Sol Reklam

(Öteki Sinema) - Yıldızlar Arası

cemvrs

Sektörün içindeyim panzehir aktif

Discord:

cemvrs#6234

Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
825
Elmaslar
571
Puanlar
11.570
Minecraft
CemSamet007
Yıldızlar Arası
7 Kasım 2014 tarihinde hayatımıza giren Yıldızlar Arası 2014 senesinin en çok beklenen filmleri arasında yer alıyordu. Gişe olarak fazla başarı elde edemesede içeriği ve konusu herkesi ekran başına kitliyor. Bilim-kurgu türünü seven kişiler için vazgeçilmez bir film olduğu kesin. Bende okulda öğle arasında izlemiştim arkadaşlarım habire telefonuma bakıp filmin adını soruyorlardı :D filmin konusu artan kuraklık susuzluk ve iklim değişikliği sebebiyle İnsan ırkı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış ve araştırmacılar tarafından bir solucan deliği tüm insanlık ve tüm dünya için bir umut ışığı olmuştur. Daha önce hiç bir insanın içine girmeye cesaret edemediği solucan deliğine bir astronot takımı girer. Boyut değiştirip keşiflere çıkarlar. Oldukları boyutta geçen 1 saatin dünyadaki 7 yıla bedel olduğu için hızlı ve cesur olmalılar.


1.jpg


Evrende Yolculuk Ve Solucan Delikleri

Bir solucan deliğine girdiğinizde ışık hızından hızlı hareket ederek yeni bir boyuta geçiş yaparsınız. Dünyadan çok uzağa belki hiç dönemeyeceğiniz bir yer. Düşünsenize bir yolculuğa çıkıyorsunuz çocuklarınıza, Ailenize veda edip hayatınızın nereye gideceğini bilmeden. Tekrar ailenizle buluştuğunuzda çocuklarınız sizden yaşlı siz onlardan genç olacaksınız tabiki bunu başarıp onlara ulaşabilirseniz. Solucan delikleri gerçekten inanılmazlar ben araştırırken nefesim tutuldu.


Solucan Delikleri Nedir?

1935 senesinde fizikçi Albert Einstein ve Nathan Rosen, Genel görelilik kuramını kullanarak uzay-zaman'daki köprülerin varolduğu önermesinde bulundu. Farklı zaman ve boyutlarda iki farklı yeri birbirine bağlayan ve teorik olarak kısa geçişler oluşturarak yolculuk süresini en aza indiren bu köprülere "Solucan Delikleri" adı verildi.
Solucan delikleri Albert Einstein'e göre matematiksel olarak var. Bu deliklerin her iki ucunda birer kara delik bulunuyor. Bilim kurgu filmlerinde bu delikler seyahat için kullanılsada aslında o kadar basit bir şey değil gibi gözüküyor. Solucan deliği çok çabuk bir şekilde çökebilir ve seyahat eden kişi uzay-zamanda sıkışır. Fakat bilim adamları bu deliklerin için "Egzotik Madde" olabileceğini ortaya attı. Bu madde çökmeyi engelleyebilir ve seyahati tamamlamamıza yardımcı olabilir. Ayrıca bilinen ilk solucan delikleri mikroskobik seviyede yaklaşık 10–33 santimetrede var olduğu kabul ediliyodu. Fakat evren genişlemesi sebebiyle bazılarının daha büyük boyutlara geçmiş olması muhtemel. Yıldızlar arası filmindede bu yolculuğa şahit oluyoruz. Çok hızlı bir şekilde seyahat edildiği için bizim için zaman duruyor gibi gözüküyor fakat yolculuk hız kesmeden devam ediyordu.



2.jpg

Film bunlardan ibaret değil. Astronotların kara deliğe düşmesi farklı boyutta bir gezegende kaza geçirip yaklaşık dünya yılıyla yaklaşık 30 yıl boyunca orada hapis kalmaları vesaire. Film cidden aksiyonlarla dolu bu görevi yaptıktan sonra başroldaki oyuncumuz çocuğunun ölümünü gözleriyle izliyor ve yeni yaşantısına alışmaya çalışıyor. Dünya dışı varlıklar bizim için yardım ediyordu. Fakat bu varlıkları sadece solucan deliğinde görebiliyoruz. Solucana benziyorlar ve bizim için kara deliğin içinden dünyaya mesaj yollamamızı sağlıyorlar ana karakterin dünyadaki kızı bizim mesajlarımızı çözüp yeni dünya keşfediyor ve insan ırkı için yeni bir serüven başlıyor. Elimizdeki kaynakları israf ederek kullanırsak filmdeki gibi kuraklık ve bu gibi sonuçlara katlanmalıyız dostlar. Kuraklık gelecekteki en büyük düşmanımız olabilir. Suyunuzu boşa harcamayın!


thumb-1920-550739.jpg





Film İMDB üzerinde 10 üzerinden 8.6 puan almış. Eğer sizde bu türü seviyorsanız kesinlikle izlemelisiniz.
 

EnesAktas

Çıktığın yerden, ben iniyordum.
Katılım
2 Temmuz 2019
Mesajlar
657
Elmaslar
722
Puanlar
6.075
Yer
İstanbul
Minecraft
Wolpenax
Gerçekten en iyi izlediğim filmlerin arasında yer almakta Yıldızlar Arası çok severek izlemiştim böyle bir konu açtığın için teşekkürler Cem <3
 

Minezoid

oyna.minezoid.com

Discord:

Minezoid#4994

Katılım
21 Haziran 2016
Mesajlar
1.567
Elmaslar
1.020
Puanlar
13.735
Yer
Minezoid Network
Aynen bende izlemiştim baya iyi bir film tekrar izleyecem eline sağlık güzel anlatmışsın
 

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
390
Elmaslar
483
Puanlar
7.305
Yaklaşık 5-6 kez izlemiş olduğum bir filmdir kendisi. En iyi bilim-kurgu filmlerindendir. Ancak film hakkında biraz daha detaylı bilgi verseydin, daha açıklayıcı olabilirdi. Ayrıca konu düzeni kısmında da düzeltmeler yapabilirsin. Başarılarının devamını dilerim.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Geçtiğimiz birkaç sene önce bu filmi soluksuz izlemiştim. Rüyalarıma dahi girmişti. Gerçekten tebrik edilesi bir film olduğunu söyleyebilirim.
 

Nikto

.
Katılım
8 Kasım 2014
Mesajlar
3.052
Elmaslar
1.099
Puanlar
0
Eline sağlık marslıdan sonraki bana göre en iyi bilimkurgu filmi ama çok detaya giriliyor filmde.
 

shad

the temple of the king

Discord:

emrenos#5027

Katılım
25 Ekim 2014
Mesajlar
1.445
Elmaslar
1.442
Puanlar
17.290
Minecraft
emrearik
Film içerisinde dikkatimi çeken kısım Kara Delik'in gösterilmesi oldu. Bilim kurgu filmlerinde en iyilerden birisi bence bu filmdir.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Eline sağlık marslıdan sonraki bana göre en iyi bilimkurgu filmi ama çok detaya giriliyor filmde.

Ciddi anlamda Marslı filminin yerinin başka olduğunu söyleyebilirim. Filmi tam olarak 2 kez izledim. Adam mars gezegeninde kalıyor ve onu kurtarmaya çalışıyorlar. Mars içerisinde hayatını bir şekilde idam ettiriyor. Birçok kişi adamın öldüğünü sanmasına rağmen iletişime geçebiliyorlar.
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı