Okulların açılma kararı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Naxenta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.185

Eğitim-öğretimin yüz yüze yapılma kararı doğru bir kararmaydı sizce ?

• Kullanılan toplam oy
    12
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya yapsanda birşey değismez sildirecem zaten boşa attin mesajları konu baltalamaktan uyarınıda alırsın olur biter

Bu sebepten dolayı kimse uyarı atmaz bana :)

Bu arada istersen "de", "da" ayırma eğitimi verebilirim ücretsiz bir şekilde :))

Doğru bir karar mı emin değilim fakat benim için yanlış bir karar olduğu daha ağır basıyor. Evet online derslerden verim alamıyoruz ve yüz yüze eğitim şart fakat sağlığımız da çok önemli. Ben korona olmak istemem ama oldum diyelim. Evden başka nereye gideceğim. Eve gittiğim zaman aileme de bulaşacak ve ben ailemden kimseyi kaybetmek istemem. Eğitimin daha çok üstüne düşülüp online olarak daha iyi bir eğitim verilebilir. Fakat sağlığımız tehlikeye atılamaz.

Çevrim içi eğitimin şartları oldukça düşük ek olarak ne kadar güvenli olduğuyla ilgili bir makale veya yazı bulunmuyor. Özellikle dersin kalitesinin öğretmene bağlı olması da ayrı bir sorun. Ekran paylaşımı sırasında çoğu derste ekran doğru düzgün görünmüyor bile. Ayrıca hangi tarayıcıdan olursa olsun EBA'ya zar zor girilebiliyor. Çoğu zaman girilemiyor bile. Evet zaten aynı verimi alamayız ama, direkt olarak verim almıyoruz. Adam akıllı ders işlediğimiz vakit çok az. Okula gitmek de riskler oluşturacaktır elbet ama onun için de bir yöntem geliştirilebilir diye düşünüyorum.

Bana kalırsa okulların açılması gerekliydi. Hiçbir öğrencinin online ders ile ders anladığını veya derse katıldığını sanmıyorum ayrıca internette okuduğuma göre Türkiye'de 2 milyona yakın öğrencinin interneti bulunmuyor. Evet virüs var ama var diye hayatımızı durduramayız. Bir lise öğrencisi bir sınav için 4-5 yılını veriyor ve şuanda 12. sınıfa giden lise öğrencileri çok perişan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl