FairyTale_
Fırında Isıttığım İlk Taş
- Elmaslar
- 73
- Minecraft
- FairyTale
Discord:
-
Neyin Nesi?
Galiba foruma eklenince herkesin ilgisini çekmiştir ikonu. Değişik bir tarz ekledi aslında foruma. Gayet güzel gözüküyor. FlatIcon metnin içine böyle uyumlu olamazdı aslında. Ya metinden büyük, ya da küçük olurdu. Bazı kişiler adını duydu ve biliyor, bazı kişiler sadece duydu, bazı kişiler ne işe yaradığını bilmiyor. Bu konuda bunu anlatacağım.
Öğrendiğim gün çok ilgimi çekmişti. Şans eseri öğrendim. "İkon nasıl yapılır?" gibi videolar arıyordum. Maalesef ki yerli bir kaynak yok. O yüzden yabancı kaynaklara bakıyordum. Bir de ne göreyim? FontAwesome diye bir font var. Hemen indirdim. Foruma eklenmesi de çok güzel oldu.
Nasıl İkon Yaparız?
Basit kullanımı. Araştıra araştıra öğrendim. Admiraldus'un birazcık katkıları oldu sağ olsun. Neyse biz konumuza dönelim. Emin olmasam da solid ve brands fontları tercih ediyor. regular ve light yok.
İlk önce ikonuna tıklıyoruz. Önümüze
ikonuna tıklayın ve isimlerle ikonların olduğu siteye gidin. solid ve brands fontları aralarında herhangi bir ikonu seçin.
Şimdi ikiye böleceğiz asıl konuyu. solid için farklı, brands için farklı bir kod atayacağız. brands için
(!) İkonun ismi çizgi diye aralarındaki çizgiyi silip yazayım demeyin sakın. Örnek verecek olursam;
Bu rehber aklınızda bulunsun. Konu düzeniniz artacaktır. Başka bir rehberde tekrar görüşmek dileğiyle, hoşça kalın!
Galiba foruma eklenince herkesin ilgisini çekmiştir
Öğrendiğim gün çok ilgimi çekmişti. Şans eseri öğrendim. "İkon nasıl yapılır?" gibi videolar arıyordum. Maalesef ki yerli bir kaynak yok. O yüzden yabancı kaynaklara bakıyordum. Bir de ne göreyim? FontAwesome diye bir font var. Hemen indirdim. Foruma eklenmesi de çok güzel oldu.
Nasıl İkon Yaparız?
Basit kullanımı. Araştıra araştıra öğrendim. Admiraldus'un birazcık katkıları oldu sağ olsun. Neyse biz konumuza dönelim. Emin olmasam da solid ve brands fontları tercih ediyor. regular ve light yok.
İlk önce
[FA][/FA] diye bir BBCode çıkıyor. Bu kodun içine ikonumuzu yazıyoruz. Şimdi geldik asıl soruya; "Hangi isimleri yazıyoruz?"
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Şimdi ikiye böleceğiz asıl konuyu. solid için farklı, brands için farklı bir kod atayacağız. brands için
fab fa-(isim), solid için fa fa-(isim). İsim kısmına seçtiğiniz ikonun ismini yazacaksınız.(!) İkonun ismi çizgi diye aralarındaki çizgiyi silip yazayım demeyin sakın. Örnek verecek olursam;
fab fa-facebook-f fa fa-use-alt Bu rehber aklınızda bulunsun. Konu düzeniniz artacaktır. Başka bir rehberde tekrar görüşmek dileğiyle, hoşça kalın!