorsan bunu işletim sistemi (Linux/VDS) seviyesinde bir Bash betiği ile çözmen gerekir.

Senin istediğin gibi Ana Sunucu klasörünü (içindeki oyun sunucularıyla birlikte) zipleyp hem Google Drive'a hem de Gofile'a yükleyecek sistemi adım adım şöyle kurabilirsin:

1. Adım: Rclone ve Gerekli Araçların Kurulumu​

Eğer sunucunda rclone kurulu değilse terminale şu komutları sırasıyla yazarak kur:

Bash

# Kurulum paketlerini güncelle ve rclone/zip/curl indir
sudo apt update && sudo apt install zip curl -y
curl
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
| sudo bash

Kurulum bittikten sonra Google Drive hesabını bağlamak için:

1. Terminale rclone config yaz.
  2. n basarak New remote seç.
  3. İsim olarak gdrive yaz.
  4. Listeden Google Drive'ı seçip ekrandaki yönlendirmelerle Google hesabını bağla.

2. Adım: Otomatik Yedekleme Betiğini Hazırlama​

Sunucunun bulunduğu ana dizinde yedek.sh adında bir dosya oluştur ve içine şu kodları yapıştır:

Kod:
Bash

#!/bin/bash

# Klasör Yolu ve Geçici Zip İsmi
ANA_KLASOR="./Ana Sunucu"
GECICI_YEDEK="/tmp/AnaSunucu_Yedek_$(date +'%Y-%m-%d_%H-%M').zip"

echo "[1/4] 'Ana Sunucu' klasörü sıkıştırılıyor (sky, smp, surv, box, lav dahil)..."
zip -r "$GECICI_YEDEK" "$ANA_KLASOR"

echo "[2/4] Google Drive'a yükleniyor..."
rclone copy "$GECICI_YEDEK" gdrive:MinecraftYedekleri/

echo "[3/4] Gofile'a yükleniyor..."
SERVER=$(curl -s https://api.gofile.io/getServer | grep -o '"server":"[^"]*' | grep -o '[^"]*$')
curl -F "file=@$GECICI_YEDEK" "https://${SERVER}.gofile.io/uploadFile"

echo "[4/4] Geçici dosya siliniyor..."
rm -f "$GECICI_YEDEK"

echo "Yedekleme ve yükleme başarıyla tamamlandı!"

Dosyaya çalıştırma izni vermek için terminalde şu komutu çalıştır:

Bash

chmod +x yedek.sh

3. Adım: Sunucu Kapanınca Otomatik Çalıştırma​

Sunucuyu başlattığın start.sh (veya baslat.sh) dosyasını aç. Java başlatma komutunun tam altına betiği ekle:

Kod:
Bash

#!/bin/bash

# Sunucu Başlatma Komutun
java -Xms4G -Xmx8G -jar server.jar nogui

# Sunucu Kapanınca Otomatik Çalışacak Satır:
./yedek.sh

Sistem Nasıl Çalışır?Sunucu açıkken bu betik beklemede kalır. Sen sunucuyu kapattığında Java süreci biter ve kod bir alt satıra geçer. yedek.sh betiği otomatik devreye girerek Ana Sunucu klasörünü paketler, Google Drive ve Gofile'a yükledikten sonra işlemi bitirir.

Metin Yapay zeka ile editlenmiştir diğer kod bilgileri vesaire kendi tarafımdan yazılmıştır ve yapay zekaya editlendirilmiştir

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 1

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl