Orta Çağ Roleplay Sunucusu | İstek/Öneriler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 4.961

Lara

the Black Never Lie
Elmaslar
523

Discord:

larayasar

Arkadaşlar merhaba. Kısaca kendimi tanıtayım.
Adım Lara (kullanıcı adım theLara diye adımı Dilara sanmayın...), 16 yaşındayım.
Geçen sene ortaya çıkan JustSurvive sunucusunun geliştiricisiyim. ( [1.12] JustSurvive.Kodzer.Net - Blueprint-Görevler-Kamp Ateşi-Hayatta Kalma )

Proje bittiğinde bazı sorunlar nedeniyle projeden ayrıldım, ancak çok fazla şey tecrübe ettim.
Aradan yaklaşık 10 ay gibi bir zaman geçti ve şimdi sadece kendime ait olan sunucuda, kendi kurduğum "meclis" ile birlikte çalışmalar sürdürüyoruz.

@ImInfiniTy tarafından ortaya atılan fikri, onun da izni ile geliştirmeye başladık. Yaklaşık 1-2 haftadır sunucu sistemleri ile ilgileniyorum.

İki adet krallığın varlığı etrafında dönecek olan bu sunucu sizlere kesinlikle sınır tanımayan bir sunucu olacak.
Gerek sistemsel, gerek oynanış açısından rahatlayacağınız bir sunucu diyelim.
Burada sistemlerimizi pek anlatmak istemiyorum. Eğer çok merak eden ve meclise katılmak isteyen kişiler olur ise özelden benimle iletişime geçebilir.
Meclis şuan 2 tasarımcı, 1 mimar ve 1 liderden oluşuyor.

Konuyu açmaktaki amacım sizlerin bu krallıklar hakkındaki istekleriniz ve önerileriniz olacak.

Xonia Krallığı: Kara üstünde bulunan, daha çok çiftçilik, hayvancılık, madencilik yapan bir krallık.
Efrea Krallığı: Kıyıya kurulu, denizcilik ile arası iyi olan bir krallık.

Bir de kaçaklar var, krallıklara bağlı olmayan yağmacılar.

Krallıklar emin olun çoook daha fazla özelliğe sahip, oyuncular da öyle ancak burada spoyler vermek istemiyorum.

Bu krallıkların aralarında ne gibi farklar olabilir, ne gibi meslekler olabilir, oyuncuları nasıl oyuna bağlayabilirim yorumlarda veya özel mesaj ile belirtmenizi istiyorum.
Sunucuyu kapalı betaya hazırladığım zaman daha büyük bir tanıtım konusu planlıyorum.

Hepinize iyi günler, iyi forumlar diliyorum ^^

Öncelikle tebrik ediyorum, benden başarılısın :P
Bence oyuncuları ilk önce yaptıkları mesleklere göre başlangıç seviyesinde görevlere tabi tut veya sadece meslekler üzerinden görevler ile git, başlangıç seviyesi ile kalma.
Belirli görevler olmasın, bi meslek için ilk görev olarak 3 tane yap, şans ihtimali ile birini ver.
Kaçaklara gelince de gardiyan npcsi dik biyerlere, kaçacak kişiler gardiyana rüşvet vermek zorunda olsun. İlla para değil, yaptığı meslek çiftçi ise buğday istesin mesela.
Yapabileceğini biliyorum canım, kolay gelsin sana..
Başarılar!

Hmm yine bi rpg açmak isteyen biri yapay zeka sistemi kodluyorum bende hiçbir spoiler vermiyeceğim yakında görüşmek üzere.

Hmm yine bi rpg açmak isteyen biri yapay zeka sistemi kodluyorum bende hiçbir spoiler vermiyeceğim yakında görüşmek üzere.
Gerçekten çok yararlı bir yorum ufkum açıldı resmen teşekkürler :D

:D Her türlü Plugin|Skript konularında yardımcı olurum mesaj atman yeterli.
Oyundaki hayvanları azaltmak istiyorum :D
Tamamen kapatmak istemiyorum. Olsun, ama az olsun.
Bunun için Skript/Plugin ne varsa kullanabilirim :D

Oyundaki hayvanları azaltmak istiyorum :D
Tamamen kapatmak istemiyorum. Olsun, ama az olsun.
Bunun için Skript/Plugin ne varsa kullanabilirim :D
Spigot.yml den mob sıklığını ayarlayabilirsin veya mobstacker gibi bir plugin kullanabilirsin.

- İki krallık için ortak meslekler yapılabilir, 2-3 tane de krallığa özel meslek yaparsın.
- Oyuncuların kendi özelliklerini görebileceği bir menu yapabilirsin.
- Krallıklar için istatistikler belirleyebilirsin, krallıktaki oyuncuların yaptıklarına göre artar veya azalırlar.
- Krallıklar arası ticaret, ticaret yapanları koyuyanlar ve malları çalmak isteyenler olabilir.
- Krallıkların sınırlarında pvp kapalı ama dışında açık olabilir. Belli bölgelere gardiyan NPC'ler koyabilirsin.
- Krallıklar ufak köylere sahip olabilir. Oralarda da bazı meslekler ve faydalı şeyler yapılabilir. Asıl şehirlerden daha az olmalı tabi yapılabilecek şeyler.
- Lonca sistemi yapılabilir, sadece aynı krallıktaki kişiler aynı loncadan olabilir.
- Loncalar ana şehirler dışındaki köyler vb yerleri kendi topraklarına ekleyebilir. Bu yerleri ele geçirmek için lonca savaşları yapılabilir.
- Şehirlerde/köylerde anlık para kazanmak için yapabileceğin ufak etkinlikler/işler olabilir.
- Roleplay e uyması açısından normal canavarlara haydut kılığı verebilirsin.
- Ticaret yapan kişiler mal taşırken tepelerinde bir yazı/model olabilir. Ayrıca normalden yavaş hareket edebilirler ve malı yere bırakmadan savaşamazlar.
- Ölen oyuncuların üzerlerindeki eşyalardan rastgele 3-4 tanesi düşebilir. Herşeyi kaybetmek çok zor olurdu.
- Oyuncuların mesleklerinde gelişmek için diğer mesleklerden oyunculara ihtiyacı olabilir. Ama çok abartmadan, mesela bazı eşyaları üretmek için veya daha hızlı gelişmek için diğer mesleklerdeki oyunculardan eşya satın alabilirler.
- Kraliyetlerde rütbe atlamak için kraliyet görevleri yapılabilir. Bu görevleri yaptıkça kraliyet rütben artar ve bazı kolaylıklar kazanırsın.

- İki krallık için ortak meslekler yapılabilir, 2-3 tane de krallığa özel meslek yaparsın.
- Oyuncuların kendi özelliklerini görebileceği bir menu yapabilirsin.
- Krallıklar için istatistikler belirleyebilirsin, krallıktaki oyuncuların yaptıklarına göre artar veya azalırlar.
- Krallıklar arası ticaret, ticaret yapanları koyuyanlar ve malları çalmak isteyenler olabilir.
- Krallıkların sınırlarında pvp kapalı ama dışında açık olabilir. Belli bölgelere gardiyan NPC'ler koyabilirsin.
- Krallıklar ufak köylere sahip olabilir. Oralarda da bazı meslekler ve faydalı şeyler yapılabilir. Asıl şehirlerden daha az olmalı tabi yapılabilecek şeyler.
- Lonca sistemi yapılabilir, sadece aynı krallıktaki kişiler aynı loncadan olabilir.
- Loncalar ana şehirler dışındaki köyler vb yerleri kendi topraklarına ekleyebilir. Bu yerleri ele geçirmek için lonca savaşları yapılabilir.
- Şehirlerde/köylerde anlık para kazanmak için yapabileceğin ufak etkinlikler/işler olabilir.
- Roleplay e uyması açısından normal canavarlara haydut kılığı verebilirsin.
- Ticaret yapan kişiler mal taşırken tepelerinde bir yazı/model olabilir. Ayrıca normalden yavaş hareket edebilirler ve malı yere bırakmadan savaşamazlar.
- Ölen oyuncuların üzerlerindeki eşyalardan rastgele 3-4 tanesi düşebilir. Herşeyi kaybetmek çok zor olurdu.
- Oyuncuların mesleklerinde gelişmek için diğer mesleklerden oyunculara ihtiyacı olabilir. Ama çok abartmadan, mesela bazı eşyaları üretmek için veya daha hızlı gelişmek için diğer mesleklerdeki oyunculardan eşya satın alabilirler.
- Kraliyetlerde rütbe atlamak için kraliyet görevleri yapılabilir. Bu görevleri yaptıkça kraliyet rütben artar ve bazı kolaylıklar kazanırsın.
Off mükemmelsin ya
i love u <3

- Krallıklar için "orta çağ" adına uygun mevkilerine göre yapılar inşa edilmeli.
- Oyuncular için yaşam alanları (ev) oluşturulup, sonrasında oyunculara teslim edilmesi. Yani kale içerisinde küçük bir köy.
- Yer altı madenciliği yapılabilir. Özel hazırlanmış olan maden bölgesine yağmacılar girip bir şeyler çalabilir.
- Oyun içerisinde "market" olayı değil de haftanın belirlenmiş günleri oluşturulan pazar alanında satışlar olmalı. Coin ve oyun parası kullanılması güzel olabilir.
- Krallık içerisinde yer alan oyuncular için "takas sistemi" olmalı.
- Kale dışında nöbet tutan kaçakçılar olabilir. Bunlardan takaslı eşya alabiliriz ama yakalanınca zindan cezası verilmeli.
- Yağmacılar kale duvarlarına zarar vererek gizlice içeriye sızabilir, ancak kale içerisinde rütbesi yüksek oyuncu veya oyuncular görür ise onu öldürebilirler.
- Sohbeti kesmek gerekecek. Bir krallık diğer krallığın sohbetini göremeyecek. Yağmacılar da göremeyecek. O "tag" sahibi olanlar sadece birbirleri ile konuşabilecek. Ama genel olarak konuşmak içinde özel bir komut yazılabilir.
- Sadece krallıkların olduğu kaleler ile sınırlı kalmamak gerek. Kaleler arası belirginliği biraz kaybolmuş yollar, ara mesafeye köyler ve ufak şehirler kurulabilir.
- Kaleden giriş çıkış için kimlik kartları olmalı. Örneğin bir oyuncu kaleden çıktı ve geldi. Kapıda yer alan kişi "/kimlik theLara" yazdığında buraya kayıtlı olup olmadığını, üzerinde bulunan eşyaları görmeli.
- Şehirlerde veya köylerde etkinlikler olacak ve oyuncular bu etkinlikler ile oynayıp para veya coin kazanabilecekler. Örneğin "şans çarkı, 10 saniyede kaç tavuk öldürürsün?, parkurlar ve senin yaratıcılığına kalmış oyunlar..."
- At çiftlikleri olmalı (ahır deniliyor galiba bilemiyorum). Bu sayede oyuncular at kiralayabilir, coinler ile at satın alabilirler.
- Gerçek yaşam şartları olmalı. Örneğin açlık, susuzluk, hastalık vb.
- Günlük belirli saatlerde krallıkların içerisinde toplu yiyecek yeme saati. (Normal sunucularda event gibi düşünebiliriz.)
- Sahte coin sistemi olabilir. Oyuncular köylerde bulunan kişiliği gizli adamlardan sahte coin alabilir ve krallık veya pazar içerisinde gerçeği ile değiştirebilir. Ufak bir detay ile sahte olduğu anlaşılabilir. (Gerçeğinde Coin yazıyor ise; sahtesinde Coin yazıyor olacak.

Benden bunlar çıktı. Belki zorlarsam biraz daha çıkar. Yazdıklarım bazıları için saçma olabilir ama bu fikir sonuçta. Umarım istediğini verebilen önerilerden olmuştur. Ya da fikir yaratan... Neyse umarım işine yarar. Projede herhangi bir grafik tasarım (konu tasarımı falan diye geçiyor) özelden ulaşman yeterli :)

- Krallıklar için "orta çağ" adına uygun mevkilerine göre yapılar inşa edilmeli.
- Oyuncular için yaşam alanları (ev) oluşturulup, sonrasında oyunculara teslim edilmesi. Yani kale içerisinde küçük bir köy.
- Yer altı madenciliği yapılabilir. Özel hazırlanmış olan maden bölgesine yağmacılar girip bir şeyler çalabilir.
- Oyun içerisinde "market" olayı değil de haftanın belirlenmiş günleri oluşturulan pazar alanında satışlar olmalı. Coin ve oyun parası kullanılması güzel olabilir.
- Kale dışında nöbet tutan kaçakçılar olabilir. Bunlardan takaslı eşya alabiliriz ama yakalanınca zindan cezası verilmeli.
- Yağmacılar kale duvarlarına zarar vererek gizlice içeriye sızabilir, ancak kale içerisinde rütbesi yüksek oyuncu veya oyuncular görür ise onu öldürebilirler.
- Sohbeti kesmek gerekecek. Bir krallık diğer krallığın sohbetini göremeyecek. Yağmacılar da göremeyecek. O "tag" sahibi olanlar sadece birbirleri ile konuşabilecek. Ama genel olarak konuşmak içinde özel bir komut yazılabilir.
- Sadece krallıkların olduğu kaleler ile sınırlı kalmamak gerek. Kaleler arası belirginliği biraz kaybolmuş yollar, ara mesafeye köyler ve ufak şehirler kurulabilir.
- Kaleden giriş çıkış için kimlik kartları olmalı. Örneğin bir oyuncu kaleden çıktı ve geldi. Kapıda yer alan kişi "/kimlik theLara" yazdığında buraya kayıtlı olup olmadığını, üzerinde bulunan eşyaları görmeli.
- Şehirlerde veya köylerde etkinlikler olacak ve oyuncular bu etkinlikler ile oynayıp para veya coin kazanabilecekler. Örneğin "şans çarkı, 10 saniyede kaç tavuk öldürürsün?, parkurlar ve senin yaratıcılığına kalmış oyunlar..."
- At çiftlikleri olmalı (ahır deniliyor galiba bilemiyorum). Bu sayede oyuncular at kiralayabilir, coinler ile at satın alabilirler.
- Günlük belirli saatlerde krallıkların içerisinde toplu yiyecek yeme saati. (Normal sunucularda event gibi düşünebiliriz.)
- Sahte coin sistemi olabilir. Oyuncular köylerde bulunan kişiliği gizli adamlardan sahte coin alabilir ve krallık veya pazar içerisinde gerçeği ile değiştirebilir. Ufak bir detay ile sahte olduğu anlaşılabilir. (Gerçeğinde Coin yazıyor ise; sahtesinde Coin yazıyor olacak.

Benden bunlar çıktı. Belki zorlarsam biraz daha çıkar. Yazdıklarım bazıları için saçma olabilir ama bu fikir sonuçta. Umarım istediğini verebilen önerilerden olmuştur. Ya da fikir yaratan... Neyse umarım işine yarar. Projede herhangi bir grafik tasarım (konu tasarımı falan diye geçiyor) özelden ulaşman yeterli :)
Subhanallah sen ne yaptın kgkgkgkgk

o.O
Serveri sana vermeliyim bence hak ediyosun gfhkl
Çok sağol ya yorumun için <3

- İlk öncelikle haritan gerçekten büyük olmalı. Doğal olsun, sana ait olsun. Orta çağa uyumlu, tabii bunun için de mimara gerek yok gerekli programla halledilebilir.
- Başarım eklenebilir. Zaten Skripter'sın yaparsın. Mesela 100 zombi öldürdüğünde Zombi Katili başarımı kazansın.
- Maden kazdıklarında para gelsin ama para sanal olsun. Sadece verilen eşyaları alabilsin.
- Aralarda Asker olabilir. Hırsızlık yapan kimse yakalansın. Zindana atılsın. (Hapishane değil zindan burası önemli)
- Rastgele yerlerde mağara gibi bir yer olsun. Bir sandık olsun onu açsınlar. Şanslarına ne çıkarsa artık.
- Klan yerine orta çağa uyan bir topluluk olsun. Adını unuttum ama sen yaparsın. Hem kendin yapsan adını daha mantıklı olur.
- Yeni eşyalar eklemelisin. Bu en önemli nokta. Kılıçlar, yemekler vs.
- Sunucu kolay olmamalı, sen zaten "Op" sunucularını sevmiyorsun.

SH4D döktürmiş zaten. Destek için her zaman yanındayım özele gelebilirsin.

Moderatör tarafından düzenlendi:

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl