Ölümden sonra yaşam var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
umarım vardır

Emin olarak söylüyorum kesinlikle var.

Çoğu deyime göre asıl hayatımınız aslında ölümümüzün hemen ardından geldiğini söyler. Bence de vardır çünkü öldüğümüz zaman karanlıkta yok olmuyoruzdur. Ruh çağırma gibi büyülerde/ayinlerde buna kanıt sunabilirim.

Ölelim görürüz anca :)

Reenkarne olacağımızı düşünüyorum

Allah'a inandığım için olduğuna inanıyorum fakat her şey ölünce açıklanacak.
Sadece bir tanrıya inanarak ölümden sonrasını anlayamazsın, bir dine inanarak anlarsın.
Kıyamet kopunca yaşayanlar ölecek ölenlere bir şey olmayacak.
İslami kaynaklara göre ölen kişilerden günahkar olarak betimlenen kişiler kıyametin şiddetinden etkilenecek deniliyor. :)=

doğmadan önce hiçbirşey hatırlamıyoruz çünkü yoktuk öldüğümüzdede aynı şeyin olacağını düşünüyorum. sonsuz bir uyku. doğmadan önceki şeyleri görebilseydik öleceğimizde yaşayacaklarımızıda bilirdik bence

Bence yok olmasınada gerek yok

doğmadan önce hiçbirşey hatırlamıyoruz çünkü yoktuk öldüğümüzdede aynı şeyin olacağını düşünüyorum. sonsuz bir uyku. doğmadan önceki şeyleri görebilseydik öleceğimizde yaşayacaklarımızıda bilirdik bence

Buna katılıyorum. Doğmadan öncesi değil 20 yıl önce yaşadıklarımızı da hatırlamıyoruz. İnsan vücudu makine gibi bir gün ömrü bitecek ve hurdaliga terk edilecek.

Kıyamet kopunca yaşayanlar ölecek ölenlere bir şey olmayacak.
'İslam'da berzah hayatı kişinin ruhunun bedeninden ölüm meleği Azrail tarafından ayrılmasıyla başlar. Bunun ardından Münker ve Nekir melekleri kişiyi (ruhunu) sorguya çeker. Daha sonra ruh kıyamete kadar bu berzah aleminde kalır. İnanışa göre bu devre iyi müminler için kolay, inanmayanlar yani örneğin müşrikler ve münafıklar içinse çok zor geçer.'

NOT: Alıntıdır
Kaynak:Vikipedi

Sonsuz hayat her şeye sahip olmak falan sizce de mantıklı mı?

Doğmadan önce nasıl kendini bilmiyorsan öldükten sonra da kendini bilmeyeceksin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl